Bernie smoort boerenprotest GP België in de kiem

Auteur: , 24 Reacties

Got milk?

Bernie smoort boerenprotest GP België in de kiem

We hebben hier bij AB een beetje een haat-liefde verhouding met Bernie Ecclestone. De ene keer presenteert ‘ie zichzelf als een regelrechte baas, de andere keer valt BE juist in negatieve zin op door z’n hebzucht. Deze actie is echter fraai.

In de aanloop naar de GP van Belgie op het circuit van Spa-Francorchamps, hadden lokale boeren aangekondigd dat er weleens een actietje of twee zou kunnen plaatsvinden vanwege de in hun ogen te lage melkprijs. Denk daarbij aan het blokkeren van toegangswegen en dergelijke. Ze zouden echter afzien van protestacties als Bernie himself het gesprek met ze aan zou gaan.

Nu is Ecclestone geen schijtluis, maar niemand brengt de door hem zo geliefde Grands Prix poenmachine in gevaar. Zodoende stond de ouwe baas vanochtend vrolijk een pak melk achterover te tikken, onderwijl de boeren geruststellend dat de productie omlaag zou moeten om de prijs weer op te drijven.

Daar waren de boeren blij mee en dus loopt het allemaal met een sisser af. Wat Bernie Ecclestone, de Formule 1 en melkprijzen met elkaar te maken hebben? Geen fluit. Maar het levert leuke plaatjes op.

Wellicht dat het trouwens een ideetje is om morgen op het podium na de race melk in plaats van champoepel uit te delen. Bij de Indy 500 gaat ’t al jaren zo. Vinden die boeren machtig.

Dank aan Kenneth voor de strakke tip!24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nou fijn.. Betekend dat z’n botten het langer gaan uithouden!! Wel strakke actie
@fmgarcia:

http://i1380.photobucket.com/albums/ah192/andyfoto33/Health/imagejpg1_zpsaa800016.jpg

Nee, gewoon wat meer kanker lijkt het. Landen met de hoogste melkconsumptie hebben de meeste borst- en prostaatkanker.
Bernie Akkerstone?
Weet niet of iemand BBC heeft gekeken voor de kwalificatie, voor de Nederlanders was het stukje bij de familie Verstappen thuis een stuk leuker ;).
@mike0709: Heeft Max een model als vriendin? Zo nee: verklaar uzelf nader.
@phaeton: z’n hele kart carrière is in beeld gebracht en alles wat hij met z’n pa heeft opgebouwd. Menig zoon zal jaloers zijn op zo’n relatie. Dat lekkere wijf komt nog wel.
@mike0709: Dat klinkt als de moeite waard! Zulks kun je de Beeb wel toevertrouwen. Vanavond eens kijken of hij ergens op het web staat.
@phaeton:
Wat een heerlijk oppervlakkige domme opmerking, als of zo’n trophyslet bepaald of je het gemaakt hebt.
Laat Max maar schuiven, die komt er heus wel.
Een goed coureur maakt zich over dergelijke platte zaken trouwens niet druk. Althans, ik heb de Senna’s, Prosten en Rossi’s van deze wereld nooit rond zien lopen met dergelijk vrouwvolk.
@thejerk:
Dit eens bekijken.. Het hele lijstje van vriendinnen etc van Senna…
http://fabwags.com/brazilian-formula-one-racer-ayrton-sennas-wags-wives-and-girlfriends-of-senna/
@thejerk: Laat jezelf niet zo kennen. Ik vroeg wat voor docu het was en maakte er een grapje bij.
Afgelopen woensdag werden we van de snelweg afgehaald door de politie ivm stakende boeren,het leverde een extra vakantie dag op en we zijn donderdag zonder verdere problemen thuis gekomen. Maar het is toch te gek voor woorden dat die stakende boeren met hun acties hiermee wegkomen !!!
@vvtti: Nee, niet echt. Je zou eens een 80s staking in Engeland – of van mijn part NL – moeten hebben meegemaakt; daar was je je leven soms niet veilig. En die kant gaan we weer op als de roverheid blijft graaien, de regel- & belastingdruk blijft verhogen onder valse voorwenselen, haar beloftes niet nakomt en onze privacy verder en verder schendt …

En ja het is vervelend, helemaal mee eens, maar die mensen ‘vechten voor hun bestaansrecht’; kun je moeilijk tegen zijn, lijkt me …
@dawwg:
16000 plusjes !
@dawwg:
Juist, mijn middelbare schooljaren.
De jaren waarin in de docenten je vertelde dat je gerust kon donderstralen in de klas, ze waren je immers toch aan het opleiden voor de WW.
Alleen was die crisis met 5 jaar bezworen en zijn we nu al 14 iaar aan het kutkammen. Ik hoor het die Bakellende nog zeggen in 2001, even doorbijten, na het zuur komt het zoet.
@dawwg:
Zo te horen heb jij geen idee hoe de economie werkt. Het heeft niets te maken met belasting druk of wet en regelgeving, laat ik het je sterker vertellen vieze linkse hond, die socialistische oplossingen hebben het door de jaren heen alleen maar slechter gemaakt! Denk aan de “boter berg” daarmee ga je dus vraag voor een product creëeren die niet bestaat! Met andere woorden de boeren gaan meer aanbieden omdat er toch vraag is.. Alle stallen staan vol inmiddels door die socialistische oplossing, en nu ? Nu is de vraag weer niet hoog genoeg, nou luister het aanbod is veel te hoog, die boter berg dient terug gedraaid te worden en de vraag dient natuurlijk te verlopen. Natuurlijk zijn er dan boeren die hun baan verliezen en natuurlijk is dit erg, maar als je een ondernemer bent weet je dat je risico’s loopt. De boeren weten dat ze het risico lopen dat er minder vraag naar t product gaat zijn, en dan helpt het niet om een boter berg te creëeren om zogenaamd de vraag naar het product te stimuleren.

Als je ondernemer wordt weet je dat je risico’s loopt en dat je kans hebt dat dat geen ondernemerschap voor het leven gaat zijn, daarom verdienen ondernemers over het algemeen in economisch betere tijden ook meer dan mensen met een arbeidscontract, dat zijn nou eenmaal de simpele rekensommetjes die hier om heen hangen.

Denk eens na voordat je zo reageert, ik ben namelijk bang, serieus bang, dat mensen zoals jij en Wilders het verhaal niet goed vertellen waardoor de maatschappij zich tegen de overheid gaat keren. En dit is het laatste wat men moet willen want iedereen, ik zeg iedereen! Is afhankelijk van onze overheid, en zij brengt ons veel meer moois dan wat jij doet schetsen. Daarnaast is het niet zo simpel om zomaar te zeggen we gaan minder belasting heffen en zuiniger aan doen, want dat gebeurd al jaren en er zijn nog steeds begroting tekorten! Maar dat is van alle tijden, toch ben ik van mening dat er iets grondig moet veranderen! Maar wel met het serieuze werkelijke verhaal, en niet zo’n populistisch verhaaltje wat jij hier boven op hangt en bijna iedere linkse viespeuk vertelt!
@cars54321: 16000 plusjes!
@cars54321: overheid is afhankelijk van ons en niet andersom.
Ze doen ons alleen geloven dat het niet zo is.
Of ze maken ons bang om vervolgens onder valse voorwendselen onze vrijheden in te perken.
En ondertussen vervallen we in eeuwige wellus/nietus discussies,
Dus leuk stuk wat je schreef, zaten paar goede punten in, dat ontken ik niet.
Maar de overheid is momenteel (altijd al zo geweest, alleen nu wordt het zo duidelijk dat iedereen het ziet) niet in dienst van “de burger”
Ik zeg altijd maar zo: als stemmen echt iets zou uitmaken, was het allang verboden.
Politici zitten er om ons het idee van keus te geven.
Zoek voor de lol eens hetfilmpje van Bill Hicks en “two party system”
De man legt in 1.5 minuut hoe de politiek in elkaar zit.
Sinds dat kwartje bij mij gevallen is,


Gadver, na deze actie zal ik nooit geen melk meer drinken…
@norge: Het wordt er niet viezer van.
“Bernie says din’t drink and drive.”

Wat zijn dat voor achterlijk boorden trouwens rond het circuit. Heb niet een probleem met de boodschap maar wel hoe het geformuleerd is. Beetje als God says don’t drink and drive…
Mooie actie toch van Bernie. En melk ipv champagne is nog niet zo`n gek idee. Al gaat alles er behoorlijk van stinken.
Bernie, soms ben je een echt baas!
@philipf: soms..
Wat een geweldige gozer! Ik mag hem wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).