BMW Z4 M40i krijgt ‘de grote beurt’ van Dahler

Auteur: , 14 Reacties

De enorme velgen zijn niet de enige aanpassingen aan deze zwarte Z4.

BMW Z4 M40i krijgt 'de grote beurt' van Dahler

Stel je eens voor dat het tv-programma De Grote Beurt nog zou bestaan. Wat voor auto’s zouden daar nu terechtkomen en wat voor creaties zullen het worden? De Zwitserse tuner Dahler heeft de nieuwe BMW Z4 aangepakt en het uiterlijk van de roadster zo aangepakt dat de auto niet zou misstaan in het voormalige Nederlandse programma.

Meest in het oog springend zijn de enorme 21-inch velgen van de tuner. Dahler gebruikt het design als een soort signature voor het merk, net als bijvoorbeeld Alpina doet. Helaas staan de wielen niet altijd even mooi onder elk model en dat is zeker het geval bij deze M40i. De rappe Z4 zal nu helemaal een stuiterbak zijn met de enorme schoenen.

BMW Z4 M40i krijgt 'de grote beurt' van Dahler

Naast nieuwe velgen, verlaagde Dahler de Z4, kreeg de BMW een nieuw uitlaatssyteem met vier sierstukken en werd aan de voorkant een splitter gemonteerd. De alombekende zes-in-lijn kreeg een kleine update na een ECU kietelbeurt. Het blok gaat van 340 pk en 500 Nm koppel naar 408 pk en 620 Nm koppel. Concurrent Manhart zegt een stapje verder te gaan, maar voorlopig heeft die tuner enkel wat computerplaatjes gedeeld waar Dahler klaar is voor het echt werk.

Wat de Z4 G29 M40i van Dahler presteert in sprintjes is niet bekendgemaakt, maar de tuner laat weten dat een topsnelheid van meer dan 300 km/u geen probleem is.

BMW Z4 M40i krijgt 'de grote beurt' van Dahler14 reacties

Niet verkeerd als je de velgen wegdenkt. Doe maar 18 inch, zal een stuk beter sturen. Ben niet zo van zwarte auto’s maar dit staat toch wel goed, worden die achterlijk drukke lijnen een beetje getemperd.
@yamahav8: 18 inch voelt hedendaags net te standaard aan.
lekker bakkie.
Kleuterschool tjoening, maar voor de moeite een stickert op je raam en een zoen van de juf.
@harrie: haha, ja, die sticker is echt te kansloos voor woorden.
Veelste grote velgen. Zal niet lekker rijden lijkt mij
Mooie donkerblauwe kleur, de velgen 1 of 2 insches kleiner en dan is ie voor mij toch wel echt af
Tsjonge. De Grote Beurt. Het NFS Underground in Televisievorm. Toen ze iemands Astra G meenamen en er een half blauw-half wit monster met dikke velgen en vleugeldeuren van maakte (natuurlijk wel van die dingen die eerst opengaan als een normale deur en daarna pas naar boven scharnieren).

Net zoals bij eerdergenoemde NFS was het natuurlijk allemaal te kinderachtig voor woorden en kun je je nauwelijks voorstellen dat iemand van 20 plus nog heet wordt van dergelijke creaties. Maar ik bleef het maar kijken. Van een vrij nette Kever restauratie tot een Celica ST185 met een gitaar achterin waar de racestrepen van de auto in de gitaar doorliepen. Ik weet van de omstreden bouwkwaliteit van de auto’s, maar het was toch een grappig programma. Ik keek het toen ik nog vrij jong was, toen vond ik het geweldig.

Daarom vind ik dat ‘rice’ niet bestaat. Helemaal niet als denigrerende term. Vroeger in de programma’s die je keek en de games die je speelde kon het zo gek niet gemaakt worden. En nu is de verkeerde set velgen al ‘blegh’? Doe es leuk, zoals je vroeger ook al deed in je games en series. Leasegrijze muizen hebben we al genoeg hier.
@720s: Vroeger bij mij was het in Streetrod toch vrij beperkt wat betreft ‘het zo gek niet kunnen maken’. Één van de 16 beschikbare kleuren kiezen die je scherm aan kon, je dak ‘choppen’ en de chrome bumpers verwijderen en dat had je het wel gehad.
Tot aan NFS 4 kon je niet eens je auto tunen en in NFS underground etc. hield ik het 99/100 keer ook bij mijn eigen smaak en monteerde ik dit soort foute patservelgen niet. Tenzij ik bewust een foute bak aan het maken was uiteraard.

Ik vind deze wielen dus wel ‘blegh’ en zo stonden de tuningbladen bij het tankstation 20 jaar geleden ook al vol met een hoop ‘blegh’.
@720s: vond het ook best vermakelijk (ik had al een spoiler voor mijn Puma gekocht, durfde alleen nog niet in de achterklep te boren) maar toen mijn vrienden opperden om mijn auto voor het programma in te schrijven heb ik vriendelijk bedankt voor de eer.

Ze konden redelijk lang aan een thema blijven hangen. Als je een goudvis had werd er een vissenkom van je auto gemaakt met schubben in de ‘Flip-flop’-lak, dat soort onzin. Had het toch liever wat serieuzer.
Weinig subtiel.
Ik zou er nog geen dahlder voor geven
@redactie
‘Shift” a’
of anders
‘ALT-132’
Probeer het eens…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).