BMW 633 CSi met levenservaring te koop

Auteur: , 28 Reacties

Deze BMW 633 CSi heeft wat meegemaakt, maar laat je niet afschrikken door de gigantische kilometerstand want dit oude besje is nog hartstikke fit!

Dat is tenminste het verhaal van de verkoper op Marktplaats.nl, maar we zijn geneigd hem te geloven. De E24 633 CSi heeft een tellerstand van 678.568 kilometer, maar functioneert volgens de (tweede) eigenaar nog naar behoren.

Voor €5.500 euro koop je een Polarissilber coupé met 3.2 liter zes-in-lijn gekoppeld aan een automaat. De huidige eigenaar kocht de auto van een handelaar in 2014 en liet de auto drie dagen lang achter bij de BMW dealer in Alkmaar om hem tip-top in orde te laten maken. Daarna reed hij er nooit meer grote afstanden mee dus de kilometers moeten afkomstig zijn van de eerste eigenaar. Die is volgens het verhaal helaas overleden, dus zal nooit duidelijk worden of die kleine zeven ton afkomstig zijn van het dagelijkse ritje naar de bakker of van epische roadtrips door midden Afrika. Maakt ook niet uit, hij doet het nog en zonder morren bovendien: “Ook na een winterslaap start de auto direct.” Het enige wat aandacht verdient is de lak, aldus de verkoper.

Interesse? Voor €5.500 euro haalt u de auto op in Hilversum. Zou jij deze als daily rijden?

Met dank aan Rachid voor de tip!



28 reacties

Nou ik vind drie dagen care van de stealer een beetje kort voor een Beempie uit 79 met 7 ton op de teller. Net genoeg tijd om de vastgeroeste spoorstangen los te weken. Dealer helemaal geen verstand van deze auto’s. De monteurs die zijn opgeleid om aan deze auto te werken slapen al lang met de wormen dus dan werken een paar broekies aan je waggi die alles in TIS moeten opzoeken. Beter breng je hem naar een specialist in ouwe Beempies.
@e36thuglife: als ze alle onderdelen al besteld hadden en dus op voorraad hebben en er van te voren al is gecheckt wat er allemaal moet gebeuren, kunnen ervaren monteurs in enkele dagen erg veel werk verzetten hoor;)
@e36thuglife: Beempie? Apart. Nog nooit gehoord.
“De huidige eigenaar kocht de auto van een handelaar in 2014 en liet de auto drie dagen lang achter bij de BMW dealer in Alkmaar om hem tip-top in orde te laten maken”

Ze hebben de ruiterwisservloeistof bijgevuld. (Kom maar op met die terugkopper)
Gewoon doen, heb je nog jaren plezier van.
@bmwmpower: of ellende ;)
@bofkont: dat kost mij een hoop geld en hoop alende ~ Turk met S-klasse
@r32turbo: een Turk met een S-Klasse ?? En toen ??
Afgaande op de advertentie lijkt het dat deze auto nog in goede staat verkeerd. Met wat liefde en onderhoud (en beetje geld) kun je hier nog lang mee vooruit. Het interieur ziet er ook nog erg goed uit.
@berlinetta: “Het enige wat aandacht verdient is de lak, aldus de verkoper.”
Totdat je de voorschermen eraf haalt. Die krengen konden stiekem helemaal wegrotten daar…
Ik snap wel dat er niks mis mee is. De dealer heeft die auto waarschijnlijk 3 dagen aan de computer gehangen en die kon geen fouten vinden.

De kilometerstand doet er op een gegeven moment natuurlijk niet meer toe. Algemene staat is veel belangrijker bij zo’n auto. Ik zou me er niet door af laten schrikken, maar het toch ook niet als dagelijks vervoer gebruiken. Dat is vragen om problemen.
Wagen ziet er perfect uit, lekker naar Zuid-Frankrijk cruisen met deze Bimmer. Hier in Leidschendam rijdt er ook iemand met een 7-Serie E23 rond die deze als werkpaard gebruikt, aanhangwagen erachter met gereedschap en zakken roodband enzo. Als je deze wagens goed onderhoudt zijn ze vrijwel onverwoestbaar!
Fijne wagen denk ik, maar ik sla even over.
Net ingereden dus!
Ik vind deze 6-serie echt de verpersoonlijking van BMW. Hij heeft een elegante ‘don’t fuck with me’ uitstraling. Sportief maar comfortabel. Luxe maar geen overgewicht. Als ik aan BMW denk, dan denk ik aan de E24. Liefst in de M635CSi uitvoering.
@original_arnoud: Als ik aan bmw denk denk ik niet aan deze oude uitgeleefde olie boot.
@original_arnoud: Ik vind dit ook een van de fijnste wagens die BMW ooit heeft gebouwd. Om dan ook even terug te komen op de lezersvraag van laatst welke auto je het liefst zou tunen, nou deze. Uiteraard zoveel mogelijk originele onderdelen, maar wel in perfecte staat brengen.
Als dagelijks vervoer niet dat word een beetje te prijzig. Maar voor erbij zeker een heerlijke auto.
Het was wel heel duidelijk te zien in welke versnelling je reed, bril kon je huis laten.
Ik vertrouw het niet. Volgens mij is de kilometerteller teruggedraaid.
2 eigenaren? Even een snelle kentekencheck en je geloofd de rest van de advertentie ook niet meer.. Jammer
@taalnerd: Hoezo, die 2/1 kan toch gewoon kloppen? Twee particuliere eigenaren, en de laatste heeft ‘m nu aan een handelaar verkocht dus die is nu de derde (zakelijke) eigenaar.
Leuk voor erbij en een schappelijke prijs.
Hmm doe toch maar die Audi S8 van laatst.
wat een beauty !
als ik de ruimte had ; verder opknappen en beetje touren.
lijkt mij ook geen slechte investering.
Haha mooi, bijna 7 ton gelopen en een Aygo van een jaartje oud is net zo duur! Prachtwagen zo’n 6.
Ik zou het wel aandurven. Heb alleen al vier BMW’s. Wordt een beetje te gek om er nog één bij te nemen. Wel aanlokkelijk… keuzes keuzes keuzes….
Ik heb een 635 csi als daily maar heb er genoeg aan te doen steeds. Van de winter maar een grondig aan pakken. En als deze bij BMW is geweest en goed onderhouden dan kan hij nog.jaren mee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).