Beestachtig lekkere McLaren F1 GTR Longtail is te koop

Auteur: , 34 Reacties

Gelukkig heb ik niet net 5 miljoen euro in de loterij gewonnen, dan had ik hem namelijk nog steeds niet kunnen betalen.

Is de McLaren F1 zo ongeveer de meest iconische supercar ooit, de GTR Longtail is de heilige graal onder de F1’s. Slechts tien exemplaren rolden er van de band, afgebeeld exemplaar is de allerlaatste en stamt uit 1997. In 2012 werd deze F1 GTR nog verkocht voor 8,3 miljoen Britse Ponden, omgerekend 11,7 miljoen euro. Er werd overigens gelijk nog even 170.000 euro voor een beurtje tegenaan gegooid, zodat je in ieder geval een beetje knap kunt racen met deze langstaart. Op de openbare weg rijden is er namelijk niet bij, al kun je je F1 GTR Longtail bij McLaren laten ombouwen tot een straatlegaal exemplaar.

Momenteel staat de McLaren in heerlijke Gulf-kleuren te koop, aldus Top Gear Magazine, en ditmaal niet via een veiling. Dat is jammer, want zo komen we er waarschijnlijk niet achter wat deze Longtail gaat opleveren. Een schatting doen is ook lastig, vooral omdat de bedragen die eerder voor F1 GTR Longtail’s zijn betaald behoorlijk uiteen liggen. Vorig jaar stond er een te koop voor 7,3 miljoen euro, terwijl eerder dat jaar een exemplaar op en veiling de 4 miljoen euro niet eens wist te halen. Zet dat af tegen het waanzinnige bedrag waarvoor dit exemplaar eerder van de hand ging en je snapt waarom we ons niet aan een gokje wagen. Nou ja, vooruit dan: meer dan 5 miljoen euro. Zo niet, dan win ik toch graag die loterij.34 reacties

Ik zeg meer dan 7 miljoen! Iemand die hoger biedt?
@keeper1: 7 miljoen wat?
@philipf: aardappelen.
@screamgt: oke, dan bied ik er 7 miljoen en 1
@philipf: Koop jij maar 7 miljoen (en 1) aardappelen :’)
ik had toc al gezegd dat m’n vakantie geld niet binnen was,,
Ik ben verliefd op de P1. Maar deze is nog geiler
Wat een machine zeg. Heel bruut. Alleen de livery vind ik niks. Ben geen fan van de Gulfkleuren en dit is al helemaal een onsamenhangend geheel.
@berlinetta: Ik vind deze livery ook niet geweldig. Ben juist wel fan van Gulf, maar vind het geen combi met Davidoff.
@berlinetta: Tot heden is er nog geen enkele Longtail streetlegal gemaakt. Waarschijnlijk is het zelfs in Engeland onmogelijk. Van de 18 shorttail GTR’s zijn er tot heden 12 roadlegal gemaakt :)
@baan: Volgens mij wilde je reageren op @wimbraber.
Straatlegaal laten maken en als een baas door de stad rijden om te gaan winkelen, gegarandeerd dat je meer blikken krijgt als met een aventador
@wimbraber: Als je het daar moet voor doen..
@wimbraber: dikke tip: in je blote kont op een driewieler zonder zadel met biologisch mandje voorop de stad in gaan om te winkelen, heb jij er nog meer! Hatseflats, no tnx.
@wimbraber: de rdw-man ziet je al aankomen met je eendagskenteken.
Hij is echt ziek dik! Maar als je een beurtje laat doen voor deze, krijg je dan wel een P1 als leen auto?
Snap niet zo goed waarom deze wagens zo prijzig zijn, zeker de Longtails die eigenlijk nooit echt iets bijzonders hebben gewonnen volgens mij en ook niet echt zeldzamer zijn dan andere F1 GTR’s. (Totaal 28! GTR chassis (om)gebouwd waarvan 10 met Longtail body)
NSFW! Dit is porno!
Ik zeg; een baron uit tjattzikistan bied een 100 miljard tjattziki’s (omgerekend 45 miljoen euro) en veroorzaakt chaos in de markt door een nieuw record te vestigen.
Wat een schoonheid!
Ik denk dat ik toch maar voor die FXX ga die bij Leitner te koop staat…
Eigenlijk is het gewoon bizar hoeveel mensen voor zo’n auto geven. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een heerlijke wagen is.
@robert110: mee eens idd.
@robert110: mensen geven graag geld uit aan exclusieve producten, of het nou een gouden Apple Watch is of een Picasso. Heeft iets met vermeende status te maken. Je bent pas een echte baas alsje hier ook regelmatig in rijd
Als ik het geld had was ik er keihard de ring mee gaan rijden.
Ik wil die wel een gratis ‘beurt’ geven! => flauw, I know ;)
McLaren F1, de perfectie in autotechniek. Niks gecontroleerd, gereguleerd of gedirigeerd door bits en bytes, gewoon pure analoge sublieme techniek die waarschijnlijk nooit meer overtroffen wordt.
Dit is gewoon goedkoop straatversies gaan voor 8 miljoen over de toonbank tegenwoordig. Dus dan valt het nog mee…
Als men nou eens keer zelf onderzoekt of de cijfertjes wel kloppen en niet alles klakkeloos overnemen van een andere auto site zal je zien dat deze wagen in 2012 voor $3,850,000 is verkocht en niet zoals in het top gear artikel voor ongeveer $13,000,000. Dat bedrag was de totale opbrengst van de Bonhams Quail Lodge 2012 auction.
Ik ben nog niet helemaal om, maar zit te denken aan om en nabij de 25 Mio ponden.
Wel eerst ff proefrijden op SPA of de Ring. Dat wel…
Nog steeds een van mij favoriete auto
Dit is niet de ‘heilige graal’ onder de F1’s, dat is de LM waarvan er maar 5 gebouwd zijn en allemaal ergens staan weg te kwijnen in een prive collectie :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).