Binnenkort verwacht: overval met 2x RS4 als vluchtauto

Auteur: , 59 Reacties

In een zeer kort tijdsbestek werden deze week twee zwarte Audi RS4's in de Flevopolder gestolen. Het wachten is dus op de geldtransport- of bankoverval die er geheid aan zit te komen.

Audi RS4

We weten allemaal hoe heet Audi RS’js zijn bij het overvalvolk. Na de beruchte liquidatie in de Staatsliedenbuurt (2012) werden motoragenten vanuit een RS4 onder vuur genomen, en ook in 2008 was het een RS4 waarmee (dezelfde verdachte) na de overval op een postagentagentschap in De Goorn de benen nam, en de politie onder vuur nam.

Nu zijn in pakweg een week tijd twee RS4’s, een sedan en een Avant, allebei zwart, in de ommgeving Emmeloord gestolen. Het zou kunnen dat het een roof op bestelling was, en deze beestjes onderweg zijn naar het Oostblok, maar het kan ook heel goed dat ze over een tijdje als vluchtauto bij een misdrijf ingezet gaan worden. Tenzij ze eerder worden gevonden natuurlijk. Het gaat om:

1) Een Audi RS4 Avant (kenteken 70-LTX-2); gestolen in de nacht van 15 op 16 oktober 2014 tussen 0.00 en 04.00 uur

Audi RS4

2) Een Audi RS4 Sedan (kenteken 43-TP-RL); gestolen in de nacht van 20 op 21 oktober 2014 omstreeks 02.00 uur (foto boven artikel)

We hopen natuurlijk dat ze eerder bij de eigenaar zijn dan dat we ze in Opsporing Verzocht, of de Belgische evenknie kunnen zien.

Met dank aan Sebastiaan Doyer voor de tip.59 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Je valt in elk geval niet op met zo’n zwarte avant.
Maar dan zitten er wel andere kentekenplaten op, die ook weer gestolen, of nagemaakt zijn.

Nu kan iedereen, die de combinatie van deze twee auto’s bij elkaar ziet, de politie bellen en melden wat zij gezien hebben.
Wel vervelend als je in het bezit bent van twee soortgelijke auto’s en je niets op je kerfstok hebt. Wordt je misschien nagewezen, of er op aangekeken. Dat is dan wel vervelend bijkomstigheid van dit soort auto’s.
@Orichy:
But girls love the bad boy look…
@mab: goed verhaal. 1
Deze wagens zijn ook populair onder drugsrunners.
@kangoohater: Nou, ik moet zeggen dat je ongelijk hebt.

Als ik namens alle runners, dealers, overvallers en inbrekers mag spreken, dan het volgende:

Runners maken het liefst gebruik van ‘lichte’, snelle voertuigen die niet erg opvallen en bovendien niet duur in de aanschaf zijn. Denk aan een golf V(R)6, een BMW 330 van enkele generaties terug, een A4 V6 etc. Dit zijn voertuigen die door een leek (de meeste agenten) niet zo snel worden herkend als mogelijke runners. Als het echter erop aan komt, kunnen de runners sneller dan een modaal voertuig ‘aan het werk’ gaan.

Een Audi RS is natuurlijk wel een natte droom van elke runner, maar je valt gewoon op op de A16. Zelfs de agenten zien tegenwoordig het verschil tussen een A4 en een RS4. Bovendien is de aanschafprijs van een RS4 aanzienlijk groter dan een gewone A4, bovendien lopen wij het risico dat het voertuig in beslag wordt genomen, die kattenvangers zijn niet altijd schuldvrij. (Te veel risico’s dus)

Het liefst rijden we onopvallend en gewoontjes rond, wij runners zijn immers onschuldige forensen, tot we een buitenlands kenteken spotten en direct aan de slag moeten. Het risico is te groot om constant met een gestolen auto te rijden. De voorkeur gaat uit naar een eerlijk voertuig op naam van een kattenvanger of geldezel.

Inbrekers en overvallers daarentegen, die maken gebruik van dit soort voertuigen. Die stallen namelijk zo een Audi tot op de dag dat ze moeten ‘werken’. Op D-day rijden ze met gestolen platen naar hun eindbestemming en als ze klaar zijn hebben ze de keuze om de Audi opnieuw te stallen of hem in de hens te gooien. Dit soort gasten worden ook slimmer en kiezen er vaker voor om auto’s eenmalig te gebruiken. DNA blijft namelijk lang houdbaar en als zo een auto aangetroffen wordt, worden de daders gauw in de kraag gevat.

Er zijn trouwens ook go-fasts, dat zijn dealers die zich bezighouden met het transporteren van drugs en geld naar andere Europese bestemmingen. Ook die maken gebruik van zulke snelle Audi’s, kijk niet raar op als je een van deze Audi’s met 333 km per uur richting Parijs ziet racen(zulke foto’s heb ik nog ergens liggen). Grote kans dat er tientallen kilo’s cocaïne en geld aan boord zitten.

Ik voorspel dat de Audi’s in de toekomst ingeruild zullen worden voor AMG S-modellen. Wij tuig geilen op AMG’s, maar door de spanning en adrenaline is het soms lastig om een RWD monster op de weg te houden. Soms moeten we namelijk al rijdend schoten lossen op vijanden, dan wil je toch wel de zekerheid van een Quattro. Wij zijn Mercedes en AMG erg dankbaar voor de komst van de AMG S-modellen.
@drugsrunner: Ennnn je staat onder een tap.
@volvov70: Ik ben een keurige burger, ik betaal me blauw aan belastingen, ik val verdomme in de laatste schijf!! Als ze mij aftappen, dan horen ze enkel en alleen geklaag over wat voor boevenoverheid we wel niet hebben.
@drugsrunner: Goed dat je gewoon netjes je inkomsten uit drugshandel doorgeeft aan de belastingdienst zoals dat hoort.
@drugsrunner: Ah, het gedoogbeleid aan het werk.
@drugsrunner: lol. processing..
@drugsrunner: Hey, een mol!
malefunk via iPhone app
@drugsrunner: jij hebt echt te veel opsporing verzocht gekeken…
@malefunk: Tuurlijk! Checken of een van z’n matties op tv komt en beroemd wordt…
@drugsrunner: whahahaha en toen werd je wakker toch? Vroeg naar bed he jonge morgen nog school
@drugsrunner: Een echte drugsrunner geeft zich nooit bloot. Niet op het internet, niet in het echt. Die willen altijd undercover blijven en praten niet over hoe en wat ze doen.
Over een maand te koop bij de domeinen.
@JamesBond007: ik denk eerder bij een bedrijf dat handelt in schade-auto’s nadat hij als vluchtauto over de kop is gegaan..
@guusboum: jetcars!!
Wacht, er zijn mensen die genoeg geld hebben voor een RS4 (inclusief onderhoud), maar gaan vervolgens wel in Flevoland wonen?
Ik dacht dat we nog steeds wachten totdat er 2 millioen mensen in Flevoland wonen en vervolgens blazen we alle bruggen op tijdens kerst (want dan is iedereen thuis), zodat we in 1 keer van al die mensen af zijn.
@gregorius: Ik blaas al alles boven zeeland en brabant op, war rest voegt zich bij België. Dan weet je waar je heen moet met de kerst als je niet van zwemmen houdt ;)
@frietjemet: nou nou nou. Ik begon met wat bruggen, niet gelijk een belangrijkste gedeelte van het land?
PS: Zeeland mag je zo al hebben bij Belgie. De rest van Nederland wil eindhoven nog even behouden, anders wordt Ajax echt elk jaar kampioen. En qua taal maakt t toch al niet uit: die Brabo’s zijn al niet te verstaan :)

(heb ik nog een vooroordeel gemist?)
@gregorius: Dat Randstedelingen arrogant zijn?
@weem: randstad? Amsterdam staat boven de randstad. Daarbuiten grappen we over ons paspoort en een tolk meenemen.
@frietjemet: wat heeft Zeeland nu weer gedaan??
@jpoers: Flevoland
@gregorius: of het is blijkbaar zo goedkoop in Flevoland wonen dat je geld overhoudt voor een RS4?
@mashell: Ja zeker.
@gregorius: nounounou wat een haat weer over Flevoland..
Toch apart die grote aantrekkingskracht van Audi op twijfelachtige sujetten.
@jaapiyo: opzich logisch, met z’n 4wd nog redelijk foolproof als ze onder hoogspanning staan en genoeg ruimte om een zooitje uzi’s of bazooka’s te vervoeren. BMW heeft geen stations en de Merc hoor je 3 blokken verder al aankomen.
@mrs250: BMW geen station? M550d xDrive is geen goeie getaway? Met bijna 400 pk, en 740 (!)Nm koppel toch snel en sterk zat.. Sterker nog: met 740 Nm koppel trek je gewoon de pui eruit, ipv m te moeten rammen.. En op 1 tank naar Milaan ipv Parijs,. ook best lekker!
@stamp: maarja.. Vind er maar eens één.
@stamp: die 5serie is te groot vriend….. je moet snel en behendig door het verkeer kunnen.
@mrs250: BMW geen station?
@mrs250: M5 e61 touring? Al is deze ook zeer luidruchtig dankzij de v10
Is @Autoblogger: zijn nieuwe Audi nu al weer kwijtgeraakt? Slordig hoor ;-)
Ze kunnen beter die ene bij Schiphol oppikken, die staat toch te verstoffen.
Een C63 zullen ze ook niet gebruiken natuurlijk, die hoor je over(v)al rijden.
Meen ergens te hebben gelezen dat de avant door een vrouw cadeau werd gedaan aan haar man. Ik ga liever op zoek naar de desbetreffende dame…
@malefunk:
De eigenaar van de Avant was laatst op de radio geloof ik :O Radio 538.
Klopt voor meer foto’s van de avant kijk op mijn Facebookpagina semcars
Daarom: neem je een powersedan/powerstation: koop een lekker opvallend kleurtje. Ze gaan ‘m echt niet wrappen in de tussentijd…
Ik heb zelf ook een Rs4 en ga hem schorsen en ga komende jaren verder op me fiets doei! Ik heb verdomme niet al mijn zuur en hard verdiende geld in dat ding gestoken om hem vervolgens ergens helemaal in elkaar gereden bij een ramkraak of weet ik het te zien in de krant of op het nieuws.
@privilege: want als je hem schorst kunnen ze de auto niet stelen?
@privilege:

En dan? dat jatten ze hem uit de schuur…

En waarschijnlijk schors je de verzekering dan ook, dus daar kun je ook naar fluiten
@privilege: Heb dat schorsen echt nooit begrepen…..

Ik koop een RS4 en schors hem omdat:
A) ik ben bang om in de winter te rijden met mijn 4×4
B) ik ben bang dat deze gestolen wordt, rest van het jaar stelen ze gelukkig niet.
C) ik heb geen geld om benzine te tanken door al die bekeuringen
D) Iedereen denkt dat ik een overval ga plegen zodra ik naar de bank rij om te pinnen

Kies het juiste antwoord…
@slickrick: wat een dom ventje ben je zeg, schorsen doen er wel meer met hun dikke auto, rijden dan gewoon verder in hun winterwagen domme drol
@privilege: u heeft hem niet gekocht om het te laten jatten.. oke dat begrijp ik. Maar dat u hem koopt om hem in de schuur te laten staan ..?!

Maarrr u heeft wel een dikke wagen !
Nuja ooit waren het golfjes, dan Scoobies, nu zijn het RS-jes. En binnenkort weer wat anders.

Zou zo’n RS4 gemakkelijk te stelen zijn vraag ik me dan af, of zijn het zulke stielmannen die dat doen?

Want als het geval 2 is, dan is dat niet goedkoop en dan moet de misdaad toch ook wel serieus opleveren.
Meestal voor onderdelen om hun eigen 1.6 je een rs4 uiterlijk te geven.
Deze auto’s hebben net al veel BMWs (behalve de 7-serie en enkele nieuwe modellen), een ongelooflijk makkelijk software om te hacken. Vandaar dat er in Nederland behoorlijk wat Audi’s en BMW’s worden gestolen en richting SNG-landen gaan.
ooit ook bij mij in m’n straat zo’n voorgeval gebeurd; http://www.autojunk.nl/2014/03/audi-rs4-avant-68
RS modellen moeten gewoon standaard uitgerust zijn met GPS, onze verzekering wou ons pas aannemen met GPS ( Audi rs6 )
@timd: Vreemd, een GPS jammer kost de wereld niet en kun je gewoon op het internet bestellen.
kia via Android app
Of ze rijden in Polen.
Toch zonde, de bovenste, RS4 B7 sedan is toch echt een mooie machine die ik hopelijk ook ooit nog s mag rijden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).