Bentley Grand Convertible: best geoutilleerde dakloze ooit?

Auteur: , 16 Reacties

Dit is een van de weinige keren dat we het niet erg vinden een 2 ton zware verschijning zonder bovenstukje te zien, en dan hebben we het niet over Candice. Deze Bentley Grand Convertible kwalificeert misschien het beste als een jacht met typegoedkeuring voor de openbare weg.

Blauwe Bentley-badonkadonk

Bentley presenteert op de LA Motorshow een slagschip met swagger, dat je moet interpreteren zoals Shakespeare het ooit bedoelde, ook al zal een productieversie ook ongetwijfeld (voorzien van 26 inch velgen) op de oprit komen te staan van heerschappen die bij voorkeur hun broek net boven de enkels dragen.

Bentley GC

Qua specs is de Grand Convertible identiek aan de Bentley Mulsanne, waar het dan ook gewoon een open versie van is. Dit betekent flink meer dan 500 pk en een maximumkoppel in de 4 cijfers. Bentley’s eindbaas heeft er het volgende over te melden: “We are eagerly awaiting the response of our customers to this car. We will ensure that this car – if it reaches the roads – will be a highly exclusive, extremely limited collector’s piece.

Onze mening: Rolls-rijders redden zich nog wel even met hun Drophead, maar de Azures van de Bentley-afficionado’s beginnen nu ook wel wat op leeftijd te geraken. Hoog tijd voor een productieversie van deze Grand Convertible dus, en dat dit gaat gebeuren is een no-brainer, want waarmee kan je nou beter over Rodeo Drive zoeven dan hierin? Juist.
16 reacties

Knap hoor, dat Bentley enkele jaren na de RR Drophead Coupe met exact dezelfde auto opnde proppen komt. Zelfs de details zijn hetzelfde (houtvewerking, raamstijlen en motorkap).

Kon dat niet iets origineler?
@gtwillem: vind de drophead coupe veel monder vlot ogen
@timmehh: nou ja, het is een beetje een vergelijk tussen een cruiseschip en een olietanker. Beide zijn lomp groot.
@gtwillem: minder*
@gtwillem: ….. Soms moet iets, zoals het moet… Ik zou niet weten hoe het anders moet
De volgende stap is een nieuwe brooklands, goed bezig!
Ik vindt de Azure anders nog steeds een fantastische verschijning. Mooier dan deze schele iig.
tussen kitsch en kitsch met mooi stukkie multi-plex achterop ..
helemaal in de lijn van de oer Bentley boys dus ..
@toyotafortuner: geen idee hoe dit verkeerd heeft kunnen gaan, maar hier had dus de volgende comment moeten staan.

Zo’n Azure is eigenlijk gewoon tijdloos!

En ik kan me voorstellen dat de Grand Convertible dat ook zal worden (ondanks zijn douchy naam)
Vind het een blubberdikke bak
Nog altijd koplampen formaatje putdeksel en meerdere m2 aan kippengaas op de voorkant. Jammer, de rest ziet er namelijk wel goed uit
Net zoals de Drophead is dit een schitterende auto. Deze lijkt wel slanker dan de Rolls. Doe mij deze maar.
Is dat die fisker ernaast??
Gewoon een open versie van de Mulsanne? Dan mis ik toch een stel deuren hoor.
Waanzinnig….
Ik vind hem wel vet maar zou hem niet kopen, ik zou liever terug in de tijd gaan en een 280 SE 3,5 cabrio of als ik andere andere kant van de grote plas zou wonen een cadillac 59 cabrio kopen, en als je me dwong om er een van nu te kopen zou ik voor een sl gaan of binnekort de nieuwe s cabrio en dan natuurlijk wel in de Maybach versie (mocht die ooit nog komen).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).