BMW Vision Next 100 Concept: de toekomst van het rijden

Auteur: , 45 Reacties

Met het 100 jarig bestaan van BMW, trakteren ze ons op een nieuw conceptmodel. How nice.

BMW

Het gaat om een conceptmodel wat de toekomst van BMW zal definiëren. De concept moet coupé-achtige sportiviteit combineren met de elegantie van een sedan. En: goed nieuws. Want de Vision Next 100 zet voor de verandering eens niet in op enkel autonoom rijden, maar richt zijn pijlen ook op het zelf sturen.

Echter, mocht je geen zin hebben om zelf te rijden is dat geen probleem. BMW heeft namelijk een systeem ontwikkeld onder de noemer Alive Geometry. Dit is een programma dat je zowel volledig bij het rijden kan betrekken (‘Boost Modus’), alsook de auto helemaal autonoom kan laten rijden (‘Ease Modus’). Dit laatste gaat gepaard met een flamboyante transformatie van het interieur, waarbij het stuur en de middenconsole elektrisch worden weggewerkt, zodat het geheel wat meer lijkt op een huiskamer, oid.

In Boost Modus word je niet geheel overgelaten aan je lot, maar word je ondersteund door bijvoorbeeld de suggestie van de ideale bochtlijn, stuuruitslag en de benodigde power. Het is dus een geheel modulair concept, iets waar BMW op mikt de komende 100 jaar. Dit is waar de toekomst heengaat jongens. Als je trouwens wat meer weten over 100 jaar BMW, check dan even ons overzicht.

Enkele video-demonstraties van het Alive Geometry concept van BMW vind je hier, hier en hier.45 reacties

De grill is er in ieder geval op vooruit gegaan
Dat ziet er echt niet uit!
@audiisthebest: jij snapt de insteek van dit project niet helemaal heb ik t gevoel.
@mcaa: Wat? Ondanks dat de primaire insteek van dit concept niet het design zelf is kan het toch best dat @audiisthebest dit er niet uit vindt zien? Ik vind het ook een lelijk apparaat. Dat zegt niets over de techniek erachter.
Leuke velgen. ..
@sanderm3: volgens mij zijn dat geen velgen, maar gesloten wielkasten. Bij het sturen vervormen de wielkasten om “ruimte” te maken voor de wieluitslag. Erg gaaf gedaan, doet me denken aan het Gina concept dat met een shape-shifting “huid” was bekleed.
@vroaaar: Scherp, wat een fantatisch concept was dat zeg.Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog steeds geen mallemoer van begrijp hoe ze dat voor elkaar gekregen hebben.Nooit meer op een andere auto gezien.Tot nu dan waarschijnlijk.
@sydney: een elastische stof gespannen over een paar beweegbare elementen. Ik vond die ook erg gaaf. Deze is wat uiterlijk niet zo mooi, maar de ideeën zijn wel mooi.
@sydney: hier nog een fraaie video http://youtu.be/2vbin3HmoGY
Een gerespecteerde merk met auto’s als de E30, E46. CSL’s en Batmobile.

En dan komen ze met dit ding…
@exotic: Ik heb zo een idee dat men in de jaren ’50 ook dachten over Alfa Romeo toen die met de Bertone’s BAT 5, 7 en 9 kwamen aanzetten.
Dat het heel lang mag duren voordat deze wagens de weg op komen
Dikke BMW.
@damrakker: Dikke BMW jonguh!
De toekomst ziet er niet echt rooskleurig uit dan. Die wielen lijken wel op die van de Audi’s in de ” I, Robot ” film, een mooi setje BBS’en eronder schroeven zit er in de toekomst niet meer in vrees ik.
Ik hoop dat tijdreizen ooit mogelijk wordt. Dan kan ik nog eens terugreizen in de tijd en even een lekker potje sturen met een echte auto i.p.v. deze ruimteschepen.

Met andere woorden: ik vind het maar niks. Zeker niet om zo je 100ste verjaardag te vieren. Wat valt er nou te vieren aan een auto waar je helemaal niks mee kunt.
Ik moet altijd lachen om die impressies van ‘over x jaar’. Als je die later terugkijkt dan lach je je rot. Vliegende autos en verkeerstorens enzo
@jmeverts: Tja Hanna & Barbera voorzagen dat al begin jaren 60… https://www.youtube.com/watch?v=FyinD6ZDqeg
@e1000bmw523i: The Jetsons! Hoe vet vond ik dat vroeger zeg.
@sydney: En dan te bedenken dat de Jetsons uit de jaren 60 stammen, maar het idee van vliegende (autonome) auto’s al in de jaren 50 bestond: http://www.autojunk.nl/2016/03/a-look-at-future-cars-from-the-1950s-car-safety-cartoon (yep, de stem zou later voor George Jetson gebruikt worden).
We zijn er overigens nog laat bij, met die autonome automobiel. De voorspelling was in 2000…
Ok en nu gewoon die M1 opvolger gaan maken.
Op zich snap ik wel dat ze met zoiets komen om je toekomstbeeld te laten zien. Snap ook nog wel dat het er dan een beetje futuristisch uit moet zien. Maar 100j BMW, daar is toch wel meer uit te halen dan dit gebeuren. Kan het geen auto noemen. Op zich wel ironisch dat een merk met Freude am Fahren als slogan, op haar 100ste verjaardag een autonoom concept introduceert…
Lijkt wel een beetje op zo’n Judge Dredd auto. Wel flauw hoor dat we over 100 jaar nog steeds wielen hebben tsssss
Dit zijn de mensen die het 100 jarig feestje wat luister bij moet zetten:

http://www.autoblog.nl/gallery/BMW/0_Divers/The_Next_100_Years/bmw-vision-100-years-006.jpg

De stijfheid komt niet omdat ze vergeten zijn wasverzachter in hun was te doen. Maar goed, als je die lui ziet moet je ook niet één groot dampend feest verwachten en ook niet een spannend feestje.

Wat een teleurstelling dit….
@Rick-dos: Jij zou dit dus veel beter gedaan hebben? Die skills buiten mensen op hun uiterlijk of voorkomen te beoordelen heb jij al.Ik zou zeggen; stuur je CV en laat de wereld zien wat jij met BMW voor de volgende decennia van plan bent.
@sydney: Natuurlijk zou ik het veel beter gedaan hebben. Ik ben reageerder op AB, wij doen alles beter!

Hellooooooo! *zucht* hoe vaak moeten we dat nog uitleggen…
@Rick-dos: Daar heb je een punt.
Oké, even voor de duidelijkheid, als dit de toekomst is hoop ik dat niet mee te maken.
Dus dan hoop ik dat ik óf dood ben, óf dat de toekomst nog heeeel erg lang mag duren want eigenlijk wíl k nog helemaal niet dood. Wat een walgelijke kar is dit zeg… Hadden ze niet gewoon een bruut scheurijzer kunnen maken, niet omdat het moet maar omdat het kan?
Rozengeur en maneschijn …Denk dat we in de realiteit meer auto’s zoals de I3 gaan zien in de toekomst al dan niet met verbrandingss motor..
Lichte auto’s die de veiligheid door middel van electronica garanderen..
Als concept heeft BMW het erg goed begrepen. In een wereld waar autonoom rijden de heilige graal lijkt, denkt BMW nog aan de echte autorijder. Chapeau!
Misschien slaat mijn fantasie een beetje op hol maar ik vind de voorkant net zo’n varken uit Angry Birds. Of hazentanden van een konijn. Vond ik bij de hommage aan de CSL ook al. Ik laat nog even in het midden of dat dan mooi of lelijk is.
@hallobanaan: dat ligt niet aan jou, het is gewoon een feit… wat mij betreft niet om aan te zien.
Mensen in de toekomst hebben we in ieder geval geen last meer van hoogtes in parkeergarage’s zo te zien kijk maar naar de openslaande deuren!
Nee ben wel echt een BMW man maar snap deze ook niet echt. Hopelijk hadden ze slechte dag of is dit de uitkomst van een kinderkleurwedstrijd en valt het over 25 jaar binnen de vergeten concepts categorie!
Ik ben een beetje concept-moe denk ik… Al die concepten geloof ik nu zo’n beetje wel.
Het enige wat ik echt tof vind aan deze auto zijn die verticale nieren. BMW heeft natuurlijk in het verleden verticale nieren gehad en ook op de recente Hommage modellen hebben ze dat toegepast, en ik vind het een stuk mooier dan de nieren die ze nu hebben.
Bugs Bunny kan hier nog een puntje aan zuigen
Deze toekomst “visie” van bmw is dus wat Tesla anno 2016 al gewoon aan klanten levert?
Dus als je echt helemaal niets zelf kan, dan kan deze auto het gelukkig wel.
Als dit de troep is die je straks nog kan kopen. Dan krijgen ze van mij geen cent meer!
Geen knipperlichten, hebben ze eindelijk door dat niemand ze toch gebruikt op hun wagens.

Nu ben ik blij dat ze met autonome wagens niet dezelfde weg willen inslaan als die veredelde ‘kindersuprise’ zonder stuur van Google. Zo maken ze iedereen gelukkig, de liefhebber die graag eens toertje wil doen met zijn bolide kan dat nog gewoon doen later. De type mensen die rijden een pure verspilling vinden en liever op een scherm staren, kunnen gewoon de ‘lazy f*ck’ – modus inschakelen en weer lekker op facebook laten weten welke broeksriem ze vandaag uit de kast hebben gehaald. Zo iedereen tevreden. Geen ongelukken meer, niet meer met de gsm tijdens het rijden en toch rijden voor je eigen plezier. Goed gedaan van BMW!
Zolang het over de techniek gaat: mooie concept.
Zolang het over het ontwerp gaat: gruwelijk lelijke concept.
Auto’s zullen er over 100 jaar totaal niet uitzien zoals deze auto. Door alle nieuwe technieken, materialen en regelgeving die nog nog niet eens bestaan. Waar we ook nog niet eens op kunnen komen. Maar stel je dan eens voor in wat voor auto’s mensen over 100 of 200 jaar rijden/vliegen. Holy fuck man, ik vind deze bmw al mooi.
Ze laten ook even fijn achterwegen dat die toekomstige auto ook niet meer door mensenhanden gemaakt zal worden. Ik weet niet hoeveel mensen bmw nu in dienst heeft voor de fabricage/assemblage maar al die plekken zullen over 100 jaar zijn ingenomen door robots. Waar moeten de mensen in de toekomst dan van leven? Weer een groot bedrijf dat straks geen werkgever meer is. ‘Niet het probleem van bmw’ denkt bmw.
Bah
Ooh maar dit hadden jullie er niet bij verteld: http://imgur.com/m6NtSkD

Da’s wel erg indrukwekkend!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).