Rolls-Royce Silver Spirit Estate: te koop in NL

Auteur: , 26 Reacties

Tot de dood ons scheidt krijgt een heel nieuwe betekenis met deze Rolls-Royce Silver Spirit Estate, want desgewenst kun je 'm laten rijden tijdens je eigen begrafenis.

We hebben deze bijzondere Rolls al vaker besproken, maar destijds was ‘ie niet te koop. Dat is inmiddels veranderd, want BVA Auctions biedt de excentrieke begrafenisauto aan op de veiling. Dit slagschip werd gebouwd in 1984, waarna A.W. Lymn hem geschikt maakte voor de rit richting de laatste rustplaats van zijn passagiers.

De Silver Spirit Estate is alweer enkele jaren in Nederland te bewonderen en heeft inmiddels dik 158.000 kilometer achter de rug. Hij is dus flink gebruikt en dat zie je terug aan de nodige roestplekjes, al zijn er natuurlijk meer Britten van deze leeftijd met dat probleem. Verder zijn ook de lak hydraulische achterklepstangen en de achterruit (gebarsten) toe aan vervanging.

Mocht je een uitdaging zien in het opknappen van deze statige Brit, dan kun je hier een bod uitbrengen. Bieden kan vanaf 8.900 euro.26 reacties

Ideaal voor na het stappen… de bob achter het stuur, jijzelf alvast lekker tukje achterin maken
Het is dit of een Up….. Als je het enige en eerste bod hebt tenminste :)
@marussia: geef mij toch maar de Up….
Grappig, ik heb samen met mijn kinderen de jeugdserie “Vrolijke kerst” op tv gekeken; deze auto werd daarin gebruikt in de eerste afleveringen, als de family-car van de familie waar de serie om draait.
Rij dat ding voor de laatste rit de shredder
@rob5nismo: de shredder in bedoelde ik
Het is dat het stuur aan de verkeerde kant zit……
Daar zou ik niet eens dood in gevonden willen worden….
Volgens mij merk je het verschil tussen dit, en een kruiwagen niet als je dood bent. Zit je weduwe te pronken van je geld. Ik gun die doodgravers bende ook niks
Volvo XXXXL
Het kan nog een stuk lelijker: zag gisteren in Amsterdam de al eerder gespotte Daimler hearse rondtuffen. Er lag nu zelfs een kist in. Zag helaas geen kans er een foto van te maken:

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/gespot/Random-gespot/daimler_ds420-hearse_01.jpg
Ik moest wel lachen met die brabander (Ben zelf ook een brabo) die zo’n begrafeniswagen als daily-car gebruikte, heel dat dorp sprak er schande over haha!
@henkhupelschoten:
Je hebt inderdaad van die figuren, ik vind het wel humor. Er schande over spreken is iets voor mensen met angst voor de dood.

Trouwens, reed onze nationale junkie Herman Brood ook niet in lijkwagen? Alvorens hij van een hotel sprong natuurlijk…..
@Rob: Weetnie maar misschien handig voor hem als hij in de buurt van z’n lijkenwagen sprong haha
Daar wil je niet dood in gevonden worden
Mooie lijkwagen.
Lijkt op een Volvo
Ben ik de enige die hier wel dood in gevonden wil worden?
Deze heeft altijd tussen de Clerqstraat en de Eerste Kostverlorenkade.Samen met nog twee andere RR’s.Dat ie nu bij BVA staat zal vast geen goednieuwsshow zijn geweest voor de vorige eigenaar.
Hier ruil ik mijn Caddy wel voor in….
@norge: ene grafbak voor de andre…
Volvo 850″L”
Cool ding, handig om mee naar de Gamma te gaan tijdens een verbouwing.
Hoe lang is dit ding?????
Ik zocht een V70, maar dit is veul groter!


Maar of je deze ook zonder problemen van de 158.000 naar de 316.000 rijdt waag ik te betwijfelen.
Echt een lijkenbak design zeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).