België wil een spitsstrook voor Nederlands tanktoerisme?

Auteur: , 15 Reacties

Het tanktoerisme dat wegens de absurd hoge accijnzen massaal richting België gaat, wordt alsmaar groter. De Belgen hebben veel overlast van ons vrekkenverkeer maar willen tegelijkertijd wel blijven profiteren van extra inkomsten. Een spitsstrook van ons belastinggeld zou de oplossing moeten zijn.

Spitsstrook

De problemen spelen vooral bij tankstations net over de grens. Het beste voorbeeld daarvan is de Van Raak pomp in de Nieuwstraat in Ravels, net onder Tilburg. Sluipverkeer en lange wachtrijen zorgen daar voor overlast. De Belgen hebben dat probleem proberen te tackelen door van de Nieuwstraat een eenrichtingsweg te maken, helaas bleek dat geen solide oplossing. Groter geschut zou meer moeten uithalen.

Dat geschut komt er in de vorm van een snelheidsverlaging aan de grens. Maar nog veel bizarder is het voorstel om een spitstrook en afslag aan te leggen in het Nederlandse Goirle. Brandstoftoerisme zou zo gemakkelijker de grens over kunnen en geen sluiproutes meer nemen.

Van de zotte natuurlijk! Laten we het even op een rijtje zetten. De Nederlandse regering heeft geld nodig en verhoogt daarom de accijnzen op onder andere brandstof en tabak. Wij zijn daar niet van gediend en gaan vervolgens massaal bij de buren kopen, waardoor de staat en pomphouders in het Nederlandse grensgebied veel inkomsten mis lopen.

Logisch, daar hadden ze in Den Haag natuurlijk donder op kunnen zeggen. Je zou denken dat de regering dit wil tegenwerken, maar niets is minder waar. Het plan ligt op tafel om op verzoek van de Belgen voor achterlijk veel euro’s aan wegdek aan te leggen om ons beter die grens over te krijgen. Welkom in Nederland, waar ambtenaren een ander soort logica hebben dan het volk.

We dachten even dat het 1 april was, maar PvdA Goirle bevestigt dat het om een ‘betrouwbaar verhaal‘ gaat. (via geenstijl.nl)15 reacties

Gaat toch helemaal nergens over dit?! Zouden de Belgen wachten tot mei, net zoals onze regering?
Kom maar op met die moppen over domme belgen.
Compleet van de zotte dit!
Ik dacht dat onze Belgische regering niet te verslagen was qua absurde voorstellen, maar jullie doen er nog een (asfalt)schepje bovenop. Mijn complimenten.
Over invasies gesproken. Dit weekend in Duitsland reed ik op een drukke snelweg met quasi uitsluitend Nederlanders…. Slechts hier en daar een angstige Duitser en verdwaalde Belg.

De snelheid lag dan ook van onbeperkt eerder op 120-130 door hokken met skibox op het dak (voor aardappelen en wortels) op het linkervak.
nu nog een wegenvignet voor buitenlanders en de Belgen cashen cashen cashen nog meer!
Pff vanmorgen getankt in België. Gewoon f (*&^$)in €0,20 per liter goedkoper dan hier!
Een Hollander komt bij een pompstation. Hoeveel kost een liter benzine?, vraagt hij aan de pompbediende. 2,75 meneer. En hoeveel kost een druppel dan? Nou, een druppel mag u wel gratis hebben hoor, lacht de pompbediende. Dat is dan mooi, zegt de Hollander. Druppelt u mijn tank dan maar vol.
K
A
F
K
A
Haha daar ga ik altijd tanken!

Vanaf vandaag is in ieder geval de rijrichting op het tankstation omgedraaid, wat misschien iets kan schelen.

Vorige week was het erg druk, het was wel een kwartier lang aanschuiven over een afstand van bijna een kilometer op de weg.
lj via iPhone app
@opabrutus: inderdaad denk dat dat al gaat schelen. Afgelopen zaterdag stond het verkeer tot op de weg! En allemaal Nederlanders hoor! Maar ja, het verschil met de goedkoopste pomp in de buurt in NL is toch al gauw 13 tot 15 cent per liter (E95)
@opabrutus: Al met al was dus heel veel tijd kwijt en was je achter de streep meer kwijt als de tankstation om de hoek? Je moet er maar zin in hebben…. Ik heb andere hobby’s :)
Ik zou een rode loper uitrollen als ik een Belg was..
De Nederlandse politiek is dusdanig gefrustreerd met geld binnen harken, dat ze niet meer realistisch nadenken. Wij “zuinige Hollanders” rijden graag om voor €5-10 minder brandstof kosten. Belgen spelen daar grandioos op in, mij part leggen ze een hele snelweg aan voor de automobilisten uit NL. Dat is gewoonweg cashen!
Ze gingen die accijns onzin toch terugdraaien. Opschieten verdikkie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).