BMW Vision Gran Turismo is een ruig gameconcept [video]

Auteur: , 24 Reacties

Gran Turismo 6 komt er aan, en de autoindustrie schaart zich en masse achter de racesim-franchise met speciaal voor de game ontworpen conceptauto's. BMW's Vision Gran Turismo is er een van.

BMW Vision Gran Turismo

Het is een nieuw fenomeen: fabrikanten die een concept ‘bouwen’, alleen voor een virtuele omgeving. De ontwikkelingskosten liggen laag, het biedt een mooi stukje exposure voor je merk, en je kunt je designafdeling lekker los laten gaan met extreme vormen.

BMW neemt een voorschot op het conceptfestijn met de Vision Gran Turismo, een scherpgelijnd, sportief scheurijzer voor de digitale wereld. Designer Adrian van Hooydonk steekt de franchise en passant nog een paar veren in het achterwerk: “Gran Turismo and BMW share a genetic passion for cars – both modern and classic. I’ve followed this racing game franchise from its beginnings and am extremely excited about the increased visual realism of Gran Turismo 6 and its incredibly authentic driving experience.

Naast BMW zullen ook Alfa Romeo, Alpine, Aston Martin, Audi, Bertone, GM Design, Honda, Infiniti, Italdesign Giugiaro, JORDAN Brand, Mercedes-Benz, Nike, Nissan, Peugeot, SRT(Chrysler), Volkswagen en Zagato hun conceptmodellen voor Gran Turismo 6 maken. Het project zelf heet overigens ook “Vision Gran Turismo”, dus wie weet krijgt elk concept dezelfde naam.

Video op Conceptjunk!24 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Ze mogen wel even iets mooier.
Citroen concept van GT5 steekt er toch nog met kop en schouders bovenuit, wat een beauty was dat..
Gaaf concept. Gisteravond alles doorgenomen op de GT site en ben erg nieuwschierig geworden. GT6 natuurlijk al dik in de pre order. Vision begon eigenlijk al met de Nike Concept in GT4 en de Citroën GT en Redbull X2010 in GT5. Nu dus naar een nieuw level getild. Ben benieuwd!
@rubenpriest: nieuwsgierig bedoel je ?
@rubenpriest: al dik in de pre-order. Doe maar ruig!
Ze moeten eerst maar eens aandacht besteden aan het juiste geluid van de auto’s. Onbegrijpelijk dat dat nog steeds zo slecht is…..
@loekie125: Het geluid is niet slecht. Wat je mist is vibrance. De mate waarin het geluid doordringt. De trillingen etc. met een dusdanig lage frequentie. Andere games simuleren dit door de bass flink door te voeren. Als je bij GT echter een goede audio set hebt die de lage frequenties aankan klinkt het meteen heel anders.
@Dev: Dan is je installatie meestal al niet meer “flat & buren” geschikt vermoed ik?
@Dev: een bugatti klinkt naar een lambo met een een stofzuiger dr op
@Dev: Not true. Ik heb alle GT versies over mijn stereo gedraaid, maar in slechts enkele gevallen kan ik zeggen dat het geluid enigzins in de buurt komt van de realiteit.
Het gros van alle auto’s in de game klinkt nog steeds als een verkouden Dyson.
Ik kijk de game even aan bij demo’s en/of vrienden maar als het geluid weer zo prut is, koop ik wéér geen nieuwe PS4 en wéér geen laatste versie Gran Tourismo…
@loekie125: idd. Een corvette klonk als een 4 pitter. Ik dacht dat er een 1.4 in zat :P
@EB: Ter illustratie:

Zie hier twee van de meest bruut klinkende V8 brulboeien die s’werelds circuits gesierd hebben ingame Gran Tourismo: http://www.youtube.com/watch?v=R99HjtcYA4Q Ik bedoel, mijn Oral-B tandeborstel klinkt nog interessanter !

En nu the real deal(s): http://www.youtube.com/watch?v=-32TRD2ASWY en: http://www.youtube.com/watch?v=U86lf-LRXiE Draai dat maar ‘ns op hoog volume over je high end surround sound set!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@joegoslaaf: Omdat Autoblog, je weet toggh..
Wat een gekreukeld gedrocht.
UITBRENGEN! Tering was een dikke bak!
Ik hoop alleen dat de bijzondere auto’s in GranTurismo 6 een beetje haalbaar zijn voor degene die niet online spelen. De leukste auto’s in Gran Turismo 5 waren voor 5 of 6 miljoen credits te verkrijgen, slecht bij elkaar te rijden zonder internet-verbinding, waar je met een ronde Nordschleife al een miljoen binnenhaalt. Ondanks de honderden uren in GT5 is de geliefde Miura b.v. nog steeds buiten bereik.
Als GT6 platinum is dan haal ik de Logitech G27 wel uit de motteballen. (Of is het mottenballen, om -dt en ander taalongemakkelijkheidverbetervolk voor te zijn.)
@ezrider: Ga ‘seizoensevents’ rijden. Per race ontvang je dan rond de 3 ton als je eerste finisht en er zijn mooie prijzen te winnen. Zo heb ik al 20 miljoen bij elkaar geharkt en ik heb o.a. de Ferrari 330 P4 gewonnen, deze auto is 20 miljoen waard.
@germancarsftw: Heb je ook internet verbinding voor nodig, de beste man heeft gelijk: zonder interwebs is het monnikenwerk een beetje geld bij elkaar te rijden.
@6cylinder: GT4 was dat nog niet zo. Kon je gewoon met de race zelf auto’s winnen. Alleen de 24h races duurde wat lang. Die heb ik zelf niet uitgereden, maar de computer laen doen, die kon je tenminste versnellen. Alleen dat duurde nog steeds lang. Daarna ben ik i.p.v. ps3 naar de xbox360 gegaan.
Bouwen, bouwen, BOUWEN !! Zou super M1 opvolger zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).