Ook Ferruccio Lamborghini krijgt eigen speelfilm

Auteur: , 31 Reacties

Ook, want ook die andere Italiaanse eindbaas, Enzo Ferrari, krijgt zijn eigen speelfilm(s). Deze zomer moeten de opnames voor de film over de tractor-fabrikant die sportwagens ging bouwen al beginnen.

Ferruccio Lamborghini

Op dit moment staan er liefst twee films over Enzo Ferrari in de planning en in beide kruipt een topacteur in de huid van Enzo: Robert de Niro en Christian Bale. Nu is bekend geworden dat ook die andere eindbaas van de Po-vlakte zijn eigen film krijgt: Ferruccio Lamborghini.

Leuk, omdat het verhaal van Lamborghini onlosmakelijk verbonden is met dat van Ferrari. Ferruccio verdiende goed geld met zijn tractoren en trakteerde zichzelf op een Ferrari. Deze beviel hem echter slecht, maar Enzo Ferrari schijnt hem te hebben toegebeten dat hij toch enkel verstand heeft van tractoren en dat hij daarom zijn commentaar niet serieus zou nemen. Reden genoeg voor Ferruccio om het tegendeel te bewijzen.

De door Italianen opgerichte, maar in Amerika gevestigde Ambi Group zal de productie voor haar rekening nemen, de opnames moeten al deze zomer gaan beginnen. Wanneer de film in de bioscoop moet verschijnen is nog niet bekend, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk niet voor 2017 zijn.31 reacties

Klinkt goed ik heb er zin in!
Hopelijk zetten ze de film dan ff door, om te zien hoe het bestaansrecht afliep en (helaas) de hulp van VAG nodig bleek. Kan je aan het einde toch nog een traantje van verdriet wegpinken.
@Megakix: hoezo helaas? VAG heeft ze volgensmij redelijk hun eigen gang laten gaan/laten doorzetten, op de Audi-navigatie na dan 😉
@jobberns: en die navigatie is positief want het audi systeem is een stuk beter dan dat van een hoop andere fabrikanten
Leuk een film over tractoren. Helemaal mijn ding…

Nee. Gaaf dat hier ook een film over uit komt. Het zal best leuk zijn om te zien.
@clarkson: BzV doet het toch ook goed 😜
@yipikaye: Haha dat is waar!
@clarkson: relatief onbekend is dat Feruccio al snel zijn tractorafdeling moest verkopen, die overigens wel daarna de Lamborghini naam bleef dragen, maar niks meer te maken had met de autoafdeling
En daarna een film over Ferdinand Porsche
@schellekens006: Dan wel graag historisch correct, met een stuk over waarin hij bij de NSDAP en SS zit en medeverantwoordelijk is voor de Kever.
Meh. Lijkt me typisch een film voor een Amerikaans publiek. Vinden die Yanks mooi: een verhaaltje uit het oude continent.
Nice
Kan niet wachten om een paar Italiaanse parels op het witte doek te zien en horen… Hopelijk doen ze dat een beetje goed
Nu kan Victor M. Zeker niet achter blijven!
@henkhupelschoten: Denk dat ome Victor beter tot zijn recht komt in een soap…

Of in het Circustheater…
@henkhupelschoten: Disney schijnt die filmrechten gekocht te hebben. ;)
@henkhupelschoten:
Die films zijn er al

Heten Mr Bean ! !!!!!!!
Altijd leuk! Ik hoop maar dat ze de juiste balans tussen feiten en fictie weten te vinden en er een mooie film van maken.
Hoop dat ze de jonge jaren meenemen waar hij in zelf omgebouwde Fiats rijdt..
En ik hoop echt dat de vage periode niet meegenomen wordt..
Alejandro Detomaso verdient ook een film!
En deze film eindigt met het weglopen van pagina, krijgt die ook nog z’n eigen film…. Ik ben voor…
Lastig om zo’n film te maken. Want je hebt natuurlijk hordes autofundamentalisten die over alles kunnen gaan mierenneuken. ..

En dan nog de gesproken taal: als de filmmakers het in hun harses halen om de acteurs Engels met een Italiaans accent te laten spreken, dan is het nu al de grootse kut film aller tijden. Het moet óf in gewoon fatsoenlijk Engels, óf in de moerstaal van Enzo en Ferruccio.
@Rob: Brad Pitt lijkt me wel een goeie. Die spreekt een aardig woordje Italiaans.
@Edge: niet eens de link bekeken, maar Inglourious Basterds?
Een documentaire vind ik bij dit soort mensen veel meer op zijn plaats en ik vraag me oprecht af of er niet interessantere persoonlijkheden, periodes en fabrieken zijn geweest om er een film? over te maken.

Bugatti, Citroën, Renault, Porsche, Ledwinka, Hrusk en dan vergeet ik nog eenvoudig grootheden uit Japan als een Honda of uit de States als een Bill Mitchell of Edward Cole (de geestelijk Vader van de Chevrolet Corvair) een Lee Iacocca en zo kan iknog wel even doorgaan.

Zelfs Lamborghini’s zijn eigenlijk helemaal niet zo bijzonder, zonder de extravagante vormgeving als de Countach was het niet eens zo’n speciaal merk; een Maserati, een Lancia en een Alfa Romeo hebben eigenlijk een veel nobeler achtergrond en zijn (vooral Maserati en Lancia) veel belangrijker geweest voor de vernieuwing van het concept de automobiel.
Ik denk dan liever aan een Colin Chapman van Lotus een John Cooper en noem maar op!
@desjonnies: Het nadeel van een documentaire over dit soort personen is dat die alleen aanspreken bij het type mens dat graag Discovery Channel kijkt en de echte petrolhead. Daar valt dus niet al te veel geld mee te verdienen. Met een Hollywoodfilm kan dat wel. Wat feitjes vervangen voor fictie en hier en daar de boel wat romantiseren, een bekende acteur erbij en je verdient er eigenlijk altijd wel geld aan.

Dat neemt niet weg dat de namen die jij noemt wel een eigen documentaire verdiend hebben. Discovery heeft met Megafactories al vaker kijkjes in de keuken bij autofabrikanten gegeven. Een serie docu’s over de historie van automerken zou wat dat betreft prima passen. Ik zou kijken!
Een film over de oprichter van Volkswagen is ook wel humor… Er Ist Wieder Da
Ferdinant Porsche was toch die man die de grootste tank aller tijden had ontwikkeld in opdracht van z’n grote vriend Adolf H? Film over Enzo Ferrari heb ik op 2 Dvd’s.Jaren geleden al uitgezonden op TV(2 delen)
Bijlage: grootste tank was Der Maus
Alé, dan kan ik voor de dubbelganger dienen van Robert de Niro : http://www.autoblog.nl/nieuws/robert-de-niro-speelt-enzo-ferrari-in-film-over-diens-leven-76056 , al mijn vrienden zeggen mij dikwijls dat ik er als twee druppels water op trek (lijk) . . . , Hollywood licht aan m’n enkels als je mij vraagt, ik zal alvast de plaatselijke dealer op de hoogte brengen . . .

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).