Ecclestone wil Verstappen perse in de Formule 1 houden

Auteur: , 60 Reacties

Natuurlijk. Max is in de ogen van Bernie immers een rijdend reclamebord voor de Formule 1.

Ecclestone wil Verstappen per se in de Formule 1 houden

Want hoe je het wendt of keert: sinds de entree van Max Verstappen in de koningsklasse zijn de races zowaar weer het bekijken waard. Voor ons Nederlanders (en Belgen), maar bijvoorbeeld ook de Engelsen lusten wel pap van de inhaalmagie die de jongeling elk weekend weer tentoonspreidt.

Bernie E. zit dan ook met een probleempje, want er bestaat een kans dat Red Bull en Toro Rosso er niet in slagen om voor volgend seizoen een motor te vinden. De toekomst van beide renstallen staat dan ook op ietwat losse schroeven, wat impliceert dat ook de nabije toekomst van Max onzeker is.

Da’s wel het ultieme doemscenario, we weten het, maar toch zou Bernie zijn invloed (lees: propvolle portemonnee) aanwenden om de hierboven geschetste situatie te voorkomen. We zijn benieuwd hoe de ouwe vos het tij voor beide renstallen denkt te kunnen keren, maar een paar goed gevulde envelopjes richting Mercedes zien wij wel zitten.60 reacties

Dan zal hij ook wel weer wat goed gevulde envelopjes klaarleggen om zich vrij te kopen van omkoping #ecclegate
Ik zou zeggen Maxie naar Mercedes/ferrari en dat dat team dan met 3 autos mag rijden
@jeppie: 3 auto’s per team is echt te veel. Extra rivaliteit en verdeeldheid binnen een team. Zeker bij grote teams zoals Ferrari krijg je een Schumacher en 2 Barrichellos effect.
Dit betekend wel dat redbull nog steeds niet zeker weet of ze door willen gaan. Ik begin me nu toch echt zorgen te maken!
Is dit een opiniestuk of hoe moet ik het zien?
@lucas23: Nee dit is het overtypen van wat ook in de telegraaf stond.
@martinus: je hebt jezelf nu als telegraaflezer verraden ;)
@knipperlichtje: Ontkennen zal wel weinig zin hebben, maar ik heb het dagblad(i.t.t het NRC/FD) niet in huis.

Maar kwam eerder dit linkje tegen op een andere site: http://www.telegraaf.nl/telesport/autosport/24570399/__F1-baas_wil_Verstappen_niet_kwijt__.html

@martinus: och dat is niet eens zo’n slecht stukje, in ieder geval veel beter dan de artikelen die op de papieren versie gedrukt staan.
@martinus:bedankt voor de opheldering. Ik lees alleen kranten, vandaar de verwarring.
@martinus: overtypen? Da’s bekans ambachtelijk werk. Ken een trucje waarmee je het zo hopla kan knippen en plakken, zonder schaar en zonder prittstift.
Oplossing lijkt me een logische, Renault krijgt de historische teams bonus die ze willen en worden verplicht torro Rosso nog van motoren te voorzien in ruil daarvoor. RBR zal dan de Ferrari 2016 motoren krijgen. En Max zal gaan wisselen van plek met Kyvat. Torro Rosso blij want hun ontwikkeling kan doorgaan, want hun chassis compenseert veel. En RBR blij met de Ferrari motoren. Klaar ๐Ÿ˜ƒ.
@zeevink: give this man a medal
@zeevink: Maar dan is Ferrari niet blij en die hebben momenteel de touwtjes in handen.
@berlinetta: max word dan part of the deal: 2017 in de Ferrari voor een zacht prijsje.
@zeevink: Zo liggen de verwachtingen wel. Alleen torro rosso wil liever de ferrari motoren denk ik.
Max misschien naar force india? Aangezien de gevestigde orde in de topteams waarschijnlijk blijft
@pixeltrooper: die hebben de hulk en Perez al bevestigd boor 2016
@eferrari: ah… Nee dan houdt dat ook op
Ik denk dat Red Bull ook wel beseft dat ze de relatie met Renault zelf naar de knoppen hebben geholpen. Zo slecht waren die motoren ook weer niet.

Door hun houding naar Renault zullen de andere fabrikanten minder happig zijn om hun motoren te leveren. Dus Red Bull heeft geen goede uitgangspositie om te onderhandelen. En nu gaat de tijd ook nog eens dringen.

Red Bull zal dan wellicht een Mercedes motor krijgen en de Toro Rosso eentje van Ferrari, schat ik in.
@gtwillem: Maar zullen dat dan klantenmotoren zijn of full spec-blokjes? Ik denk het eerste. Dat is nu net waar Mateschitz geen zin in heeft.

Overigens bekijk ik het van twee kanten. Aan de ene kant wil ik Red Bull (en vooral Toro Rosso) niet eruit hebben. Het zou een gemis zijn voor de sport. Aan de andere kant mag Red Bull op de blaren zitten die ze te danken hebben aan hun eigen arrogantie.
@berlinetta: klantenmotoren. Red Bull heeft te hoog gespeeld. Dan moeten ze zelf maar motoren gaan bouwen. Vier jaar lang wint Red Bull, Newey en Vettel, nu verliest Renault. Handig.

Misschien dag Honda bereidt is, maar ik denk dat zij met McLaren grote stappen willen maken. En als het lek daar nog niet boven is, weet Honda hoe ze dit naar buiten brengen ;-).
@gtwillem: Honda heeft aan gegeven geen klanten teams te hebben in 2016
@gtwillem: Honda heeft inderdaad al aangegeven niet meer te leveren. Eerder dit jaar stonden ze er nog voor open, maar nu is het voor hen te laat om nog klantenmotoren te leveren. Het ging dan met name om een motor voor Toro Rosso.

Mijns inziens zou de beste oplossing zijn dat Toro Rosso wordt losgekoppeld van Red Bull en motoren geleverd krijgt van Renault. Red Bull mag vervolgens zijn eigen boontjes doppen. Of ze nemen maar genoegen met een 2015-motor van Ferrari of ze bouwen inderdaad maar zelf een motor.
@berlinetta: Torro Rosso is sinds 2009 los gekoppeld van RB. Enige nadeel is dat Torro Rosso rijders krijgt aangewezen door red bull. De keuze welke motor gebruikt wordt mag het oude Minardi team zelf weten.
@bassx: Maar Toro Rosso geldt nog altijd als satellietteam van Red Bull en ik zou graag willen dat Toro Rosso helemaal onafhankelijk wordt.
@berlinetta: koop die aandelen dan!
@bassx: Er is de uitdrukking: wie betaalt bepaald. Dat gaat natuurlijk ook op voor Torro Rosso.
@gtwillem: Ik denk ook niet dat ze een Honda motor willen. Denk je dat hun motor volgend jaar opeens helemaal goed is? Volgend jaar zal het weer een drama zijn. Waarna ze genoeg krijgen van al het gezeur en dan stoppen ze er weer mee.
@clarkson: de 2016 motor van Honda word minder ‘innovatief’ heb ik begrepen.
Ze hadden dit seizoen nogal een andere bouw gekozen en we weten allemaal hoe dat uit pakte…
@gtwillem:
Zo slecht nog niet? Vergeten hoeveel van de blokjes er per weekend doorheen gingen?
Ze lijken het lek nu redelijk boven te hebben, maar de eerste helft van het seizoen was een blamage, en terecht dat ze forse kritiek kregen.
@harrie: ik ben van mening dat je als team moet opereren en handelen. En dus ook communiceren. Ja, de motoren hadden problemen in het begin. Maar nu doen ze het heel redelijk. Maar dat is geen reden om je motorleverancier openlijk af te vallen.
@gtwillem: die motoren waren vorig seizoen ook al slecht, vergeet dat niet.
Raar dat je als klant geen kritiek mag uiten, maar als een coureur roept dat ie met een GP2 blok rond rijd ziet men hem als held. Dan is er eindelijk iemand die de waarheid durft te zeggen. Dat is notabene iemand wiens salaris door de leverancier word mogelijk gemaakt.
@gtwillem: too little too late… In het begin van het seizoen alle motoren gebruikt waardoor ze nu constant tegen penalties aanlopen…
Ik ben benieuwd naar de TV statistieken, heb het idee dag Max by far het meest in beeld is geweest.
Anyway ik heb ook een oplossing ( ; 2 zelfs, ze mogen een 3e wagen inzetten of een 2e team en dan moet de coureur onder de 25. Zo krijg je een hoop ruimte voor talent.
Dat Ecclestone de dienst nog uitmaakt is bedroevend.
Maar als het klopt: voorlopig is het de enige beschermheer die je echt zekerheid kan bieden.
Ik zie die Bernie nog wel een team opzetten. Eikelsteen Performance ofzo. Tena en Dela als sponsor..
@E34M5Touring:
Hij was ooit teambaas van Brabham dus dat zou hij tot leven kunnen wekken.
Dat team heeft o.a. met Alfa en BMW motoren gereden, met BMW behaalde hij de eerste wereldtitel met een turbomotor in de F1.

Geld heeft hij er genoeg voor.
Verstappen gaat toch naar ferrari in 2016? Waarom hebben ze anders reikonen nog een jaartje gehouden. Anders had ferrari botas wel ingelijfd dit jaar. Nee met max komt het wel goed… nu maar hopen dat ie in een kampioensauto komt…. want dat weet je maar nooit… of niet Alonso.
Ik denk dat het altijd de bedoeling van rbr is geweest omin de de f1 te blijven maar ze spelen het spel wel erg hoog. Stel dat ze met lege handen staan: mogen ze volgend jaar dan wel racen met de Renault 2015 motoren? Daarnaast kan ik mij voorstellen dat er teams zijn die even wachten met het voorstellen van de line up van 2016, Verstappen, maar ook Sainz zijn echt wel smaakmakers die het in elk team goed zouden doen.
@pomoek: wie gaat die motoren onderhouden? Renault trekt z’n handen er af. Zie dan maar eens aan onderdelen te komen. Dus dat Gaat sowieso niet gebeuren
Het laatste wat we willen is dat max kampioen wordt samenhangend met de smoes: ja bernie heeft hem geholpen. Laat die jongen lekker zn gang gaan, er zullen echt wel teams voor hem komen mocht het misgaan met renault. Zou zonde zijn als max de naam krijgt: ja door bernie is hij wereldkampioen geworden
Hoe oud is Bernie nu inmiddels?
@ghost: 84 jaar oud volgens de laatste koolstofdatering.
@gtwillem: waarom gaat die man dan niet zelf motoren ontwikkelen met 840 miljoen pond eigen vermogen. Hij kan het toch niet meenemen in ze graf!
Historici zijn het nog niet helemaal eens over het antwoord op deze vraag.
Hou het gemakshalve op een jaar of 230.
Ik zeg Ferrari torretjes voor TorroRosso (zoals het hoort), dan mogen ze met het RedBull team doen wat ze willen.
Red bull heeft zijn hand overspeelt door Renault in de hoek te zetten, alle troeven op VAG gezet ,we weten hoe dat is afgelopen.
Mij ouwe pa zei het al:” gooi nooit je oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt”. Een dooddoener maar een waarheid als een koe!
Als Ferrari Torro Rosso nou eens inlijft en omdoopt tot Alfa Romeo… :D
@ar156sw: goed plan
Bernie toch, once a huntsman, always a hunter. Geen nood, Verstappen zal id f1 blijven, sois รก l’aise les Hollandaises!
Renault ziet Max ook wel zitten als eerste rijder voor 2016
@Soulmaster: dat is misschien ook wel een heel goed idee!
@Soulmaster: Naar mijn weten is er toch ook nog altijd een plekje vrij bij Renault (voorheen Lotus)? Grosjean gaat naar Haas.
@berlinetta: Renault heeft vorige week al door laten schemeren wel wat te zien in Max als eerste rijder. En reken maar dat Renault volgend jaar echt met een beest van een motor komt.
Valt die ouwe ineens op jonge jochies ;)
Zou me niets verbazen.
Lekker opa!
Misschien kan Bernie een uitzondering voor Honda maken mbt de engine freeze en/of de tokens.. En dan rijdt een team met Ferrari blokken 2016 – 1 development step. En het andere met fabrieks blokken van Honda. Daarmee zou McLaren en Honda geholpen zijn EN RB of TR…
Of een Mercedes motor en een Ferrari motor voor die teams maar dan ook latest version – 1
Ecclestone heeft een enorm probleem als Red Bull als topteam er mee ophoudt. Hij zal er dus alles aan doen om hen te behouden. Desnoods met Dieter Mateschitz onderhandelen zodat de ruzie met Renault kan worden bijgelegd. Dan rollen er maar wat koppen in de Red Bull teamleiding.
Pappie E. Trekt wel
Iets uit zijn broekzakken (mag ik hopen) en anders zijn er teams die belang zien om geld te steken in redbull en torro Rosso lijkt me zo

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).