Biografie Rolls-Royce wordt verfilmd

Auteur: , 20 Reacties

Het verhaal achter de genialen Charles Rolls en Henry Royce.

I believe I can fly

Martin Scorsese werkt in samenwerking met de maker van de behoorlijk geniale film Senna, aan een nieuwe autogerelateerde film. Scorsese en Asif Kapadia brengen het ontstaan van het meest luxueuze automerk en succesvol vliegtuigmotor fabrikant Rolls Royce in beeld.

Wil je weten wat het ontstaan van de wonderlijke Spirit of Ecstasy teweeg heeft gebracht en hoe Charles en Henry in het begin van de 20e eeuw in Derby een risicovol bedrijf opstarten? Nog even wachten, de film is pas net aangekondigd en de cast is tevens onbekend. De titel weten we al wel: Silver Ghost, en zal dan ook zijn gebaseerd op het gelijknamige boek.

Wij kunnen alleen maar positief zijn over een nieuwe autofilm. Er schijnt ook een Ferrari– en een Lamborghini-film in de maak te zijn en Leonardo DiCaprio heeft de filmrechten over Volkswagens’ sjoemelschandaal in handen. Als dat geen soap wordt…20 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Mooi! De RR Spey gasturbines! Strakke plassert!
Ze kunnen beter een Soap serie maken van dat sjoemel schandaal..
@norge: The Bold and The Sjoemeldiesel.
As the Sjoemeldiesel Turns
Goede Tijden, Sjoemdeldiesels
Of, als het een reality-vibe meekrijgt: Keeping up with the Sjoemeldiesels.
@norge: Autoblog.nl the movie ..
@lincoln: Ook leuk maar dan alleen als alle …(Ja alle)… Reaguurders en ex reaguurders (banned or not) mee mogen doen…. Ben benieuwd…
@norge: ziet een soort Braveheart-film voor zich…..
@norge: haha, en voor jou een Film over Hyundai?
@norge: The wolf of Wolfsburg?
Ik kan niet wachten op de verfilming van het ontstaan van dacia.
Vind het boek beter ..
Lijkt me leuk zeker kijken als die uitkomt
Geloof me, de onderstaande docu is al meer dan voldoende, geen noodzaak om beide mannen als Held neer te zetten, één rijke aristocraat, die uit pure verveling het gevaar opzocht en een ander begenadigd technicus, die zonder één cent was begonnen met zijn eigen auto fabriek door een Franse De Dion uit elkar te halen en opnieuw op te bouwen naar eigen inzicht en gevoel voor kwaliteit !

= die De Dion was uiteraard onbetrouwbaar Franse meuk =
NEEN grappentappers iedere auto uit de tijd van de pioniers was één brok ellende maar Royce had de De Dion geheel gedemonteerd en verbeterd iets wat indruk op onze rijke aristocraat Rolls maakte, het ding scheen, nadat Royce hem had opgebouwd, volkomen stil te lopen !

https://www.youtube.com/watch?v=_cghjyi8flg

Als er namelijk een Amerikaan als regisseur in het spel komt wordt de geschiedenis vaak vertaald in een soort van nobele legende over mannen die nooit naar de WC moesten, voor wie vrouwen en masse vielen en die hele schuren vol met Port en Whiskey leeg zopen zonder maar één minuut lazarus te worden terwijl ze nog legendarische voorspellingen doen over onze tijd waarbij Bijbelse vergelijkingen verbleken.

Feit is dat die twee eigenlijk een pesthekel aan elkaar hadden, de aristocraat en de self-made man !

Tot slot laat ik het aan u over of u een Rolls of een Royce man bent, ik weet voor wie ik ben; maar dat komt door dat mijn vader een eenvoudig schoenlapper was !
@desjonnies:

Scorsese is een typisch Amerikaanse regisseur die heeeeeel goed zijn huiswerk doet en ongemakkelijke situaties niet uit de weg gaat ..

Feit is wel dat de oorlogsperiode het enige echt interessante tijdperk was voor RR ..
@desjonnies:
Schitterend verhaal met vooral die climax van de laatste alinea: Een combo van een raadsel en een bekentenis. Geniaal! De oplossing van het raadsel lijkt mij nogal voor de hand te liggen, maar wees gerust! Ik zal het niet verraden! ;-)
Spirit of XTC
Geen Spyker Biografie?

@thomasthomas: boeiender als de waarheid word het niet….
Lijkt me fijn!
Wel luxe auto’s, maar op dit moment niet bepaald “succesvol vliegtuigmotor fabrikant”. RR (de vliegtuigmotorfabrikant) staat op dit moment op omvallen.
Van luxe status auto naar auto voor mensen met te veel geld en geen smaak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).