Blutte student leefde jaar op de achterbank van z’n Ford

Auteur: , 24 Reacties

Je studententijd is volgens velen de mooiste tijd van je leven, maar niet als je moet wonen, studeren en slapen op de achterbank van een rammelende Ford Focus.

Leven op de achterbank van je Ford Focus

In Nederland kom je als student in een gespreid bedje terecht, maar dat is lang niet overal zo. Neem Amerika, waar de overheid wel beurzen beschikbaar stelt, maar je vaak ook zelf op zoek moet naar aanvullende leningen. Al is het maar om je collegegeld elke maand te kunnen betalen. Dat is in veel gevallen geen probleem, maar het lukt niet iedereen om genoeg geld over te houden om ook nog eens een studentenwoning te betrekken.

De 20-jarige Colin Ashby is een van hen, vertelt hij tegenover ABC News. Als kind van gescheiden ouders hield hij maandelijks een paar honderd dollar over om van te leven, lang niet genoeg om ergens een kamer te huren. Hij koos er niet voor zijn hand op te houden bij zijn ouders, maar kwam daardoor wel in de problemen. Je hebt immers een plek nodig om te kunnen slapen.

Die plek vond hij lang op de achterbank van zijn Ford Focus van de eerste generatie. Daar sliep hij een jaar lang, zonder dat zijn ouders en medestudenten er iets van wisten. Hij hing overdag zo lang mogelijk rond op de campus, om ’s avonds neer te ploffen in zijn auto. Die plakte hij zorgvuldig af, zodat niemand iets in de gaten kon hebben.24 reacties

Held. In Nederland wordt je de parkeerplaats afgeschopt als ze merken dat je er in een auto/camper/caravan wilt overnachten. Zeker op of nabij de campus van je HBO of universiteit. De enige kans die je maakt is als je verblijft in een ouwe vrachtwagen met Oost-Europese kentekenplaten..
Respect.

Na al die koekeloerissen die op de hogescholen hele dagen lang lopen te zeiken over dat ze niet uit kunnen gaan omdat ze sparen voor een iPhone 6, is hetgene dat ik voor deze toffe kerel te zeggen heb: Respect!

Kijk! In plaats van janken op get Malieveld kan het ook zo!
Ik zat ook op school met een gast die dakloos Was. Sliep in opvanghuizen dacht ik.
Ik doe het hem niet na!
@faalhaas: Precies wij hebben daar de guts niet voor. Bij het minst of geringste gooien wij als een pussy de handdoek in de ring.

Daarom falen wij en is deze jongen een held, alleen al omdat (ondanks alle tegenslagen in zijn leven) er wel voor gaat. En niet jankt om de paar extra meter die hij moet fietsen naar de bushalte om met zijn gratis OV-Studentenkaart te reizen, omdat hij een 5.4 voor het vak Engels haalt en geen zin heeft om dat kl*te tentamen opnieuw te maken en die studiepunten als verloren beschouwd, niet stopt met zijn opleiding omdat het collegegeld zo veel lijkt en voor dat geld liever een iPad & iPone koopt zoals de meeste studenten en een paar keer langs de roze buurt gaat en daarmee pronkt bij de lokae bontjassen-bende dan aan zijn eigen toekomst te denken en te werken. Deze kerel HELD gaat ervoor. Tot het bittere end, Rambo like. Respect!
@bigcar: het zit je wel diep he jongen?
@sjon: hahahaha wat een opmerking. We hebben meelij
@bigcar:
ik zou zeggen, loop eens een week mee bij een technische opleiding, ken bijna niemand met een Ipad hier verder kan ik me als elektechniek student helemaal niet vinden in je betoog, en ik herken mn klasgenoten er ook niet in.
Held.

Lekker je eigen initiatief nemen zonder afhankelijk te zijn van anderen. En geen relletje of Facebookactie te beginnen…
Focus?

Lijkt me toch echt een Ford Siësta.
Ruil dan je fordje in voor een busje. Dat ligt iets comfortabeler.
Mooi verhaal, echt respect
Tsja, ik weet het niet. Knap dat hij het heeft vol weten te houden (applaus ende hulde), maar kon het echt niet anders?

Het is een nobele gedachte om alles in je uppie te willen doen en niemand lastig te willen vallen met jou problemen. Maar soms moet je trots, schaamte of wat het dan ook is opzij zetten en op zijn minst je verhaal doen.

Misschien praat je tegen een muur en ben je niks opgeschoten, maar misschien zijn er wel medestudenten/docenten/familie die je graag willen helpen. Wie weet wat het oplevert, want komaan, een jaar slapen in je auto……., dat moet je niet willen.
respect, deze man zal het vast ver gaan schoppen als je zo ver gaat !
In Nederland is het een luxe als een student zich een auto kan veroorloven.
@mashell:
Het is maar net hoe je ’t ziet. Een studentenkamer kost ook al snel €400/€450 per maand. Daar kan je zeker een fatsoenlijke auto voor rijden. Alleen krijg je voor een auto natuurlijk geen subsidie van de overheid.
@JvT: hoeft lang niet overal zoveel te kosten, zat steden waar je voor de helft klaar bent
In Nederland als student in een gespreid bedje. Wát een onzin…
Zo speciaal is dat toch niet? Oncomfortabel, dat wel…
“In Nederland kom je als student in een gespreid bedje terecht”. Haha, zeker even geleden dat jij gestudeerd hebt ?
@Corrado16v:
Ehm, vind jij van niet dan? Ik ben hartstikke blij met mijn stufi en OV-kaart, ken niet veel landen waar dat zo goed geregeld is…
@Corrado16v: Wat een onzin, je komt hier absoluut goed terecht. Stufi, gratis OV en collegegeld is erg laag en voor een heel groot deel gesubsidieerd. In de US kost een semester je zo $20.000.
@ziko: ik zal niet zeggen dat het in ‘Murica hetzelfde kost als hier om te studeren maar je studieboeken, kost en inwoning, verzekeringen en je collegegeld zitten dan vaak wel bij dat bedrag inbegrepen. Ook heb je volgens mij meal plans op de onderwijsinstellingen om het leven op de campus financieel wat makkelijker te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).