Manhart geeft de BMW Z4 gezellig 500 pk

Auteur: , 18 Reacties

Als anderen het niet doen...

BMW Z4 Manhart

Het is enigszins merkwaardig dat tuners zich nog niet massaal aan de nieuwe BMW Z4 hebben vergrepen. Zeker als krachtige M40i is het, ongeacht wat je van zijn looks vindt, een tamelijk spectaculaire auto. Zeker met gele platen. De Duitse firma Manhart besluit maanden na de officiële onthulling het ijs te breken met deze MHZ4 500.

In theorie kunnen we niet exact zeggen wat Manhart met de Z4 heeft gedaan. Dat gezegd hebbende, Manhart gebruikt niet precies de meest geheimzinnige coderingen voor zijn namen. Iedere keer weer staan de getallen direct in verband met het vermogen dat de tuner de auto heeft gegeven. Zodoende kunnen we stellen dat de Duitsers het 340 pk sterke B58-blok uit de M40i opgeschroefd hebben naar liefst 500 pk. Kijk, daar kunnen we tenminste iets mee!

BMW Z4 Manhart

Jammer genoeg is dit alle technische informatie die we voorlopig kunnen delen, want zoals gezegd heeft Manhart verder niets over de auto gedeeld. Prestatiecijfers als koppel en de acceleratietijden houdt het vooralsnog achter de hand.

Voor wat betreft het uiterlijk van de MHZ4 500 herkennen we de welbekende zwart-gouden kleuren waarin de tuner zijn wagens doorgaans hult. Daarnaast wordt de aangepaste Z4 gekenmerkt door behoorlijk grote luchtinlaten en een bijgepunte zij- en achterkant, evenals nieuw lichtmetaal.18 reacties

Vermogen prachtig, maar ik krijg spontaan een liesbreuk van de looks. Harrejassus…
@e90320d208pk: nou hij is mooi.. autobahn gezien
@elemento: Natuurlijk mag jij de auto mooi vinden vriend, ik vind dit om te janken. #pinkttraantjeweg😢😉
Luchtfietserij om het gerichte groepje klanten weer soppend ondergoed te geven. Mooi man.
@pielemuis: luchtfietserij? Manhart levert gewoon aan klanten toch? Of staat Victor Müller daar tegenwoordig aan het roer?
@dondeboer: 500pk roepen zonder enige vorm van bevestiging…
@pielemuis: Manhart is er het bedrijf niet naar om zomaar wat te roepen, tijdje terug heeft wouter nog een proefritje gemaakt met een creatie van Manhart en die was onder de indruk.
@pielemuis: volgens mij heeft Manhart best een goede track-record. Zowel in de racerij als hun straatmodellen zijn ze bovengemiddeld goed. Zie geen reden om hieraan te twijfelen.
Ik vind dit al beter dan het origineel om eerlijk te zeggen, hier is tenminste een beetje moeite gedaan om het niet op de nieuwe Supra te laten lijken
Nu dezelfde kuur bij de z4 coupé. (Supra)
Bij dit soort tuners vraag ik me altijd af hoeveel ze er nou echt afzetten, ik zie zelf zelden een dergelijk getunede wagen.
@sjaakbonestaak: Ik vermoed dat ze hier in NL niet veel verder komen dan de motorische tuning en misschien een setje velgen. Iets met gewoon een maaiveld.
Het is nog steeds een halve Kia
@rike: eens, BMW moet z’n mojo weer vinden qua design, nu is ‘t… Raaaaarrrrrr…
Ik zag gister voor het eerst een Z4 en dat front bleef een doorn in het oog. Zwart met zwarte nieren blijkt het beste…
Is er een verschil tussen gewone en gezellige pk’s? Gaat je auto er dan zo uitzien ofzo?
Compleet nutteloos. Deze auto wordt mijn inziens met name gekocht om mee te cruisen. Lekker dakje naar beneden en genieten. Niet om de 500pk-hoonigan mee uit te hangen. Leuk dat Mannhart het kan maar voegt geen moer toe.
Ik dacht eerst dat het een Fiat 124 was, maar nee, het is een BMW. Die voorkant is een verschrikking, met al die lijntjes en frutsels en openingen, nog eens benadrukt door de goudkleurige strepen erop. Achterkant is non descript, zijkant ook. Totaal niet onderscheidend, geen BMW. Mislukte auto.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).