BMW M deelt felicitaties uit aan AMG

Auteur: , 27 Reacties

De twee concurrerende performance labels houden elkaar scherp. Op het gebied van auto’s én op het gebied van marketing.

BMW

Je kunt de concurrent voor lul zetten met een reclamecampagne. Dit is echter al zo vaak gedaan dat een creatieve boodschap eigenlijk veel leuker is. Dit weekend was de 24u van de Nurburgring en BMW M had een grote stand opgebouwd. Op de muur van de stand werd een billboard geplaatst.

Op de billboard prijkte de tekst “You ordered cake, we made donuts.” en daaronder “M congratulates AMG on it’s 50th anniversary”. Uiteraard merkte Mercedes-AMG de zet van BMW op en deelde enkele pica’s via Facebook van de actie.

In maart feliciteerde Mercedes de concurrent vanwege het 100-jarige bestaan van BMW middels een post op Instagram. “Thank you for 100 years of competition. The previous 30 years were actually a bit boring.”

Het afgelopen weekend kondigde BMW de nieuwe 8-serie en de M8 aan. Dit model moet straks de strijd aangaan met de S-klasse coupé van Mercedes.
BMW27 reacties

Maar Duitsers hebben toch helemaal geen humor?
@berlinetta: Duitsers maken geen grappen.
@viezefreddyw: Genug ist genug!!!!
@viezefreddyw: Ohja dat was het.
@viezefreddyw: Duitsers maken oorlog..
@berlinetta: Aangezien er “its” staat ipv “it’s” kan je er met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van uit gaat dat deze tekst niet van een Duitser komt.
@karhengst: its is bezittelijk, it’s is een samentrekking van it is of it has.. its is dus vrij juist gebruikt hier, lijkt me ook sterk dat een miljoenenbedrijf daar steken zou laten vallen 😅
@mojopin: misschien maat eens taalvoutjes.nl of de ‘de beste sociale media’ checken dan. In zo’n miljoenenbedrijf zitten ook maar gewoon mensen.
@drdre1: en ik zal misschien eens m’n irritante spellingcontrole uitzetten. ;) maat = maar
@karhengst: its is hier juist wel goed, bezittelijk naamwoord (its birthday=zijn verjaardag). Als er it’s zou staan, zou de zin vertalen als “M feliciteert AMG met het is 50e verjaardag”. En dat is volgens mij niet de bedoeling.
@dondeboer: Dat zeg ik ;)

Maar dat dit bij een Duitser goed gaat is zo ongeveer net zoiets als een Audi met goed stuurgevoel. Het komt er vast wel, maar ik zou er niet op wachten.

Ergo, de humor zal wel van een buitenlander komen.

En toen was het niet grappig meer…
@karhengst: ongelooflijk dat je dit hebt moeten uitleggen :D
@karhengst: toen ik begon te typen, stond jouw reactie er nog niet ;)
@dondeboer: ah wacht, ik let niet op. Ik had je post niet goed gelezen, maar ik ben niet de enige zie ik.
@karhengst: Jammer voor je, maar “its” is in dit geval juist gebruikt. Had je op school maar beter op moeten letten, dan was deze digitale vernedering je gespaard gebleven.
@fapfap: Als jij bij begrijpend lezen niet had zitten dutten, had je hem (karhengst) deze onterechte veeg uit de pan kunnen BEsparen.
@karhengst: geen paniek, je humor was voor mij meteen duidelijk. Het is me een raadsel waarom het dat niet was voor anderen…
@BaRa: snel lezen, geen of weinig praktijkervaring met het Engels van Duitsers, kan allemaal. Het mooiste zijn de serieuze reacties ;)

Ben blij dat ik door mag naar de volgende ronde.
Goede rivaliteit. Kan nooit kwaad.
Mercedes – AMG is voor mij altijd al heer en meester geweest. De M3 F80 die klinkt als een paard die op haar tenen is getrapt of de C63 W205 die klinkt als een boze leeuw. Duidelijk toch.
@nopetrolnofun: Vergelijk ook even de E46 m3 met de w203 C55. Of de E39 M5 en de W210 Amg. Duidelijk toch.
@545e60: het lijkt juist tegenwoordig andersom te zijn. Wat mij betreft is het:
– E46 M3 > C32/C55 AMG
– C63 AMG W204 > E9x M3
– C63 AMG W205 > F80 M3

– E39 M5 > E55 AMG
– E60 M5 > E55 AMG W211
– E63 AMG W211 > E60 M5
– E63 AMG W212 > F10 M5

Dat blijft natuurlijk puur persoonlijk, maar waar de M-modellen van BMW dankzij de turbomotoren bijna normaal zijn gaan klinken, klinken AMG’s nog altijd enorm woest hoewel dat ook minder geworden is.
@ej20g: Het is natuurlijk ook gewoon persoonlijk. Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat het krom is om te zeggen dat Amg altijd al heer en meester is geweest, omdat deze generatie wat beter klinkt. Er komt veel meer dan alleen geluid kijken bij een m of amg.
@ej20g: ik vind zelf de C55 gaver klinken dan een e46 m3. Die V8 gromt en brult ook als een malle. Als een echte AMG. Die c32 is het net niet.
@545e60: gewoon beide supervette merken met geweldige auto’s . Dan de een en dan de ander wat bruter/vetter.
Leuke rivaliteit!
Kortom, mercedes rijdt als een ouwe taart en bmw’s maken goede donuts. Hm, misschien is dat niet bedoeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).