Gallery: de auto’s van Johan Cruijff

Auteur: , 36 Reacties

Autoliefhebbers en voetbalfans gaan niet per se hand in hand, maar in sommige gevallen moet je uitzonderingen maken.

Het overlijden van Johan Cruijff is zo’n geval. De markante Amsterdammer kon niet alleen goed overweg met voetballen, lastige vragen en microfoons, maar had ook het autohart op de juiste plek zitten. Een voorproefje daarvan zag je gister al in de vorm van een special over de prachtige Citroën SM, maar Cruijff versleet in de loop der jaren nog veel meer mooi spul.

Zomaar een lijstje, uit de losse pols (van neef Dizono):

Naar alle waarschijnlijkheid is dit behoorlijk gevarieerde lijstje nog lang niet compleet. Aan jullie de schone taak om de wereld erop te wijzen in wat voor moois Cruijff nog meer in de rondte heeft gereden. We weten in elk geval dat hij als ambassadeur van het merk een poosje een Hyundai XG heeft gehad, maar jullie kunnen vast nog meer leuks bedenken.

Vergeet ook zeker niet onderstaande gallery te checken.

PS: Het is al breed uitgemeten in de media, maar voor wie het gemist heeft een korte samenvatting van Cruijff’s oplossing voor het fileprobleem. Als iedereen nou gewoon 140 km/u rijdt, zijn we met z’n allen sneller van de snelweg af. Geen file meer. Klaar.36 reacties

Neef van jou of van Cruijff?
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Hij heeft in ieder geval ook een Hyundai Grandeur gehad.
De foto met de mini en de SM… Tijdloos
@potjak: Inderdaad mooie nostalgie. Dat was ook de tijd dat het een voetballer gegund werd om wat beter te leven. Vandaag de dag zijn het verwende overbetaalde jongetjes die weinig mooi voetbal laten zien en verscholen achter zonnebrillen rond hobbelen in getunede proleten wagens!
Ach ja… misschien is Max de nieuwe Johan voor de NL sport ☺
Heel vet die Datsun! R.I.P. Cruijff
Ook een Audi A3, dacht een 1.8t maar kan ook nog iets snellers zijn geweest.
Tja, voetballers tegenwoordig hebben dan ook veel meer mogelijkheden voor foute tuning….
De foto met de Datsun van Autovisie. Prachtig. Maar er kan niets tegen de Citroën SM op. Wat een prachtig ding en geweldige foto’s.
volgens mij was Cruijff een echter mercedes fan
Zijn laatste auto was een Audi A6 C7.
Een datsun?!??! Gaaaaaaf
W124 300TDT
Ik weet bijkans welhaast met grote zekerheid dat Cruijff’s eerste auto een Austin se7en was (dat schreef je toen zo) en die is ingeruild voor een Austin 1100 of 1300 was, een auto die hier te lande werd verkocht als de Austin ‘Glider’.
de Glider is wederom voor de Healey Sprite ingeruild Cruijff’s eerste spoooortwagentje !
Er is ergens een foto dat Cruijff in Betondorp voor een donker kleurige Glider poseert.

De Glider voor hen die een schrale automotive geschieds kennis hebben :

http://www.doyouremember.co.uk/uploads/raw-1284920132.jpg
De meeste indruk heeft -uiteraard- de SM gemaakt, geen enkele Nederlandse voetballer deed zoiets in spuitjesland on the Rhine, doe maar normaal dan doe je gek genoeg en, er werd simpelweg niet voldoende geld verdiend door een profvoetballer.

De Datsun 240 Z was natuurlijk al een blits-bak maarre Japanse auto’s stonden in die tijd drie of vier treden lager dan de gevestigde orde, die 240Z heeft Cruijff kort gereden, het gerucht gaat dat de wagen is verkocht omdat’ie simpelweg te klein was voor de kinderen achterin, die SM was een stuk ruimer.

Vergeet niet, de legendarische Coen Moulijn (die een herenmodezaak had in Rotterdam Zuid) reed in een Peugeot 404 en Theo Laseroms ( een buurman van ons gezin) in een BMW 1600-2 (1602) en dat waren best wel karren die de heren reden voor die tijd !

Cruijff heeft er zeer zeker aan bijgedragen dat prof voetballers fatsoenlijk gingen verdienen en niet zoals negen van de tien keer het geval was, werden afgescheept met een sigaren-zaak.
Ziet u Messi al Marlboro verkopen en bijtertje Suarez (wateenlelijkjongisdathe) al een doosje Lapaz wilde Havanna’s verkopen?
Mag ik een Brandaris met Rizla rood Signor Ronaldo por favor?
@desjonnies: Weet je? Het lijkt mij juist fantastisch als voetballers van dat kaliber een sigarenzaak gaan openen, of een sportzaak. Zo’n mooie klassieke sigarenzaak waar je amper je kont kunt keren en de zwaarste shag en dikste sigaren kunt kopen. Of een sportzaak, met zwarte Adidas of Puma schoenen met een wit logo. Geen gekke kleuren en homoschoenen, maar gewoon zwart. Waar je nog een geintje kunt maken tegen de verkopers zonder scheef aangekeken te worden, om vervolgens nog een harder geintje terug te krijgen. “Niet te veel roken dikke, we haten je teveel om je te moeten missen” horen van de verkoper, in plaats van “veel plezier met uw aankoop en tot ziens.” Helaas zijn dat dingen die we niet gaan meemaken.
Bescheiden auto’s hoor
@mrrallycross:
Erg, hè?
De 240Z was dus zijn mooiste
@toyotafortuner: de Alfa dus eigenlijk…
@toyotafortuner: de SM
@rufctr01:

Die Alfa GTC een GTV convertible is nu werkelijk een vermogen waard !

’t is er zo eentje :

http://www.alfaholics.com/wp-content/uploads/2012/09/24.jpg
En de eerste SM bestaat nig steeds: https://www.flickr.com/photos/citroenazu/5833726760
Wat voor auto is die vijfde foto, een Amerikaan?
Ik kon me alleen de SM herinneren maar ik had al zo’n vaag vermoeden dat hij die al had ingeleverd.
Ik heb mijn editie over de auto’s van Cruijff en andere players en playboys weer bovenaan geplaatst op http://www.limozine.nl
De Volkskrant had het vandaag erover dat Cruijff vlak na het halen van z’n rijbewijs in een (let op de spelling) Austin Martin reed.
Cruyff had tijdje lang verschillende Mercedes E klasse modellen gehad. Dat was voornamelijk in zijn studio sport jaren als commentator.
@laraki:hoop niet de 2000-2003 modellen. Vieze roestbakken
@wildbeest: yep. Het ging om 2002-2003 modellen. Destijds werkte ik op mediapark Hilversum. En ik zag Cruyff vaak met zijn E-klasse op het parkeerterrein.
ik neem aan dat het gaat om de auto’s die hij privé gereden heeft en dus niet als “Auto van de zaak” Niemand heeft het over de korte periode dat hij ook nog bij Feyenoord heeft gespeeld. Blijkbaar schamen ze zich daarvoor in zowel 010 en 020 (hebben ze eindelijk wel een gezamenlijke band) Ik weet niet door welke automerken destijds de clubs gesponsord werden waar hij als speler en/of trainer/ bestuurslid e.d. actief is geweest maar volgens mij werd Feyenoord destijds door Opel (Spoormaker) of VW (Hoogeboom)gesponsord en is het bij Ajax Mercedes en Audi (geweest) In dat laatste geval is de A6 een logische keuze.
En bij Fc Barcelona is het dacht ik ook al lang Audi.
Johann was ook de eigenaar van de eerste in NL geleverde BX, een groene.
Ha, die eerste Autopon op de overtoom :)
Tja die foto met de SM bij de prachtige Citroen garage in Amsterdam op het Stadionplein, mooi.
En verdorie, sinds dit jaar zit Citroën er niet meer en is verkast naar zo’n laffe autoboulevard.
Pand staat nu leeg en verwaarloosd. Komen kantoren en horeca en een vage kunstbeurs.

http://www.parool.nl/amsterdam/citroengarage-aan-het-stadionplein-wordt-kunsthal~a3917506/

Goeie ouwe tijd, ene na het ander icoon sneuvelt en er komt niets vergelijkbaars voor terug…..of begin ik nu oud te worden?
@tinustiguan:

Ja Tinus, ooit, ooit hadden we stijl…………..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).