BBC wilde Hammond meteen al uit Top Gear kicken

Auteur: , 38 Reacties

Wel ja, laten we nog eens een ouwe koe uit de Top Gear-sloot takelen.

Richard Hammond

Voormalig TG-producer Andy Wilman doet een boekje open over gebeurtenissen die plaatsvonden vlak voordat Top Gear aan een megasuccesvolle revival begon. Er werd in die periode namelijk over getwijfeld om Richard Hammond buiten te schoppen, wegens een conflict tussen de BBC en de presentator.

Wilman heeft de BBC intussen verlaten en werkt met het voormalige stertrio aan een opvolger van de populairste autoshow ter wereld. Volgens hem maakte de Beeb in 2002 aan Hammond duidelijk dat ze mogelijk afscheid van ‘m gingen nemen met het pakkende “We may not want you back for the second series, but, anyway, have a good Christmas.”. Daar kun je het mee doen!

Hammond mocht echter blijven en na het aantrekken van topkok James May werd Top Gear een succesnummer van jewelste. Overigens werd ooit overwogen om een presentatrice aan te trekken, daar een groot deel van de kijkers vrouw was. Wilman wist de BBC gelukkig op andere gedachten te brengen, kennelijk volstond Top Gear Dog.

Grappig genoeg kreeg Top Gear meer en meer haatmail naarmate het publiek in omvang groeide. Belangrijkste boodschap: stop met kutten, ga auto’s testen. Tja, met een hardcore autoprogramma scoor je geen miljoenen kijkers per aflevering, en de die-hard autofanaat kan intussen op talloze Youtube-kanalen aan z’n trekken komen. Nu maar hopen dat de heren as we speak weer een prachtige show in elkaar draaien.38 reacties

Meest geweldige autoshow ooit!!
@jobberns: ever, ever
@jobberns: …in the world!
@jobberns: alleen altijd net effe te gespeeld.
@jobberns: Nee dat is Chris Harris on cars
Ik mis het nog steeds. Vooral ook omdat ze niet eens netjes een einde hebben kunnen maken. Maar ze zullen vast terugkomen met iets moois, en zonder dat gezeik van de BBC kunnen ze de focus misschien ook een heel klein beetje meer terug richting de auto’s verplaatsen.
@trustmeiamanengineer: ik vind dit wel een mooi einde, of in ieder geval erg mooi dat ze dit nog hebben kunnen doen: https://www.youtube.com/watch?v=vmcmqTAu6b8
Topprogramma, maar wel wat variëteit in een nieuwe show. Leuk al die tripjes, maar ik hoef niet nog een keer een wie-is-sneller-omafiets-of-Lamborghini te zien
@granlusso: Ik wel. Het is een autoshow. Of een Ferrari of Lamborghini beter is zal mij om het even zijn. Kan ze beide niet betalen net als 90% van het kijkers publiek.
Ik kijk het programma vooral uit vermaak. De challenges vind ik dan ook fantastisch.
Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur
@Vreddy_B: Die challenges en reizen zijn ook leuk hoor. Voor een rij-impressie kijk ik wel op autoblog. Soms leken afleveringen alleen wel erg veel op elkaar, that’s all :)
@granlusso: alsof alle andere programma’s gevarieerd zijn? Op het Journaal na zijn ze het allemaal zelfde. En vaak is dat zelfs hetzelfde.
En ik mis ze nu al. Zal mij benieuwen of ze echt terug komen.
Nu we het dan toch over Hammond hebben wil ik hem wel even in het zonnetje zetten. Wat een geweldenaar is dat kleine mannetje. En wat een geweldige tv momenten. Ook wat mindere toen hij bijna om kwam met een crash met een dragster. Naja hij heeft wel meerdere crashes gemaakt. Vooral de aflevering met het renault f1 team vond ik erg gaaf! Dus bedankt Andy Wilman dat je Hammond niet weggebonjourd heb toen de tijd!
@clarkson: Hij is inderdaad gewoon geniaal, met z`n heerlijke kleuterachtige manier van auto`s beoordelen,fantastisch!
@clarkson: Hamster vind ik ook de vermakelijkste van het stel, geweldig mannetje.
@jaguarjunk: da’s voor mij toch echt May. Zijn geheel eigen stijl, waaronder de stijve houding, het klungelige gedrag en de geweldige manier waarop hij omgaat met het geëtter van de andere twee. Het succes zit hem m.i. ook grotendeels in de chemie tussen de drie.
Ik hoop vooral op meer van die klassieke cheap car challenges, niet zo scripted als de laatste seizoenen maar gewoon ouderwets beunen.
@mgmgb: Er zat juist een leuk stuk tussen de Peugeot 304 Cabriolet, MGB GT en een Fiat 124 Spider aan te komen, maar of we die beelden ooit nog te zien krijgen…
@mgmgb: yes!
@mgmgb: True, BL-challenge was zowat het leukste dat ze gedaan hebben…
Had dat kleintje die Wilman geslagen dan?
Iemand nog leuke tips voor de “Youtube kanalen voor de die-hard autofanaat”?
@desulligenerd: Ik hou niet zo van dat gelul over die auto’s wat ik al lang weet. Doe mij maar lekkere filmpjes met alleen motorgeluid. Zoals: 19Bozzy92
@clarkson: https://www.youtube.com/watch?v=5SoZiTxdQyw hier krijg je nou een grijns van op je smoel!
@desulligenerd:
Als je toevallig van Musclecars houdt zou je Roadkill, HotRodGarage of Big Muscle is kunnen bekijken. The smoking tyre en Tuned vind ik persoonlijk ook wel leuk (Beide met Matt Farah). After drive is een praat show maar heeft soms wel leuke onderdelen. Chris Harris on cars is ook cool. Dan heb je nog die van Leno etc. maar die zullen de meeste wel kennen. Head to Head van Motortrend is ook leuk. Persoonlijk vind ik hun Dynosessies altijd interessant. Zie je pas hoe underrated sommige motoren zijn.
@E34M5Touring: Je mist nog Harry`s garage, EVO, Drive (hebben nu Steve Sutcliffe van Autocar aangetrokken ipv Chris)

Roadkill is serieus grappig en leuk om naar te kijken
@Mika_Hakkinen: Harry’s garage vind ik persoonlijk niet zo. Ik weet dat de meeste het erg goed vinden maar de man kan mij helaas niet boeien. EVO vind ik ook niet super, al hebben die vaak wel als een van de eerste de nieuwe hypercars etc. Drive kijk ik wel onderdelen van maar niet alles. Big Muscle is ook van Drive, net als Tuned. Beide vind ik erg leuk.
@E34M5Touring: Snap wat je bedoeld, mij kan Matt Farah niet echt boeie. Ieder zn ding zullen we maar zeggen
@Mika_Hakkinen: Ja kan ik me wel iets bij voorstellen. Filmpjes zijn niet allemaal even goed (of leuk). Maar wel vaak aparte auto’s. Dat vind ik dan wel weer cool. Die Zero fucks given RX7 en Jettamino vond ik wel erg komisch.
@desulligenerd: Naast wat al genoemd is:

https://www.youtube.com/user/marchettino
https://www.youtube.com/user/davidecironi

Vooral kanaal van Davide Cironi vind ik interessant. Veel (Italiaanse) youngtimers
@desulligenerd: grip rtl, wel even je duits opfrissen maar wat een geweldig show! zijn laatst langs geweest in de geheime verzameling van Mercedes, porsche, audi en bmw. echt de moeite waard om te kijken!
Geweldig Top Gear Dog die schapendoes of wat was het voor ras…. is hij trouwens overleden?
@schellekens006: was n Labradoodle, geen flauw idee wat ermee gebeurd is
@scottishcarspotter2000: is Hammond z’n privé hond nu volgens mij…
Die Hammond is toch een aandacht geile wannabe
Zelfs voor die funiest homevideo programma’s was hij nog te kinderachtig ..
Kansloze uitspraak, wel is het te hopen dat ze inderdaad met een goed concept terugkomen op de tv. Niet zodat we moeten betalen om te kijken
Ze hebben de massa mooi vermaakt en lekker gecasht! Respect! Programma was nauwelijks aan te gluren verder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).