BMW 4 Serie Gran Coupé toont zijn witheid

Auteur: , 45 Reacties

Lagere daklijnen en langere achterruiten, BMW is er dol op.

De term ‘Gran Coupé’ is straks niet alleen toepasbaar op de 6 Serie, ook de 4 Serie krijgt deze status. Op een stapeltje spyshots uit Duitsland zien we een 3 Serie 4 Serie met een iets lagere daklijn, die achteraan een stuk verder doorloopt naar de kofferbak. En dat maakt hem plots een coupé met 4 deuren, aldus BMW, en besloot in zijn niche-opvuldrang aan de vraag voor dit soort auto’s te voldoen.

Immers, Audi heeft de A5 Sportback, en daar was uit München nog geen antwoord gekomen. We mogen deze 4 Serie Grote Coupé, met codenaam F36, in de tweede helft van 2014 op de markt verwachten. Een BMW M4 Gran Coupe schijnt een jaar later te volgen.

Close-up: wild M Sport-bumpertje en een eigen smoel voor de 4 Serie Gran Coupé

BMW 4 Serie Gran Coupé toont zijn witheid

Het 3/4 Serie-assortiment bestaat straks uit de:

  • F30 3 Serie Sedan
  • F31 3 Serie Touring
  • F32 4 Serie Coupé
  • F33 4 Serie Cabrio
  • F34 3 Serie GT (Gran Touring)
  • F35 3 Serie Long Wheelbase (voor China)
  • F36 4 Serie Gran Coupé45 reacties

Doe mij maar een lwb 335i
@franktank: Long wheel base 3 serie?
@fejjie: Lees de tekst eens.
@phaeton: Hehe misschien woont hij in China of is van plan om te verhuizen naar het verre Oosten :p
@agera:
Of grote kinderen :p
De 4-serie bedenken om er weer een 3-serie van te maken, wtf bmw…..
@timmr2: ja ik moest ook even goed kijken!

Deze 4 serie GC lijkt verdomd (te) veel op een “normale” 3 serie!
Is bij de 5- en 6 serie toch wel een stuk beter gelukt vind ik!!
@timmr2: Ach het misschien makkelijk, maar het brede lage postuur van de 4 serie mengen met de bruikbaarheid van een 3 serie is best leuk
Wow… Dit is wel echt een spelletje zoek de verschillen. Dan heeft de audi a5 het toch wel beter voor elkaar.
Echt wel nutteloos dit. Ja, ik weet het, Audi heeft de A5 Sportback, maar je kunt tenminste het verschil nog zien tussen de Sportback en de A4. Dit is gewoon een 3-Serie.
De A5 is er als coupe en 5 deurs hatchback. De coupe concurreert met de 4 serie coupe en de 5 deurs concurreert volgens mij direct met de 3serie GT, dat is immers ook een 5 deurs hatchback met frameloze portieren. Dus met de 4 serie Gran Coupe zet BMW Audi weer op achterstand in de strijd om wie de meeste (zinloze) modellen aanbiedt.
@mashell: de 5 sportback is een directe concurren van deze 4 gran coupe. Aangezien het ook een 4 deurs coupe is. Geen bejaardenbak zoals de 3gt.
@lambo4all: maar de A5 is helemaal geen 4 deurs coupe. De wagen is de 5 deurs liftback variant van de A4 met als luxe raampjes zonder stijlen. Precies dat dingetje zet BMW ook in om van de 3GT de exclusievere versie van de gewone 3 serie te maken. De extra hoogte en ruimte maken het geen bejaarden bak, eerder een betere gezinsauto.
Een vierdeurs 4 serie dus… Ik ga mijn geraniums water geven…
@rob68: heeft het bij jou niet geregend vannacht? Of staan ze binnen?

OT: ik hoop niet dat BMW de kant opgaat die Audi jaren geleden is opgegaan. Zou zonde zijn als straks ook alle BMW’s op elkaar lijken.
Ik zie alleen een andere sportbumper. Voor de rest is het gewoon een 3-serie.
@berlinetta: ja haha
Nu alleen nog wachten op de 4-serie Touring.
@alcantara: dat wordt de schooting nog wat :-p
BMW; de enige die het concept “vierdeurs coupé” begrijpt. Je neemt een coupé en geeft het twee extra deuren. Hoe moeilijk kan het zijn. Anderen komen met hatchbacks (o.a. Audi) en aangepaste sedans (o.a. Mercedes en VW).

Of het überhaupt ergens opslaat dat segment is niet voor BMW om die te beantwoorden, maar de markt. Dat is de enige vraag die BMW hoeft te beantwoorden. Heb ik een afzetmarkt? Zo ja, dan is de vraag “slaat het ergens op” niet interessant nog relevant.
Gezien er afzet is voor dat soort auto’s heeft de markt al antwoord gegeven op de vraag of dat segment nut heeft. Wat je er dan vervolgens van vindt is niet relevant.
@Rick-dos: nog is noch
@Rick-dos:

Daarom heet het ook een sportback .. geen coupe. Is enigszins nog iets van te begrijpen itt BMW die alles verlies wat het tot 10jr geleden nog had
@prop: Ah oké. Dus we kunnen het er over eens zijn dat Audi geen concurrent heeft in de vierdeurs coupe markt. Want zij hebben een sport vierdeurs hatchback coupe sedan. Wait. What?!
@Rick-dos:

Daar kan je over filosoferen. Ik denk dat Audi meer dan slechts een coupe met 4 deuren bied door de functionaliteit van de achterklep toe te voegen
Over 2 jaar krijgen we er ook nog een 3 serie coupe naast.
Het wordt steeds gekker.. Maarja als het ook verkoopt, dan is het goed toch?
Ik snap niet dat wanneer je de coupe de naam 4 serie geeft daar ook nog een 4-deurs coupe van maakt terwijl daar eigenlijk de 3 serie voor bedoelt is…
@pagani86: het is ook eigenlijk een 3-Serie Coupé Coupé. Maar dat vonden zo dubbelop klinken
De opkomst van coupe’s met 4 deuren spreken mij ontzettend aan als kers verse vader. Achterdeuren heb ik wel nodig voor die kleine, maar een sportief daklijntje voor mezelf :)
BMW gaat Audi gewoon achterna !
@agera: Nee, ze zijn Audi al voorbij… met het maken van dezelfde auto, maar dan met een iets anders lopende dak en het dan een ”nieuwe” model te noemen.
De ”gewone” mens gaat geen verschil zien. Kom je aan bij het café, ”hey, nieuwe 3 serie? leuk, maar hij lijkt wat krapper dan die van mij?!”
Ik kan niet wachten!
@FelixF: Waarom wacht je nog? Hij staat al bij de dealer…
Gedachte bij de mensen van Bmw: Ze bekijken de schetsen van de 3 serie, gummen een stuk weg en zetten er een iets scherper lopende streep neer. Hmm… volgens mij zie ik een beetje verschil hoor! Nou, vooruit dan maar… nieuwe model!

Effe applaudisseren voor Bmw mannen…
Beetje te heet gewassen 6gran coupe maar goed die is niet lelijk en dat is al heel wat. Bmw aapt wel erg Audi na met het vullen van gaatjes die er eigenlijk niet zijn met auto’s waar niemand op zit te wachten maar die aanslaan omdat je onderscheiden van anderen kennelijk prioriteit nr 1 is bij de doelgroep. Levert het nieuwe klanten op? Ik geloof dat nog niet zo, levert het extra winst op? Vraag ik me af want De kosten zijn best hoog maar de meerprijs laag net als de aantallen…
@w0o0dy: Ik zou zeggen kijk in de jaarverslagen en je zult de aantallen en winsten vinden.

Audi en BMW zijn succesvol en winstgevend door derglelijke modellen, niet omdat ze nogsteeds de 3 standaard sedans verkopen, doen et ook goed, maar zijn niet de oorzaak van de groei van Audi en BMW. Wel de nieuwe segmenten en nieuwe markten.

Als je eenmaal een nieuwe 3 serie hebt, zijn de kosten niet zo hoog om er wat andere carrosserie vormen van te maken. Hoger dak lager dak, cabrio etc etc.
Kijk maar naar Alfa, geen modellen geen carosserie vormen, gaat ook geweldig met Alfa.

Geloof me je zit er een beetje naast..
@anakiet: een 3Gt en de 5Gt zijn duidelijk iets anders dan een 3/5 met een andere body. Die kosten zijn hoog qua ontwikkeling en ik denkt dat de mensen die die modellen kochten toch wel een ander model zouden hebben gekocht van BMW. De meerwaarde is daarom in mijn ogen minimaal.
Opvallend is waar de “Bread and Butter” fabrikanten als Peugeot en Ford het aantal carrosserie varianten beperken om kosten te besparen, de premium merken nog steeds lijken te denken meer is beter. Ik vraag me echt af of een 4 serie Gran Coupe klanten bij andere merken weglokt of het gewoon een alternatief is voor de 3 serie die eventueel zelfs 5 serie klanten kan weglokken. Gevaarlijke strategie van BMW en Mercedes die met de CLA ook gewoon een C klasse concurrent gemaakt heeft.
@mashell: Idd terug naar een paar modellen zoals Alfa gaat goed komen…
Ps Peugeot krimpt Audi en BMW groeien…
wat een geklaag altijd.. iedereen weet het zo goed hier. BMW de meest verkochte auto wereldwijd dus… ze weten best wat ze doen. en wat noemt dat audi volk altijd graag hun auto in 1 zin met bmw.. pff word je moe van. wannabee premiums
@rijgewoonbmw: je schrijft zoveel onzin, er is werkelijk geen beginnen aan om dat allemaal recht te zetten….
Tos
Tis gewoon een 4 serie sedan net zoals de 6 serie een sedan is en geen coupés
Ach. De lease en lening verstrekkers zullen er weer blij mee zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).