Ben jij op de hoogte van de verkeersregels?

Auteur: , 45 Reacties

Veel mensen hebben geen flauw benul, zo blijkt.

Ben jij eigenlijk op de hoogte van de verkeersregels?

Veilig Verkeer Nederland heeft een half jaar geleden een opfriscursus het web op geslingerd, opdat verkeersdeelnemers kunnen checken hoe het met de eigen kennis van verkeersregels gesteld is. Volgens VVN wordt 40% van de vragen verkeerd beantwoord. Da’s niet best, maar het is nog steeds een zesje. En da’s voldoende.

Houd daarbij wel rekening met het feit dat 40% van de verkeersregels in de afgelopen 15 jaar is gewijzigd. Zo hebben tegenswoordigs ook fietsers van rechts voorrang, om maar een voorbeeld te noemen. Niet onbelangrijk om te weten, want artikel 185 van de Wegenverkeerswet wordt door de rechter nogal strikt geïnterpreteerd, zodat u als automobilist vaak voor de schade opdraait bij aanrijdingen met ongemotoriseerde verkeersdeelnemers.

Voor wie de hersens even aan het werk wil zetten op de zaterdagochtend: de test staat hier en is intussen meer dan 180.000 keer gedaan. Ondergetekende scoorde 21 uit 24. Werk aan de winkel dus.45 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heb geen fouten gehad bij m’n theorie, dus ik denk (hoop) van wel
Niet via de telefoon te maken die opfrisser ?
@zion88:
Net op m’n telefoon gedaan. Score 21/24, kan slechter 😅
Alles goed! Nou is het wel pas 2 jaar geleden dat ik mijn theorie heb gehaald hahah.
22 van de 24 goed
Bij mij werkt de link niet goed na 1 vraag stopt ie
3 foutjes. Heb 8 jaar mijn rijbewijs.
5 van de 8 vragen goed (op telefoon)
@gwnbmw: Het zijn in totaal 24 vragen ;)
@berlinetta: niet op de telefoon, dan krijg je (bij mij in iedergeval) 8 vragen…
@gwnbmw: dan moet je naar onder scrollen en op verder met test drukken.. Het is opgedeeld in 3x 8 vragen
@mercedesgl: aah merci!
Die site werkt voor geen meter..
23 van de 24 goed :) Mocht schijnbaar de ambulance bij rood licht niet voor laten gaan (door voorzichtig door rood te rijden). Dan maar een boete ;) dus ik keur hem gewoon goed!
@piwie: dan hebben ze bij vvn niet opgelet! Dat staat gewoon in de wet dat dat mag! Vorige maand examen gedaan dat ook ingevuld en 0fouten dus het CBR geeft je gelijk!
@rutger97: haha van wie moeten we het leren ;) Gelukkig in 10 jaar nog nooit zo’n situatie gehad
Ik ben halverwege maar gestopt. Wat een drama.
Ik ben 15 en had er 6 fout. Vind ik wel netjes
Website is ruk, en vragen zijn soms mislijdend respectievelijk een kwestie van semantiek.
@spidermann: Respectievelijk zelfs! Ik ben het er wel deels mee eens. Vooral de vraag of je moet remmen bij een auto die stilstaat op je eigen weghelft, waarbij de snelheidsmeter nul aangeeft. Dan zeg ik ”ja je moet remmen” en dat wordt fout gerekend. Maar de auto heeft een automaat dus als je dan niet remt rol je gewoon door tegen die veredelde Volkswagen aan.
@jipino: De site is idd ruk trouwens, de plaatjes laden de hele tijd niet of pas heel laat.
Ik hoeft die test niet te doen… want ik heb hem al gedaan in 1996… toen geslaagd… papiertje gekregen en voor de rest van mijn leven legaal op de weg (althans totdat ik mijn plasje niet meer op kan houden)
Toen de tijd was je met 6 fouten geslaagd. Maximaal aantal fouten gemaakt. Geslaagd. Vrageb over de tram en
1 foutje… Kan slechter
Verkeersonderwijs moet al op jonge leeftijd beginnen. Ik wordt bijna dagelijks voor mijn sokken gereden op het zebrapad door scholieren die niet weten dat ik gewoon voorrang heb. En sinds de invoering van de nieuwe regels die fietsers – als kwetsbare groep – meer voorrang/deel geeft, denken alle fietsers dat ze het altijd bij het rechte eind hebben en werpen ze zich met ware doodsverachting in de meest gevaarlijke situaties.
@vroaaar: Wordt ook vroeg mee begonnen, maar niet altijd opgevolgd. Net als d/t-regels, ik wordt…?
8 van 8 goed en dan hangt ie. Doe je refresh heb je ineens 0 van 8 goed. Ja. Zo kan ik ook subsidie sponzen..
22 van de 24, 27jaar in bezit van ’t rijbewijs A, BE en D 😀
19 van 24. Één instinker (na 1 km pas einde 100) en een platgereden auto door een trekker ;-P. Ach, 20 jaar een roze papiertje. Afgelopen jaar de eerste schade door mijn schuld. Das met minimaal een half miljoen kilometer nog niet zo’n slechte score toch?
Drie van de 24 fout, waarvan 2 voor mij niet relevant. De ene vraag ging er namelijk om hoe lang je (klein)kind moet zijn om niet meer in een kinderzitje te hoeven zitten. Ik heb geen kinderen, dus lekker belangrijk. En de andere ging over de leeftijd waarop je voor een herkeuring moet bij het verlengen van je rijbewijs. Aangezien ik die leeftijd nog lang niet bereikt heb, is dat ook tamelijk onbelangrijk. De derde vraag die ik fout had, vond ik een vreemde vraag/antwoord. Er werden twee verschillende borden afgebeeld met een pijl naar rechts de vraag: bij welk bord mag je NIET linksaf. Antwoord: bij bord A moet je rechts omdat hij een eenrichtingsweg aangeeft en bij bord B moet je rechts omdat die een verplichte rijrichting aangeeft. Ik had B gekozen, maar dat was dus kennelijk fout. Heel vreemd…
@henrie: Je mocht ze ook allebei aanklikken ;)
Er is een vraag waarbij een auto achteruitrijdt/ op jouw helft geparkeerd staat en er een tegenligger aankomt. Je staat zelf stil. Het goede antwoord op de vraag wat moet je doen is “niets”. Maar ik heb een automaat dus ik antwoord remmen, anders gaat m’n auto rijden. Kortom de vraag klopt dus niet.
@healey: want automaten staan erom bekend dat als je niet remt en ook geen gas geeft, ze ervan door gaan?
Binnenkort maar ns doen. Ben we benieuwd of ik het nog kan.
remmen als je met 80 op een rotonde aan rijdt is fout…… zal t onthouden vvn…
Ik had alleen de vraag van de jenever fout, weet ik veel
Tsja maar er zitten ook vragen tussen die helemaal noppes niks met verkeersregels of verkeersinzicht te maken hebben. Zoals bij welke leeftijd de verplichte herkeuring van bejaarden in gaat (ik neem aan dat je dan vanzelf een waarschuwing krijgt van de gemeente en/of het CBR) en bij hoeveel procent van de ongevallen vermoeidheid een rol speelt.
17 van de 24 goed. Ook niet vreemd, je moet eigenlijk antwoorden geven die zij willen horen, niet vaarvan je zelf denkt (weet) dat het in de praktijk werkt.

Net gelijk even de CD met oefen examens gepakt en een examen gedaan. Daar ook gezakt, opnieuw omdat de praktijk je anders leert te denken dan wat het examen wil horen. Leuk om eens te doen is het wel.
Hoeveel moet je er goed hebben om te slagen?
22/24
21/24 hier ook. Kids korter dan 1,35m? Zelfs mijn jongste neefje is inmiddels ruim over de 1,70m. Stilstaande auto, wat een onzin. En euh… tsja… tram. Weet ik veel, dat ding drukt toch wel door…
Als ze nu een gratis cursus aan gaan bieden via het web die mensen op een bepaald moment moeten/mogen voltooien. Maar let op dat de politiek het klaar krijgt een opfriscursus a €750 te gaan verplichten.
@swid: politiek = roverheid*
17 vd 24 goed, en over een half jaar beginnen aan mn theorie
@robinthecarguy: ik zou dat boek maar is heel goed gaan doorlezen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).