Dronken chauffeur touringcar op A1 gestopt na idioot rijgedrag

Auteur: , 30 Reacties

Hoe dit goed is gegaan...

Dronken buschauffeur bij Almelo gestopt na

Gisteravond heeft een chauffeur van een touringcar zijn passagiers ernstig in gevaar gebracht, nadat hij met bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn lichaam besloot achter het stuur te kruipen. Op de A1 bij Almelo wist de politie hem aan de kant te krijgen, nadat hij op de snelweg zeer gevaarlijke capriolen had uitgehaald.

Doordat de bestuurder zijn touringcar met schijnbaar grote moeite in een rechte lijn probeerde te houden, trok hij de aandacht van andere weggebruikers. Niet heel vreemd, want naar verluidt kwam de touringcar meermaals op enkele haren na in aanraking met automobilisten. De grootste taak voor de bestuurder was het wisselen van weghelft, nadat hij minutenlang op een afsloten rijstrook had gereden.

Toen de politie de touringcar eenmaal tot stilstand had weten te krijgen op de A1 tussen de Rijssen en de afslag Almelo-Enschede, moest de bestuurder een blaastest ondergaan. Al snel bleek de chauffeur uitzonderlijk veel alcohol achter de kiezen te hebben. Het resultaat van de test was een F, van “feels te feel“. Hierop werd de chauffer met enig verzet naar het bureau gehaald, waar na nader onderzoek bleek dat hij 795 Ugl alcohol op had. Dit was ruim boven het maximaal toegestaan gehalte van 220 Ugl. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen en hij moest een nacht de cel in.

De touringcar was gevuld met een groep collega’s, die op weg waren naar een afscheidsfeestje. (Bron: RTV Oost)30 reacties

Schandalig het leven riskeren van andere weg gebruikers en ook nog eens een volle bus!! Zijn verstand heeft hij in een ver geleden gedumpt…
@tortuga: Dat niet alleen, hij is chauffeur, het is zijn baan om te rijden… en dan ga je dingen doen waardoor je je rijbewijs en dus je baan kwijt kan raken :| Mensen kunnen zoooo dom zijn.
@screamer: Niet alleen zijn baan kwijt raken, maar ook nooit meer aan de slag kunnen als chauffeur. En terecht ook als je het mij vraagt. Idioot.
@berlinetta: Een stukje survival of the fittest. Hij doet niet meer mee
@berlinetta: wie weet was dat wel de reden.
@tortuga: dat is wat de alcohol doet, die laat je denken “ach, dat kan wel”. Daarmee pleit het gedrag van de chauffeur (echte chauffeurs drinken niet, niet voor, niet op en niet na feestjes!) niet vrij maar wil duidelijk maken dat het “schandalige” door de drankrijders helemaal niet zo gezien wordt. Dat soort termen raakt hen dan ook helemaal niet.
@tortuga: Misschien was de bus niet vol en zaten er maar 2 passagiers in.
Op z’n zachtst gezegd merkwaardig, dat niemand uit die “groep collega’s” die mafketel niet voor aanvang van de rit achter het stuur vandaan geplukt heft.
@amghans: dat vind ik nog wel het meest bijzondere idd. Is er werkelijk niemand van die collega’s voor of tijdens de rit geweest die dacht “dit kan nooit lang goed gaan”.

Of hadden al die collega’s minstens 5x teveel op en was dit de minst dronken van het stel?
De afscheidsfeestjes zijn ook zo emotioneel en veelal erg saai, logisch dat je dan al van te voren wat wilt drinken en dus met de bus gaat.
@mashell: Ligt er ook aan waar ze waren en waar ze naar toe moet. Als je in Delfzijl woont en je staat in Sluis Zeeland, dan doen de meeste mensen niet zo moeilijk.
En zo werd het ook nog zijn afscheidsfeestje
Hoe je van een afscheidsfeestje een rouwceremonie maakt… Het was hem bijna gelukt, de mafklapper.
Wel mooi hoe het spreekwoord ‘in de bus blazen’ in dit geval zowel letterlijk als figuurlijk van toepassing is.
Zo gaan we elk jaar op vakantie!
Degene die het meest heeft gezopen die rijd!
Hij zou gelijk een advocaat moeten inhuren voor een goede klaagschrift. Hierdoor is de kans aanwezig dat hij zijn rijbewijs in afzienbare tijd terugkrijgt. Neemt niet weg dat dit zwaar onverantwoord is!
@bmw2coupeeigenaar: Die moet je even uitleggen
Sommige passagiers wil je alleen maar vervoeren als je straal bezopen bent, ik noem u de ruitenlikkende Tellsell dekbed kopende bejaarden, puberende middelbare scholieren die zwaar ruftend en half stoned van de red-bull of aanverwante energie drankjes als een kudde debiele ADHD’ers je bus slopen, Gristenen die hallelujah gezengen zingen met een dominee als voorganger die heel de tijd zalvende preken houdt onder het rijden en de chauffeur constant tips geven over je rijgedrag en ten slotte stel je voor dat Sylvana Simons met haar volgelingen plaats nemen in je touringcar.
Sorry, bij die laatste groep zijn slechts zwaar hallucinerende drugs die je touringcar van de parkeer plaats doen afkomen.
@desjonnies: Bij de laatste groep sta je telkens in de file ;)
@ikschrijfookoverautos: Er bestaat geen ‘afslag Almelo/Enschede’ aan de A1 (en aan een andere weg ook niet trouwens). Er bestaat wel een ‘knooppunt Azelo’, en die bedoel je waarschijnlijk…
@henrie: en komende vanuit Deventer kun je op knooppunt de afslag Almelo (links) en Hengelo/Enschede (rechts) nemen.
En komende vanaf de richting Enschede verzoek ik iedereen die zich onzeker voelt op knooppunt Azelo rechts te blijven rijden en iedereen die wel links rijdt niet te remmen, met gas los ga je heus soepel door de bocht.
@mashell: Op knooppunt Azelo zou je de baan richting Almelo misschien een afslag kunnen noemen, omdat je dan ook op een andere snelweg (de A35) terecht komt, maar richting Enschede zou ik toch geen afslag willen noemen. Je blijft immers op de A1 (gecombineerd stukje met de A35, dat wel).

Over de tegengestelde richting ben ik het met je eens. Dat schiet totaal niet op daar. De indeling van de banen is overigens ook niet echt handig. Je rijdt daar op de A1 (gecombineerd stukje met de A35), en het meeste verkeer wil ook door op de A1, maar dat verkeer moet allemaal ‘afslaan’. Ik heb wel eens gehoord dat ze dat ergens in de komende jaren ook nog willen aanpassen.

Overigens kunnen vrachtwagen daar natuurlijk niet met alleen gas los door die bocht. Die eerste bocht (naar rechts) gaat misschien nog wel, maar de volgende bocht (naar links) is best scherp voor een vrachtwagen. Voor een gewone auto hoef je daar inderdaad niet enorm in de ankers, maar een vrachtwagen zal best wel een beetje rustig aan moeten doen. Overigens mag je daar wettelijk ook maar 70 km/h. Vroeger was dat de adviessnelheid, maar tegenwoordig is dat het wettelijk maximum. Misschien dat mensen daarom zo in de ankers gaan, als de dood voor een boete op dat stukje…
Deze idioot kwam mij inderdaad rond 19:45 voorbij tussen Apeldoorn en Deventer, over de afgesloten spitsstrook links. Hij reed 110-120 in mijn beleving, we reden op de middelste strook 100 vanwege een inhalende auto met aanhanger. Zonder richting aan te geven gaf hij continue de bus een slinger van de ene naar de andere baan en toen hij mij inhaalde heb ik flink op de toeter geramd. Goed dat hij gepakt is!
@joost1990_2: “Toen hij mij inhaalde heb ik flink op de toeter geramd.”
Je bent een held! :o)
@Klojum: ies mijn cultuur!
@joost1990_2: grote blije tuuuuter..
@joost1990_2:
Joost, ik zag dat t een aantal keren bijna misging en reed vlak achter je! Ik ben de vrouw die 112 heeft gebeld en de bus heeft gevolgd totdat de politie kwam en hem aan de kant heeft gezet!! Ben blij dat t allemaal toch nog goed is afgelopen voor de feesters en verdere weggebruikers!!
@volkswagen27: Het was een buitenlandse bus?
Nee Hollandse bus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).