Belgische Stoffel Vandoorne rijdt volgende race ipv Alonso

Auteur: , 45 Reacties

En ja, dat heeft wel iets met die bizarre crash in Australië te maken.

boem is ho

Het was nogal een harde crash, maar er leek op het eerste gezicht verbazingwekkend weinig aan de hand. Alonso kon gewoon rustig bij de F1 wagen vandaan lopen, waar erg weinig van over was. Nu blijkt dat het toch iets serieuzer is allemaal.

Alonso heeft namelijk vanmorgen een uitgebreide medische check gehad en is niet fit genoeg om dit weekend te racen in Bahrain, heeft McLaren bekend gemaakt. Het was een medisch onderzoek van 90 minuten en Alonso zal niet racen, ‘following the FIA doctor’s decision”.

De Belg Stoffel Vandoorne mag het nu dus overnemen. Dit is de officiële testrijder voor McLaren, die zich nu aan het voorbereiden is voor een F1-debuut. Jammer dat het op deze manier moet natuurlijk, maar een betere oefening voor de 24-jarige Belg is er niet lijkt ons…45 reacties

Een rechtstreeks duel Nederland – Belgie :)
@osmo: hebben we toch nog een beetje strijd, nu we niet met het EK mee doen!
@osmo: volgens mij is heel F1 een onderlinge strijd tussen mensen uit Monaco
@osmo: Mwah, als je nu al weet wie dat wint kun je het geen duel noemen…
@VeniVidiVici: Bwoh, ik zou Max nog niet meteen afschrijven ;))
@osmo: bwa eerder een rechtstreeks duel belgie/nederland – belgie
Dat is natuurlijk balen. Alonso heeft voor de aanvang van het seizoen keihard getraind en kan dus niets laten zien.
Kan hem alleen maar het beste wensen.
@BmwMPower: Ook hij wordt een dagje ouder… ( vorig jaar ook al de eerste race gemist )
Nee, geen grapjes maken over Stoffel de Schildpad ( of is dit een generatiekloof ? )
@gertjan2012: als je (aan je nickname te zien) in 2012 geboren bent dan is er inderdaad sprake van een generatiekloof
@agera: haha +1 , nee het jaartal van inschrijving bij onze vrienden van Autoblog
@gertjan2012: verdomd… ik wou er net een grapje over maken! ;-)
@gertjan2012: ik zat eerder te denken aan een Honda met een Vandoorne transmissie😄
Leuk voor Stoffel, jammer voor Alonso. We zullen zien hoe de zuiderbuur het doet!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zoals ik in mijn mail al aangaf, of het nu Stoffel 1 Max 2 wordt of andersom, ik ben verdomd trots op onze lage landen momenteel, ik kijk eindelijk nog eens F1 dit weekend denk ik!
Op zich niet raar na zo’n harde klap met zoveel kracht. Gewrichten, spieren en organen krijgen een enorme dreun. Wel leuk voor Stoffel :)
Leuk voor Stoffel. Ook dat is F1. Hoop voor hem dat ie t gelijk kan laten zien.
Afgelopen 4 jaar is hij 1e of 2e in zijn kampioenschappen geworden; dan gun je het zo iemand om een kans te krijgen. Sportief dan. Verder geen idee of ie aardig voor zijn moeder is en of het een verwend rotjoch is; maakt ook niet uit.
Leuk voor ‘m. Stoffel staat toch wel in mijn top-3 meest hilarische Belgische namen.
@TimoBac: Check :D
@TimoBac: stoffel en pier 😂
Ik neem niemand het kwalijk voor diegene die het niet kennen..
@sr20det: is dat hetzelfde als moffel en piertje?
@TimoBac: Ik vond “Dieuwertje” best een aparte voornaam. Niet meteen hilarisch. Wel apart.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Overigens baal ik er wel van dat die jongen nu pas zijn debuut kan maken. Zelfs als we Max buiten beschouwing laten is 24 toch een redelijk hoge leeftijd voor een F1 debutant die al heel wat jaren enorm gehypet wordt. Je kunt van McLaren niet verwachten dat ze Button of Alonso klakkeloos aan de kant schuiven, maar ze hadden allicht met een zakje poen bij Manor kunnen aankloppen of hem tijdelijk bij Renault kunnen onderbrengen. Magnussen was namelijk geen eerste keuze, maar omdat McLaren Vandoorne geen toestemming wilde geven werd “KMag” alsnog opgetrommeld.
@Edge: Weet je zeker dat dat laatste klopt? Dat zou dan inderdaad wel (weer) een rare actie zijn van McLaren. Hoewel het voor Magnussen ook extra zuur zou zijn om nog een keer indirect door McLaren een zitje door de neus geboord te krijgen. Maar goed, wat mij betreft heeft die laatste de kans die McLaren hem wel gegeven heeft ook gewoon niet goed genoeg gebruikt.

Stoffel doet dit jaar mee in de Super Formula, wat op zich ook wel serieuze auto’s zijn. Ben benieuwd hoe hij het daar gaat doen. Ondanks zijn topjaar in de GP2 vorig jaar ben ik op een of andere manier nog niet helemaal overtuigd. Hij heeft wel vaak bij de beste teams gereden. Dan moet je nog steeds goed rijden om te winnen natuurlijk, maar toch…
@jaapiyo: Ik vrees van wel, ja. Teambaas Fred Vasseur liet zich dat tegenover een Belgische krant ontvallen bij de presentatie van het Renault team in februari. Bron
@jaapiyo: De enige reden waarom hij in 2014 geen GP2 kampioen werd was doordat zijn team Art in het begin van het seizoen enkele steken heeft laten vallen.

Zijn allereerste race in de FR 3.5 heeft hij pole gereden en gewonnen. Hij kwam toen uit de FR 2.0. Eerste race GP2 pole en winst. Doordat hij geen budget heeft (of uit een commercieel interessant land komt) was het moeilijk om in de F1 te geraken.
Dit gun ik Fernando Alonso niet, maar Stoffel Vandoorne dan weer wel. Die jongen heeft het wel verdient na al zijn successen de voorgaande jaren.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Succes Stoffel!
Hopelijk doet hij z’n naam geen eer aan….

Jammer voor Alonso. Hij werd kort na zijn debuut al kampioen, maar voor de rest blijft hij een beetje achter, wat veelal door de minder goede auto’s komt waar hij dan mee rijdt. Sympathieke gast.
@henkp1: Alonso is vooral een sympathieke gast zolang de dingen goed gaan. Zoals in zijn eerste jaar bij McLaren, zijn laatste jaar bij Ferrari en ook vorig jaar wel af en toe duidelijk werd, kan hij best een vervelend mannetje worden als de dingen niet zo gaan zoals hij wilt.
@Edge: inderdaad ja!
Vervelend voor Alonso, maar voor Van Doorne is het wel erg leuk natuurlijk!
Dacht dat het goed met Alonso ging. Iets met 1 april?
@lennyv87: Het zal waarschijnlijk ook goed met hem gaan, maar niet goed genoeg om een F1-race te rijden. Zoiets vergt toch wel van je lichaam en geest. McLaren neemt gewoon het zekere voor het onzekere en laat hem niet rijden.
Prachtige kans natuurlijk! Ik ben benieuwd zondag.
Het zou wat zijn als Stoffel voor Button weet te blijven. Dan kan hij wellicht volgend jaar rekenen op een stoeltje als Button zou stoppen. Ik hoop het voor hem.
Die Alonso maakt wel een paar klappers mee de laatste jaren. Ik heb hem graag in de mix, maar ik kan mij goed voorstellen dat hij er inmiddels ook wel klaar mee is. Je gaat, zeker met het stijgen der jaren, met steeds minder vertrouwen in die auto zitten…
@pomoek: Met zijn jaarsalaris van 40 miljoen dollar bij McLaren zou ik met liefde in zo’n auto stappen, ook al maak ik een paar klappertjes.
Stoffels succes
Ik hoop voor hem dat ze niet hetzelfde geintje uithalen als met magnussun
Update: Vanwege gebroken ribben en een klaplong kan Alonso niet racen. http://www.telegraaf.nl/telesport/autosport/25511282/__Alonso__klap-long_en_ribbreuken__.html
Ik denk dat Alonso er of direct, of anders na dit seizoen mee stopt. Hij heeft meer geld dan hij ooit kan uitgeven, hij heeft een paar flinke klappers gehad, is oid-wereldkampioen en relatief op leeftijd. Daarbij rijdt hij dit jaar weer in ene kutauto die niet gaat winnen. Op zijn twitter liet hij weten dat hij “alweer geluk” heeft gehad. Beetje dubbelzinnig, maar ik durf er wel een flesje op te zetten dat hij niet heel lang meer doorgaat.

Zou jammer zijn, maar zeer goed te begrijpen.
@nicolasr: Wellicht nog een leuk geruchtje uit de paddock in Bahrein dan. Daar gaat het gerucht dat Alonso met ingang van de Spaanse Gran Prix het stoeltje van Palmer overneemt bij Renault. Het gerucht is afkomstig van een Nederlandse Red Bull medewerker die dat in de comments op GPUpdate zei. Dat zou toch wat zijn, Alonso die beseft dat hij toch geen kampioen meer kan worden en dan liever zijn oude Renault gaat helpen dan dat hij McLaren naar voren helpt!
Leuk voor Stoffel. Hoop dat Alonso niet te ernstige problemen ervan overhoudt.
Gekke naam, Stoffel. Nog niet eerder gehoord.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).