Autojunk Foto Van De Maand – September 2014

Auteur: , 13 Reacties

Het is weer tijd om de beste foto's van de afgelopen maand in het zonnetje te zetten. Deze maand met auto's in de hoofdrol die niet verder uit elkaar zouden kunnen liggen qua waarde.

Autojunk Foto Van De Maand - September- 2014

Maar voordat we daarover verder gaan stellen we eerst even ons gastjurylid van deze maand voor. Samen met Autoblogger, Wouter en mijzelf heeft hij deze maand zijn mening mogen geven over jullie uploads. Daarnaast stond zijn foto een maand lang als header boven Autojunk.nl. Wil jij dat ook? Upload dan je beste foto’s en wie weet sta jij volgende maand in de oktober-editie van de Autojunk Foto Van De Maand te shinen!

Het gastjurylid is deze maand bnny (wij mogen Benjamin zeggen) die vorige maand wist te winnen met zijn prachtige foto van een Alfa Romeo 4C. Zijn opmerkingen hebben we meegenomen in de top 3 van deze maand.

3. BMW 316 E30
BMW 316 E30
Soms hoeft je onderwerp geen miljoenen kostende klassieker of hypercar te zijn. Soms is je eigen auto gewoon het mooiste wat er is. Zoals Wouter zegt: “Dit is voor niemand een bijzondere auto, behalve voor de uploader :) Maar wel een gave plaat en leuk dat iemand zijn eigen auto uitgebreid op de foto zet.” En daar heeft hij natuurlijk gelijk in, gezien de schades en roest is deze auto waarschijnlijk minder waard dan een ventieldopje van de hierna volgende auto, maar toch is het een lekkere foto. Lekker gedaan mk1racer, en veel plezier met je auto gewenst van Benjamin!

2. Koenigsegg One-1
Koenigsegg One-1
We gaan verder met een fraai shot van een Koenigsegg One-1 bij de Nürburgring. Als je bedenkt dat dit niet in scène gezet is maar gewoon op de openbare weg geschoten dan kan je niet anders dan bewondering hebben voor fotograaf lyon1845. Gastjurylid bnny kwam niet verder dan “BEAST” als commentaar, maar hij nam de One-1 niet op in z’n top 3. Zowel Wouter als Autoblogger hadden hem echter op 1 staan dus tóch een fijne tweede plaats voor deze One-1.

1. Porsche 356 Speedster
Porsche 356
Soms hoeft er niet drie dagen nabewerking in een foto te zitten. Soms is fijn contrast, een originele compositie, de juiste hoeveelheid beweging en een bijzonder standpunt de sleutel tot succes. Het was de favoriet van bnny: “prachtige wagen in een unieke kleur, mooi in beweging” en zo dacht ik er ook over. Wouter voegt daaraan toe “Porsches zijn auto’s om mee te rijden, deze foto straalt dat perfect uit”. Well done tombarry, jouw foto zal de komende maand de header van Autojunk.nl sieren en bovendien mag je volgende maand meebeslissen over de winnaar!13 reacties

via Android app
Nummer 2 zou heel erg mooi zijn met een symmetrische achtergrond, maar nu is nummer 1 een terechte winnaar
Waarom staat nummer twee erbij? Geen heel spannende compositie, geen zichtbare snelheid, ‘openbare weg’ is ook niet super duidelijk (die truck op de achtergrond met de tekst ‘motorsports support team’ kan op de openbare weg rijden, of stilstaan op een stuk terrein om een circuit), de verkeersborden rechts kunnen betekenen dat het openbare weg is inderdaad, maar het kan ook bij de ‘Ring horen.

Niet afkrakend bedoelt overigens, ik heb meer foto’s van lyon1845 gezien en hij maakt zeker mooie foto’s.
Maar zou deze foto nummer twee zijn geworden als er ipv die Agera, de BMW van de eerste foto opstond?
@rotarypowah: Weinig Agera te zien op die foto van lyon trouwens ;) maar om Foto van de maand gaat het vind ik ook juist om de auto die je erop zet
Leuk om te zien dat het mijn foto is geworden deze maand!
@tombarry: heb je deze foto ook in 1980*1080 of groter? Prachtige foto en zeker terecht nummer 1, zou hem ook graag op mijn achtergrond willen!

Nummer 2 vind ik ook wel gaaf omdat de auto precies van voren is genomen, maar zeker terecht niet op 1
@mrB: https://dl.dropboxusercontent.com/u/102838395/porsche%20356%20speedster.jpg hierbij de link van een grotere foto voor de liefhebbers
@tombarry: Super bedankt. Ik zag ook dat die uit wijk komt, mooie stad ook!
@tombarry: Heb je deze foto vanuit een hoger gelegen raam gemaakt? Of vanuit een drone oid? Erg mooie foto geworden, een terechte winnaar!
@Gulli: ik heb deze foto gemaakt vanaf de stellingmolen in Wijk bij Duurstede.
Dankje Benjamin en bedankt Autoblog dat een foto van m’n auto meedoet aan deze Foto van de maand. Heel vet.
Ik had zeker niet verwacht dat mijn foto van de Koenigsegg One:1 mee zou doen aan foto van de maand. En dan te bedenken dat die One:1 zomaar vanuit het niets opdook.
Erg gaaf om zo’n wagen in het echt tegen te komen.
@Tombarry congrats met de eerste plaats.
Weer 3 prachtige platen en de volgorde ben ik het ook wel mee eens.
3 had nr 1 mogen zijn vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).