Bij dit tankstation scoor je voortaan je cannabis

Auteur: , 40 Reacties

Een veelgehoorde kritiek over de VS is dat het land totaal niet progressief is, maar waar je in Nederland nog geen blikje bier bij de pomp kunt halen, koop je in Colorodo die sweet, sweet Mary-Jane na je tankbeurt. Hallelujah.

Drink, drive, smoke, fly

De VS heeft zo zijn nukkken en haar inwoners kunnen over de meest triviale zaken een enorm probleem maken (momenteel zijn de kerstbekers van slootwaterfabrikant Starbucks (alternatief design) geloof ik aan de beurt), maar 1 ding hebben ze wel bereikt voor het ooit zo vooruitstrevende Nederland: de legalisatie van marihuana. OK, het is een statelijke aangelegenheid, dus ik zou mijn jonko’s maar verstoppen als je ergens diep in Mississipi bent, maar in Colorado wordt de liefhebber van de sticky icky geen strobreed in de weg gelegd.

Onlangs opende er een tankstation dat tevens fungeeert als wietafhaalpunt. Achter het initiatief steekt het bedrijf Native Roots, een big corporate weed dealer die zijn kans zag in deze nieuwe legale markt. Het staat verder los van het tankstation waar het in zit, dus verwacht niet dat Dr. Greenthumb of Chief Keef ook je auto voltankt. Zie het meer als een soort afhaalpunt voor je postpakketjes in een andere zaak. Alleen zijn de postpakketjes hier THC-toppen van het type white widow en purple haze.

De naam? Gas & Grass. Catchy. Oh, en het is natuurlijk medicinale marihuana, dus half Colorado is momenteel zijn ballen in een magnetron aan het stoppen. (via CBS Denver)

Foto credit: Native Roots40 reacties

Sweet, moeten ze hier ook doen.. De ene na de andere coffeeshop hier in de buurt word gesloten..
@gieltj: helaas zijn mensen die blowen bovengemiddeld vaak van die eencelligen die niet snappen dat je niet stoned kan rijden. Laten ze het maar lekker in de buurt van een station maken, liefst in een autoluwe omgeving.
via iPhone app
@lekbak: ik denk dat je je nog in kan vergissen. Als ik me m’n vwo tijd goed herinner blowde 80%. Op de uni was dit ongeveer gelijk. Ik bleef er braaf vanaf €:-)
@lekbak: Of zijn mensen die denken dat blowers eencelligen zijn zelf erg kortzichtig? Ik heb in mijn jeugdige jaartjes ook heel wat grammetjes weg gepafd. Ik heb nu gewoon de universiteit afgemaakt. Drugs worden geconsumeerd door alle soorten mensen, dom of intelligent.

Wat betreft het stoned rijden: ik ben het deels met je eens. Heb het vroeger ook wel vaker gedaan. Zelfs tijdens rijles. Ik weet het, niet erg verstandig. Maar als je stoned rijden af keurt, stap je dan wel achter het stuur als je moe bent? Want dat komt ongeveer op hetzelfde neer.
@berlinetta: je bevestigt dus keihard wat ik net schrijf. Ook jij was zo’n eencellige toen je blowde. En dat heeft niks met je vermogen om een wo studie af te kunnen voltooien te maken.
@lekbak: volgens mij ben jij de enige eencellige hier?
@nicktexel: anders lees je eerst eventjes wat ik bedoel in plaats van mensen persoonlijk te beledigen zonder aanleiding daartoe. Ik denk namelijk dat mensen met enig denkvermogen inmiddels verdomde goed snappen waarom ik ze eencelligen noem.
@lekbak: Volgens mij hebben er een paar in deze discussie nog last van weed en hasj in hun vagina…
@lekbak: Waarom? Omdat ik wel eens stoned achter het stuur kroop. Dat had ook te maken met de leeftijd en rebels zijn. Ik was geen lieverdje vroeger, blowen of niet. Dat maakt me geen eencellige. Maar jouw inzicht reikt blijkbaar niet verder dan jouw eigen wereld met je eigen perceptie. Je zegt dat je vrienden hebt die naar de haaien gaan door dat spul. Op basis daarvan oordeel jij. Dat geeft mijns inziens aan dat je te kortzichtig daarin bent.
@berlinetta: ik ben ook niet heiliger dan de paus en heb ook mijn tijd in de shop doorgebracht. Wel beperkt overigens. Het volk wat ik daar gezien heb is niet bepaald het meest verantwoordelijke volk.

Als iemand zegt dat laagopgeleiden over het algemeen ongezonder leven dan hoogopgeleiden vind niemand dat erg omdat iedereen dat weet en kan zien. Maar kom niet aan de blowers in dit land wat dan is de wereld te klein.

Overigens lees je nergens in mijn schrijven dat ik iedereen over één kam scheer. Voel je dus vooral niet aangesproken als je jezelf niet tot die groep vind behoren. Wat dat stoned rijden betreft zou je je ogen uit je kop moeten schamen. Jong en rebels of niet. Een alcomobilist kan ook smoesjes bedenken en die worden ook niet geaccepteerd. En ja ik maak die vergelijking bewust.
@lekbak: Ik heb de proef op de som genomen en ben de lokale coffeeshop ingestapt net. Wat ik daar aantrof waren voornamelijk: stoners, oude hippies en werkeloostuig. Onderwerpen die besproken werden? Geen. En het vocabulaire van ongeveer 90% van de aanwezigen was om te janken. Ik acht jouw stelling dan ook plausibel.

@iedereenhierboven: goed lezen: @lekbak zegt bovengemiddeld. Niet iedereen. Sterker nog het CBS heeft onderzoek gedaan naar schoolprestaties. Uit dit onderzoek kwam ook naar voren dat laagopgeleiden (d.w.z. vmbo, praktijkonderwijs) vaker cannabis gebruiken dan hogeropgeleiden (vwo).
Dat maakt zijn opmerking “bovengemiddeld eencelligen” ook nog eens pijnlijk realistisch. Wat niet wegneemt dat er ook heel veel mensen zijn (niet in percentage maar absolute aantallen) die wel er fatsoenlijk mee omgaan.
@lekbak: Je hebt volkomen gelijk dat onder invloed rijden niet te verantwoorden is. Ben dat helemaal met je eens hoor. Bovendien wil ik er even bij vermelden dat het incidenteel is gebeurd. Het was geen gewoonte.

Maar toch blijf ik erbij: stoned rijden mag niet en met de slaap in je ogen rijden mag wel. Dat vind ik krom. Je reactievermogen is net zo traag als je moe bent. Rijden met alcohol op is een heel ander verhaal. Dat is pas echt levensgevaarlijk. En juist dat laatste gebeurd in alle kringen van de samenleving. Sterker nog, ik denk dat hoogopgeleide mensen het nog vaker doen dan de laagopgeleiden onder ons. Ik werk op een advocatenkantoor en je wil niet weten hoeveel mensen (voornamelijk mannen) er na de vrimibo beschonken in hun auto stappen. Als ik eens een zakenlunch-/diner heb, nuttigt iedereen een wijntje of iets sterkers en stapt daarna in de auto. Dus dat slechts eencelligen onder invloed rijden, gaat niet op.

Daarbij moet wel worden gezegd dat hoogopgeleiden werkende mensen over het algemeen niet veel wiet roken, althans niet dat ik weet. Dus die stelling van je dat het eencelligen zijn, kan nog wel eens kloppen voor een deel van die groep.
@lekbak: dat rijden onder invloed van wat dan ook stom is, staat buiten kijf. Maar jouw statement dat de gebruikers van marihuana “bovengemiddeld” vaak deze fout maken vind ik een domme aanname die op geen enkele manier hard te maken is. Bovengemiddeld t.o.v. wat bijvoorbeeld? Uiteraard zijn er onder gebruikers meer “stoned drivers” dan onder niet gebruikers, maar dat is logisch.
Dan kan ik ook het volgende statement maken: onder drinkers van alcohol zijn er bovengemiddeld veel bestuurders die met een glaasje op gaan rijden.
M.a.w. je trapt een enorme open deur in.. Ook niet echt slim.
@lekbak: jammer dat jij zo’ n “niet blowende eencellige bent”je kunt niet iedereen over een kam scheren misschien moet je het eea opzoeken over concentratievermogen en blowen. En nee ik blow niet als ik nog moet rijden. Trouwens, ooit wel eens gehoord van een blower die zich rond een boom krult? Ik wel over de drugs die”sociaal geäccepteerd is”!!!
@lekbak: goed verhaal, ik steek er nog 1 op :)
Gasten op de foto zien er uit of ze net a hit off their bong hebben genomen.

Don’t get high on your own supply, man…
@Rick-dos: best… Customer… Service… Ever!….. Bro!
@Rick-dos: every batch comes with one pre-rolled, pre-lit and tested spiffy for our unique customer satisfaction!!
@w0o0dy: Ik ga er ook één openen. Ga het Blunt Point noemen. Voor het gemak zal ik het dan afkorten naar BP…

We offer full service. We smoke that shit for you. ;)
@Rick-dos: huisstijl groen met iets van een plant in het logo?
@Rick-dos: zoiets zit ik aan te denken… Vind je het wat? http://s22.postimg.org/80a1vlhvl/BPlogo_2.jpg
Laatste alinea… Golden 😂😂
Hahahaha, complimenten voor de Southpark referentie!
Noem me aartsconservatief, noem me narcofoob, noem me moraalridder… Maar ik zou vanaf dezelfde dag nog ergens anders tanken.

‘Cause drugs are bad. ‘mkay?
Haha, heerlijk geschreven.
High-la-luja!
Don’t smoke and drive. Maar dat snappen die onnozele klootzakken daar niet. Ik hoop dat ze hun verstand aan die zooi kwijt raken, net als mijn vrienden die nu van psychose naar psychose rollen door die meuk.
@lekbak: wat een eencellige vrienden heb jij
@lekbak: zegt meer over je vrienden dan t iets zegt over cannabisgebruik…
@lekbak: En dat komt waarschijnlijk omdat die vrienden van je al genetisch kwetsbaar waren. De cannabis heeft de psychose dan versneld en/of verergerd. Het is dus inderdaad rotzooi, maar het zegt inderdaad ook iets over je vrienden.
@berlinetta: heb je helemaal gelijk in. Maar zonder die meuk was het zeer waarschijnlijk minder ernstig geweest en wellicht helemaal niet gebeurt (woorden van de specialist).
@lekbak: Ook dat is helemaal waar. Het is gewoon troep. Mijn broer heeft zelf een psychose gehad en rookte toen ook af en toe wiet. Weet er dus alles van hoe dat spul iemand die kwetsbaar is kan beïnvloeden.

Daar staat tegenover dat het voor iemand die ermee om kan gaan en niet verslavingsgevoelig is, amper problemen oplevert. Weten waar de grens ligt, dat is belangrijk.
@lekbak: ik wil je niet persoonlijk aanvallen of beledigen maar dat waren dan al niet de sterkste geesten.
Weet je zeker dat er geen crack tussen zat? Ik blow al meer dan 10 jaar (vanaf 3e jaar VWO) en ken er meerderen die al zo lang blowen, niemand ooit een psychose gehad of serieuze problemen.
Lekbak heeft zeker een punt, de stuff die je nu in NL kan kopen is vele maken sterker dan 20 jaar geleden. Ik was een recreatief gebruiker en kon, toen ik vond dat ik er te oud voor was, zonder problemen mee stoppen. Het is allang niet meer dat onschuldige recreatie middel wat het was. Ik vind dan ook dat er een einde moet komen aan het gedoogbeleid in NL en er serieuze stappen moeten worden genomen: Of verbieden, of legaliseren en het spul dan ook kunnen controleren.

In die zin zijn de VS ons inderdaad voorbij gegaan.
@pomoek: Dat is zeker maar, maar het ligt nogal erg aan de persoon zelf. Sommige mensen zijn gewoon verslavingsgevoelig en bij zulke mensen gaat het altijd mis. Ongeacht wat voor spul het is. Ik ken genoeg mensen die het recreatief deden en zonder moeite konden stoppen. Maar je hoort altijd alleen maar de slechte verhalen en die blijven hangen.
@berlinetta: Zeker mee eens, maar ik denk dat het andersom ook waar is, cannabis gebruik wordt onder oudere jongeren, zoals ik, nog wel eens als iets onschuldigs gezien en hebben te weinig oog voor de negatieve kanten van cannabis gebruik omdat ze niet weten dat het THC gehalte in de loop der jaren enorm veel groter is geworden.

Van het Trimbos istituut:

“Het is niet bekend of de verslavingskans door het hoge THC-gehalte toeneemt. Aannemelijk is echter wel dat die kans zal toenemen bij iedereen die hasj en wiet gebruikt als middel om negatieve gevoelens of problemen te onderdrukken. Verder is een hoog THC-gehalte vervelend voor beginners of voor mensen die lange tijd niet geblowd hebben. Iemand kan dan ineens te veel binnen krijgen, waardoor degene flink ziek wordt”.
@pomoek: Ja, de drugs wordt wel steeds sterker. Dat klopt. En dan hebben we het niet alleen over wiet.

Maar dat de verslavingskans mogelijk kan toenemen bij iemand die dat spul gebruikt als middel om negatieve gevoelens of problemen te onderdrukken, ligt nogal voor de hand. Dat zijn juist de verslavingsgevoelige mensen en die zouden er ook vanaf moeten blijven. Helaas zijn dat meestal ook juist de mensen die niet in zien dat ze er vanaf moeten blijven.
“Smoke weed everyday”
En voor Ru(k)tte en cornuiten in Colorado alleen al $70.000.000 aan belasting binnengekomen door weed. Je wee zelluf mon.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).