Wordt het leven van Enzo Ferrari eindelijk verfilmd?

Auteur: , 13 Reacties

De film over Ferrari-oprichter Enzo Ferrari moet er dan toch gaan komen. Producent Cecci Gori hoopt de film te slijten in Cannes, het walhalla voor filmliefhebbers.

Enzo Ferrari

Er zijn maar weinig autofabrikanten die zo’n spraakmakend leven leiden als il Commendatore. Enzo hield ook na zijn aftreden als algemeen directeur in 1971 veel invloed op de koers van Ferrari en zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in Maranello. De eigenzinnige Italiaan is daarom bij uitstek geschikt voor een biopic, zoals eerder bijvoorbeeld al over Ayrton Senna gemaakt werd.

Het Amerikaanse Cecchi Gori Pictures werkt al jaren aan de film, die in 2004 uitgebracht moest worden. Het script ligt er daarom al, zo bevestigt CEO Niels Juul tegenover Variety.com, maar moet wel even afgestoft worden.

Het is nu zaak om aan de slag te gaan met de productie van de film. Juul hoopt in Cannes de benodigde financiën bijeen te krijgen en heeft een nieuwe regisseur op het oog. Of dat betekent dat de film nu wel snel op het witte doek verschijnt, blijft nog even afwachten. Juul verwacht over een tot twee maanden meer bekend te kunnen maken over de financiering van het project.13 reacties

Verhaal over Enzo Ferrari is toch al verfilmd.Heb het nog in de DVD recorder staan.
@Alfarobert: Ik wou het net zeggen. Ik heb het ook nog. Het is volgensmij wel van een redelijke tijd geleden.
@Alfarobert: Ik heb de volledige film op mijn computer staan, hij komt in twee delen en duurt in totaal 3:40…
@Alfarobert: Precies! Mooie film uit 2003. Acteerwerk is wat twijfelachtig, maar alleen al voor het verhaal zou elke autoliefhebber het moeten kijken. Ook de niet-Ferrari fans.
@suzy991: overigens is het een mini-serie (2 delen). De film uit 2003 is een verkorte versie hiervan (bijna 2 uur). Zoals optimusprima reeds al aangaf is de mini-serie 3:40 minuten.
Francis Ford Coppola of Martin Scorsese als regisseur en ik ben de gelukkigste.
dit lijkt me een mooi kickstarter project. Ik zou geld doneren voor bijvoorbeeld een bioscoop kaartje.
Die miniserie uit 2003 was best aardig maar meer ook niet.Een echte film juich ik absoluut toe, maar de geschiedenis leert dat Hollywood en autogerelateerde films niet samen gaan.Een paar klassieke uitzonderingen daar gelaten.Een groot budget is er dus niet en zal er ook niet komen.Als zelfs Ron Howard met Rush een draak van een film kan afleveren zegt dat genoeg.
@sydney: “maar de geschiedenis leert dat Hollywood en autogerelateerde films niet samen gaan”
Pas op, dit schrijf je op een blog waar de Fast and Furious reeks totaal wordt verafgood.
@mashell: aangezien de Fast and Furious reeks het ergste is wat er ooit op autogebied uit Hollywood is voortgekomen, moet ik Sydney wel helemaal gelijk geven. Hollywood en auto-gerelateerde films gaan heel moeilijk samen.
Liever niet.
” Men ” heeft ervoor gezorgd dat de man een legende is geworden.
Trouwens Enzo zelluf ook hoor !
En met een film over zijn leven kun je alleen maar teleurgesteld en gedesillusioneerd raken.

En ik zie de scenery al voor me met een Hollywood regisseur : Enzo die in 1961 uit een Fiat Croma stapt, die 2 decennia later werd geïntroduceerd.
Oh, wild en interessant leven? Drugs, drank, vrouwen?
wrxkoenigseggtr
Wel een prachtige foto a la Godfather en zou prachtig staan op een bluray/dvd cover.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).