BMW M4 GTS zet rondetijd op Nürburgring [video]

Auteur: , 37 Reacties

De BMW M4 GTS heeft z'n obligatoire rondje door de Groene Hel gemaakt. En dat ging hard, heel hard.

Om precies te zijn: McLaren MP4-12C hard. Lomp hard dus. De BMW M4 GTS zette in handen van BMW M engineer Joerg Weidinger een tijd van 7:28 neer. Dat is serieus indrukwekkend te noemen, en is 24 seconden sneller dan de snelste tijd die met een BMW M4 werd gehaald. Die tijd claimden ze een tijdje geleden al, maar nu is er eindelijk videobewijs van.

Het speciaaltje van BMW is natuurlijk bijna geboren op de ‘Ring, dus het verrast ons niet dat de tijd van het 500 pk sterke feestnummer snaarstrak is. De M4 GTS is helemaal klaar voor de echte circuittijger, maar als je er één wil moet je snel zijn want er worden er slechts 700 gebouwd.

De volledige ronde van de BMW M4 GTS is op Ringjunk.nl te bekijken.



37 reacties

Denk dat de meestal alleen de binnenkant van een stalling of garage zien 😕
Een sportieve coupé die een tijd neerzet vergelijkbaar met die van supercars met 600pk, heel straf van BMW.
@gillesvda: inderdaad ! Bijna zo snel als een ZR1 van Corvette, maar ook even duur en veel duurder in onderhoud ;)
@gillesvda: mpowerrr jongens:)
Ze zijn allemaal al verkocht en zelfs dat niet eens via het reguliere BMW- dealernetwerk, maar via HQ vriendjespolitiek. Verl goede klanten zijn dan ook teleurgesteld… HQ misser mi.
Verder top auto natuurlijk passend in het rijtje 2002 Turbo, M3 E30 Sport Evolution, M3 CSL en M3 GTS / R
(….droomt van een garage met al deze wagens :)))))…..)
Dat is dus even snel als een supercar die helemaal is gericht op optimale prestatie gebouwd door een van de beste sportwagenfabrikanten ter wereld. Dat terwijl het hier gaat om een normale personenwagen die aangepast is. Dat is wel indrukwekkend te noemen.
De 12c is wel al wat jaartjes onder ons, maar de normale M4 waar deze op is gebaseerd rijdt volgens mij net zo lang rond.
En als ze al die gekke oranje details weg zouden laten dan zou het nog een mooie auto zijn….
@dutchdriftking: Een M4 GTS zonder de oranje details, maar met een lekker kleurtje. Een lekker uitlaatsysteem eronder. En dan zou ik nog bij een tuner aankloppen met de vraag of hij een kofferbakspoiler a la M3 CSL erop wil zetten. Dan heb je een hele gave auto.
@berlinetta: klinkt heel goed. Geen Akrapovic maar Miltek, is beter en stukken goedkoper. klein chipje er nog in, phoe dan moet het toch een leuk wagentje worden.
@dutchdriftking: jullie hebben het nu al over aanpassingen. Je leest zojuist dat deze auto een indrukwekkende tijd heeft neergezet en geeft dit zelf ook aan. Waarom altijd meer?
@appelvis: De aanpassingen waar wij het over hebben zorgen voor betere looks en een beter geluid. Dat draagt bij aan de beleving die een auto bied, en dat is ook wat waard.
@dutchdriftking: Altijd prima om aan je eigen beleving te werken, maar hij wordt wel minder waard van deze aanpassingen. Dan adviseer ik een reguliere M4 naar jou beleving en wensen te ‘upgraden’ ipv deze GTS te ‘downgraden’. Is je accountant ook blij ;)
@insomnia: Haha, ook een idee, ik denk dat ik dan voor een 440i ga en deze laat aanpassen bij Alpina ;)
@appelvis: omdat dit klinkt als een gechipte dyson met cycloonfiltertechnologie, daarom. Echt, dat geluid blijft waardeloos. De CSL, die klinkt echt lekker
@appelvis: Geen idee, wss NFS syndroom ofzo?
Hele ronde op de limiet en dan op het einde nog even met 220 km/u over de kerbs, wat een lef.

En het feit dat met een sportieve coupe zo’n tijd mogelijk is, maakt het toch jammer dat BMW waarschijnlijk geen echte ‘ground-up’ sportieve auto’s (gaat) maken…
@jipino: hoe bedoel je dat? Een M4 is geen aangepaste 4 Serie maar is, op de ruiten en achterlichten na, volledig uniek en ontwikkeld voor op het circuit…
@cupsport: Oke, ik was onder de indruk dat de m4 gts gebaseerd is op een m4 die gebaseerd is op een 4-serie. Maar dat is dus niet het geval? Technisch geen gelijkenissen?
@jipino: had de indruk*
@jipino: Volgens mij klopt dat inderdaad. Volgens mij (I’m sorry if i’m wrong) wordt bij het ontwikkelen van een GTS de gehele carrosserie en chassis weer bloot gemaakt en begint men zo goed als overnieuw met het ontwikkelen ervan.

Dergelijke prestaties behalen met het anders afstellen van een huidige M4 is niet voldoende.
@jipino: ondanks dat een 4 Serie en een M4 er voor de leek redelijk hetzelfde uitzien is er technisch nagenoeg niets hetzelfde (bij andere merken delen de performance modellen meer onderdelen). Bij de M4 is bijvoorbeeld het onderstel, de aandrijvinglijn en materiaalgebruik van de carrosseriedelen 100% anders dan bij de 4 Serie. De M4 GTS is op zijn beurt wel een snellere versie van de regulier M4 waarbij voornamelijk de waterinjectie zorgt voor afwijkende prestaties.
@cupsport: wat een gekul. Dat is bij andere merken echt niet anders als bij BMW hoor. Wat is het toch met mensen hier die verhalen verzinnen om merken helemaal op te hemelen….

BMW-fanboys hebben hier helemaal een handje van. De m4 is gewoon een uitgepakte 4-serie zoals een c-AMG een uitgepakte c-klasse is. Een gts is een uitgepakte m4 zoals een BS een uitgepakte c-amg is. Doe niet alsof BMW daar anders in is omdat BMW de shit is….
@87sandyd: Sorry, maar dan moet je terug naar school. Ik ben geen fanboy en geef enkel de feiten weer.
@87sandyd: Nee, wat jij zegt zijn de M performance modellen zoals de M235i. Die zijn gebaseerd op een standaard auto maar gekieteld door M. De echte M modellen zijn modellen die op het model lijken maar totaal anders zijn. Hier wordt alles apart voor ontwikkeld (motor, suspensie etc etc) en getest voor op het circuit. Dat is waar je het beste uit een M model haalt, op het circuit waarvoor hij ook gebouwd is.
Het is inderdaad indrukwekkend tov de mclaren.
Bmw heeft altijd erg goede chassis engineers gehad. Alsook hun motoren afdeling.
Veel merken proberen het te evenaren met de is-f, c63 en RS4
Maar BMW begint altijd van een goede basis. Ook al is het na de e46 minder geworden.

Over het interieur is bmw altijd wel erg simpel gebleven : Altijd sober en uiterst functioneel.
Erg knap gedaan! Ik zou het hem niet nadoen……..
@9000cse: tuurlijk wel, gewoon niets maar dan ook niets anders doen dan “de ring” rijden…Na een paar jaar lukt jou dit ook…
@norge: Daar trappen wij niet in, want dan krijg je zoiets:
Vandaag bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van Njord “Nürburg” Norge. Norge, geliefd oud-voorzitter van de Nürburgring Stammtischgruppe, kwam bij een eenzijdig auto-ongeluk om het leven tijdens een recordpoging op de Ring. Hij werd 97 jaar oud.
@stephanotis: dan ga je wel in het harnas! Ook wat voor te zeggen.

Overigens denk ik dat ik op m’n 97ste al trots zou zijn op een tijd onder de 10 minuten.
@norge:
Over ’n paar jaar kan ik wellicht proberen om het record rollator-racing daar te verbeteren.:-(
Fantastisch, en het ziet er zo rustig uit. Het lijkt alsof het nog harder kan. “Use the curbs, use the space”… * Start Gran Turismo maar weer eens op .
Heerlijke wagen. Het kleurtje mag wel wat spannender though.
Een F12berlinetta Doet t in 7:33… Hoe dan!!??
@jasvl: hoezo hoe dan? M4 GTS heeft 500 pk 600 nm en is licht, zo’n f12 berlinetta heeft wel genoeg vermogen maar is volgens mij nog best zwaar
@isobmw: scheelt 15kg, is wel te verwaarlozen op ruim 1500kg voor beide
Balle heeft ie iig wel nondeju zeg! Heel netjes gereden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).