Belg met 20 bier in systeem niet veroordeeld voor dronkenschap

Auteur: , 16 Reacties

Gaat het allemaal wel goed daar?

Dronken belg

In België heeft zich deze week een merkwaardig voorval afgespeeld. Bij de politierechtbank is een 29-jarige automobilist veroordeeld omdat hij recentelijk was aangehouden met 3,4 promille alcohol in zijn bloed. Echter, ondanks het feit dat hij omgerekend 20 biertjes in zijn systeem had, is hij niet veroordeeld voor dronkenschap. Dit omdat hij bij zijn aanhouding niet dronken overkwam op de agenten.

De 29-jarige man werd destijds aangehouden door de politie nadat hij met een flinke vaart door een rood stoplicht was gevlogen. Toen ze de man langs de kant hadden gezet om uit te vinden waarom hij precies zo snel door rood was gereden, leek het niet alsof de man dronken was. Uit de resultaten van de bloedtest die later binnenkwamen, bleek echter dat de man liefst 3,4 promille aan alcohol in zijn systeem had.

Omdat de politie aanvankelijk geen dronkenschap bij de man had geconstateerd, heeft hij bij zijn veroordeling een extra straf ervoor weten te ontwijken. De uiteindelijke straf die de politierechter in Brugge bij de man heeft opgelegd luidt als volgt: 75 dagen rijverbod en een geldboete van 4.200 euro.

De reden dat de politie niet direct kon herkennen dat de man wel degelijk een stuk in zijn kraag had, is volgens een professor toxicologie te wijten aan een zeldzaam fenomeen dat bij ongeveer 1 procent van de mensen voorkomt. Deze mensen zijn veelal alcoholverslaafd en genieten hierom van een zekere weerstand. (Bron: Nieuwsblad)16 reacties

Is er een plaats tussen de sterren waar ik heen kan gaan? Mafkezen.

Nu weet ik wel waarom Frank Masmeijer veroordeeld is! Als je lijkt op een crimineel, dan ben je het ook. ;-).
Is een een agent, probleem?
Misleidende titel, 75 dagen rijverbod en 4200€ boete krijg je niet om door het rode licht te rijden, zo absurd is België ook weer niet.
@johnwaters: In het bron-artikel staat ook dat hij niet voor dronkenschap is veroordeeld (door de redenen die ook in dit artikel staan), maar wel voor intoxicatie. En daar zal de boete op gebasseerd zijn.

En er zijn zat stoplichten die in de nacht voor Jean Lul draaien, in gebieden met goed zicht, op wegen waar je makkelijk wat harder kan rijden.
Het mag niet, maar er zijn stukken waar je totaal niet gevaarlijk bezig bent als je dit zou doen.
@gregorius: ik weet niet hoe jij beslissingen neemt met 20 bier achter de kiezen, maar ik weet van mezelf wel dat ik dan niet meer helder zulke besluiten kan nemen om door rood te rijden of niet.

Exact de reden waarom ik niet achter het stuur stap als ik gedronken heb.
Ik vraag me af hoeveel gram sterrenstof deze desbetreffende Belg in zijn neus had zitten toen hij werd aangehouden.
Ik heb ook nooit een probleem met alcohol. Behalve als het op is. Daarna stap ik pas in de auto…
Met 20 bier kan ik ook veilig door rood rijden. Prima regel
Alleen de snelheid controleren, daar zijn ze hier in Belgie meester in.
Afgelopen maanden al een paar keer enkele km/u te hard gereden, en wees maar zeker dat je de rekening krijgt.

Maar het ergst van al is dat 200m voorbij de flitswagen een auto al uren volledig op het fietspad geparkeerd stond. Denk je dat daar ook maar enige aandacht aan besteed wordt?
@cossiekiller: oh die weten ze hier ook wel te vinden. Maar zodra je op zondagochtend instapt na een avondje stappen zijn ze nergens.
In België doen ze een bloedtest als je door rood rijdt?
@mashell: They do want your blood!
@mashell: Neen, wel een ademtest en misschien sloeg de meter iets te ver uit en zijn ze ermee naar een hospitaal gereden, voor een bloedproef.
@wimof: ahh. Dus een ademtest, daarbij een teveel aan alcohol ontdekt dan een bloedtest om het precies te bepalen. Maar omdat de persoon in kwestie nuchter leek, geen opmerkingen van dronkenschap. Dus wel een boete voor door rood, voor veel teveel alcohol maar niet voor dronkenschap. Helder als een glas klare jenever.
@mashell: Hoe zit het alweer, er zit een interpretatie achter tussen dronken lijken en zijn.
@mashell: ik vermoed dat hij voor “drugsgebruik” en “gevaarlijk rijgedrag” een boete heeft gekregen. Niet specifiek voor 1 drug dus maar een algemene veroordeling voor gebruik van verdovende middelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).