BMW 4 Serie Gran Coupe, met de groeten van AC Schnitzer

Auteur: , 13 Reacties

Als de tuner AC Schnitzer besluit zich met de BMW 4 Serie Sportback Gran Coupe te gaan bemoeien, dan krijg je dit.

Over het nut van de F36 kan je discussiëren, hoewel ik diverse mensen heb horen zeggen dat dit eigenlijk de ideale carrosserievorm is voor ze: een coupélijn met toch 4 deuren. AC Schnitzer boog zich over het model, legde het een paar milimeter dieper in de veren, en frommelde onder de motorkap, met het volgende resultaat:

ModelPK (standaard)Winst
BMW 420i245 pk (184)33%
BMW 428i294 pk (245)20%
BMW 435i360 pk (306)18%
BMW 420d218 pk (184)18%
BMW 430d309 pk (258)20%
BMW 435d360 pk (313)
15%

De tuner uit Aken biedt einddempers aan met uitlaatsierstukken in de uitvoeringen “Racing Evo“, “Racing“ of “Sport“, en daarnaast de gebruikelijke upgrades aan velgen en bodykit. Wie echt wil buikschuiven kiest voor de multi-instelbare racevering: de verlaging bedraagt hier 30 – 40 mm (voor) en 25 – 40 mm (achter).

Hoewel er geen introductiedatum wordt genoemd verwachten we de 4 GC van ACS eind november op de Essen motorshow te zien.13 reacties

nou, das duidelijk, voor mij de 335d.
Nee.. Gewoon nee. De 4 serie moet gewoon ongeschonden blijven. Geen rare grand coupe of gt.
@gieltj: De GT is sowieso geen 4er, maar een 3er…
@griffendahl: ik dacht ook een 5er
-edit: nutteloze bijdrage-
Ik was al weer bijna vergeten dat ‘ie bestaat, je ziet ze eigenlijk nooit. Dat laatste mag ook zo blijven van mij overigens, ik draag BMW nog steeds een warm hart toe en ik had hoge verwachtingen van de 4 GC maar die zijn alles behalve ingelost met het productiemodel. Het is een soort RWD Vectra GTS geworden met een Audiësque extra ruitje achter de achterdeur en ik wordt er persoonlijk totaal niet warm van.
@jaapiyo: Grappig, ik vind het echt een prachtige verschijning… Als ik nu in de markt was werd het absoluut een 4 GC met een M-pakket. Maar dan wel zonder al die AC Schnitzer opschmuck, want daar wordt die niet bepaald fraaier van.

Dat je hem weinig ziet komt ook omdat die pas sinds kort in de showroom staat denk ik.
Mooi
Ik zie er het nut niet van in om een 4 GC naast de 3-serie te bouwen, drop die 3 serie maar, de 4 GC ziet beter uit :)
GC is bijna net zo mooi als de coupé, maar wel 4 deuren en dan toch neerklapbare achterbank (wat een sedan niet heeft). Ideaal zou ik zeggen.
Ga deze (geen Schnitzer) wel overwegen na de vorige 3-serie coupé (E92) die er eerst komt.
via Android app
Ik kan echt hiervan genieten. Hoewel je het verschil tussen 3er en 4er gc alleen vanaf de zijkant een beetje goed ziet is hij wel prachtig! En een mooi uitlaatsysteem lijkt me ook geen straf!
Zul je zien. Vorige week een 4 serie GC besteld, krijg je dit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).