BMW heeft op social media de grootste

Auteur: , 35 Reacties

We dachten dat likes en followers alleen belangrijk waren voor pubers, werkloze vloggers en #fitgirls. We zaten ernaast.

BMW heeft op social media de grootste

BMW meldt namelijk trots dat het Beierse merk onder alle autobouwers het populairst is op Instagram. Het merk telt op moment van schrijven maar liefst 10,6 miljoen followers en dat is wel een feestje waard. Naar eigen zeggen gebruikt BMW het eigen Instagram-account niet alleen als digitaal communicatiekanaal, maar ook om de “BMW-lifestyle” te delen met haar volgers. Over die flamboyante levensstijl kunnen onze eigen @CasperH, @Jaapiyo en @RubenPriest u trouwens alles vertellen. #deleven.

Aangezien het persbericht verder niet zoveel toevoegt, zijn we zelf eens gaan grasduinen op Instagram. Want BMW mag dan naar eigen zeggen de grootste zijn, maar we willen natuurlijk wel weten of dat klopt én hoe de andere merken scoren. In volstrekt willekeurige volgorde:

Zoals je ziet steekt BMW met kop en schouders boven de merken uit dit lijstje uit. Lamborghini is overigens wel een opmerkelijke uitschieter en we hadden bij een merk als Ferrari toch meer volgers verwacht. Kennelijk is de fanbase van de Italianen vooral 15+.

Meer weten? Check dan ook 12 Nederlandse celebs die pochen met auto’s op Instagram.

PS: de Nederlandse BMW importeur lijkt niet actief op Instagram… Wij uiteraard wel, check het op instagram.com/autoblognl.35 reacties

Instagram, net zo zielig als mensen die ook op Facebook zitten..
@pinut187: Dank je.
@pinut187: Ben ik niet met je eens. Instagram is nog niet ontdekt door hopeloze veertigplussers met een fascinatie voor nostalgie van de goeie ouwe tijd, het reageren onder berichten van De Telegraaf en glitterplaatjes.
@granlusso: Gelukkig niet inderdaad, als deze doelgroep ook aan het medium wagen waarin iedereen zich moet bewijzen hoe goed het leven wel niet is en hoe knap ze wel niet zijn (c.q hun Photoshop-skills), dan is het einde nabij..
@pinut187: Voor mij hoeft dat ook niet, dat online gooien van je hele leven. Maar, ik kan niet ontkennen dat het geen fijn tijdverdrijf is voor als je op de plee zit.
@edge: Ik ruik een verhaal
@pinut187: en wat ben jij dan?
@thefmanl: autoblog nerd..
@pinut187: Instagram is anders wel een prachtig medium om verse autoplaten te zien #zachbrehl
Het is ook een mooi merk
Dit kan wel kloppen.

Zo is uit een ander onderzoek gebleken dat BMW rijders de grootste piemels hebben.
En dat mensen die niet een BMW rijden de slechtste bestuurders zijn.

#feit #alternatief
Had het vooral andersom verwacht bij Lamborghini en Ferrari.

Voor de rest, euhm.. Proficiat BMW? Moge er nog vele likes en hashtags volgen.
De vaggroep mag alle merken bij elkaar op tellen.
@dutchdriftking: Dan moet je het wel eerlijk houden en Mini en Rolls Royce bij BMW erbij tellen.
@Edge: geen probleem. VW mag namelijk naast bovenstaand lijstje, MAN, Scania, Ducati, Porsche, Skoda, Seat en Bugatti ook meenemen……
@dutchdriftking: Oh ja, en dan lijkt het mij dat VAG ook wel de grootste is op Instagram. Ik vond enkel dat het wel zo netjes was om Rolls en Mini erbij te betrekken als je de hele VAG-toko ook als één ziet.
Pagani heeft maar liefst 1,8 miljoen volgers op instagram!
@hard13:

En Spyker heeft maar liefst 2932 volgers op Instagram! Oh wacht…
@misterdrogba: Maar Muller kent een paar Chinezen….
Waarom heeft vw er maar 1 miljoen?
@banaan7: dieselgate?
voor pubers, werkloze vloggers, #fitgirls en mensen die om likes en followers belangrijk vinden!

Voor wie doe je het eigenlijk?
http://voorwie.nl/

campagne van sire
Ferrari heeft volgens mij ook heel lang geen officieel Insta account gehad. Denk dat het daaraan ligt. Voorheen kon je enkel Ferrari USA volgen als officieel ferrari account maar sindskort heeft ferrari wereldwijd 1 account

En hoe komt BMW in godsnaam op plek 1? net zoals vorige week met de het meest gegoogelde merk? het is toch geen bijzonder merk, en dat terwijl ferrari/lambo/bentley jongensdroomauto’s maken? Soms is de mensheid lastig te begrijpen
@davido89: zo’n jongensdroom auto kan bijna niemand betalen. Een BMW gaat nog net en is toch iets bijzonderder dan een Golf. BMW zit gewoon op de sweetspot van betaalbaarheid en bijzonderheid. Van alle premium merken is het degene met het meest sportieve imago en spreekt daarom de meeste jongere mensen aan, oftewel de internet generatie.
Stockholm Syndroom. Makers van boten op wielen met turbopifflemotortjes en speakers om het motorgeluid te enhancen…hoe zielig kan men worden?
@john4545: gast, je moet echt ff hulp zoeken voor je turbo-aversie. Als dergelijke frustraties normale communicatie in de weg gaan zitten, is het tijd voor hulp ;)
@davelepeef: Het is voor Nederlandse bgerippen een niet heel veel voorkomend woord maar het heet: smaak. Dat jij gelukkig bent fingerbanging Mary Jane rottencrotch moet jij weten, ik zet standaarden aan autos die ik mooi vind. BMW is dat niet, en turbodownsize koffiepiffle is dat zeker niet.
@john4545: Was dat de diagnose die je psychiater stelde? Je voorkeur voor atmosferische achterhaalde motoren die vooral veel geluid maar weinig oempf produceren noemde hij een Stockholm Syndroom? Je symphatiseert dus met dat wat jou in de slachtofferrol stelt, jij wordt op de snelweg en bij het verkeerslicht door al die wagens met turbo motoren zoek gereden. In plaats van er zelf ook een turbo te kopen sympathiseer je met je kortademige atmosferische motortje en ga je afkeer vertonen van turbomotoren.
@mashell: In ieder geval geen blinde liefde voor 7-serie wielbasis op hedendaagse M3-modellen. Dat je die gedrochten mooi vindt terwijl de oer-M3 een echte auto was, voor echte Mannen, laat zien dat het niet uitmaakt wat BMW voorzet. Over 10 jaar komen ze met een 7 meter lange M3, met 14 cc turbomotor die vast 300 pk produceert, en porceleinen cockpit en nog zullen jij en c.s. hier zitten te kwijlen.
@john4545: pleur toch op met je echte mannen auto, zoals jij hier op ieder BMW draadje loopt te zeiken en te janken doet iedereen hier vermoeden dat je een vrouw bent.
Ik vind dat de #27 van de automotieve wereld hier wel een eervolle vermelding verdient: Lapo Elkann Official (@lapoindependent) met 512.791 volgers.
Porsche heeft 6,2 miljoen volgers? Weliswaar Porsche America, maar toch
Jaguar 3,8 miljoen volgers op insta
Zou eerder trots zijn als ik de meeste auto’s verkocht
Ben je bij aanschaf van een BMW verplicht BMW te volgen op Instagram

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).