Boeterijders zijn dol op flitsfoto’s

Auteur: , 52 Reacties

Inlijsten die hap!

Flits!

Het is sinds juni 2015 mogelijk om de flitsfoto van je boete op te vragen. Of je nu de boete wil onderzoeken of gewoon even wil genieten van de strakke lijnen van je auto: men doet het massaal. Volgens het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) en de Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM) is de vraag naar flitsfoto’s enorm toegenomen. Tijdens de lancering in juni kon de overheidswebsite op zo’n 4.000 bezoeken per week rekenen. Inmiddels is dat aantal gestegen naar 30.000 bezoeken per week.

80 procent van de foto-opvragen verloopt via het Digitaal Loket en wordt 46 procent van de beroepen bij de Officier van Justitie digitaal ingediend. De ambtenaren uit Leeuwarden bieden ook steeds betere dienstverlening, zo is het binnenkort zelfs mogelijk om je boete direct via iDEAL te betalen. Psst, CJIB, kunnen die achterlijke administratiekosten dan ook meteen worden afgeschaft? Oh, en naast digitaal betalen moet het ook mogelijk worden om digitaal in beroep te gaan bij de kantonrechter.

PS: heb je zelf een mooie flitsfoto en wil je die delen? Upload em via autojunk.nl met de tag mijn-flitsfoto!

Foto: uw blogger van dienst trapt weer eens te laat op de rem.52 reacties

Via ideal zouden ze inderdaad gewoon geen administratiekosten mogen rekenen…
@mrrallycross: leuke casus, om hiermee een bezwaarschrift te onderbouwen.
Toch raar dat je in Nederland moet vragen om een foto, vele landen leveren dit standaard bij de boete..
@MARS:

Onder het mum: “Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen” zou je inderdaad verwachten dat de foto er standaard bij hoort te zitten, laat staan dat je ervoor moet betalen.
@MARS: Ja en dat wil ik wel een beetje fatsoenlijke foto. Goede kwaliteit. Anders stuur ik ‘m terug met de boodschap ‘hier betaal ik geen 70 euro voor’. ;-)
Flitsfoto’s. De nieuwe BMW/Mercedes/Audi sleutel om op de bar te gooien. Stoer.
+1 voor de foto
Sinds Flitsnav van Flitsservice.nl en Flitsmeister (tip: zet ze gewoon naast elkaar aan, dan heb je de perfecte dekking) en een goed stel ogen ben ik al 5 jaar boetevrij. Met 50000km per jaar. Rij echt wel stevig door, 80 en 100 wegen +30 en snelweg +40 a 50. Binnen de kom doorgaans netjes de snelheid.
@borrelnoot: netjes!
@borrelnoot: wil je gelijk ook je nr plaat doorgeven? Kunnen ze u achter na zitten zonder je weet. ?
@acizane80: “zonder je weet”? Zal er speciaal voor de heilige boontjes nog even aan toe voegen; alleen als het wegbeeld het toelaat. Zo, nu allemaal weer gerust gesteld? Man man.
@borrelnoot: zozo. Stoer hoor.
@borrelnoot: 50 te hard is wel gewoon bullshit. Zou ik nooit doen. Je zal maar net een onopvallende surveillance achter je hebben want die staan namelijk niet op die appjes van je, mag je meteen je rijbewijs inleveren.
@mopar: los van dat is het goed gevaarlijk. Het Nederlandse verkeersnetwerk én zeker de bestuurders zijn hierop niet berekend!
@thomasbol: hangt echt van de omstandigheden af. De wegen zijn er absoluut goed genoeg voor, en buiten de randstad kom je snachts vaak niet eens een andere bestuurder tegen.
@thomasbol: De wegen zijn goed hier in NL en als je een beetje buiten de spitsen rijdt kan je prima doorrijden.
@borrelnoot @lekbak
Ik zeg niet dat de wegen slecht zijn of de zon schijnt. Hier houdt niemand rekening met het snelheidsverschil zoals men in Duitsland wel kan anticiperen op de snel naderende xenonpitjes in de binnenspiegel. Daarbij heb je in het Nederlandse netwerk simpelweg te veel op en afritten waardoor veel te hard (>30/40) rijden gevaarlijk kan worden.
@thomasbol: dat heeft weinig met “rekening houden” te maken.
In NL is de moraal op de snelweg naar de klote!

De gemiddelde dorpsgek die 1x per maand in z’n Aygo de snelweg optrekt, doet dit met 90km/h en dan nog nét ff voor die 18m combinatie in de dode hoek.

De gemiddelde Duitser haalt dit niet uit; de korte invoeger betekent bij invoegen gasgroep, voor de achterop komende berijder betekent dit remmen.
Want?
Links is op snelheid, ongeachte welke snelheid, de politie beoordeelt dit daarnaast letterlijk als hinder (die tenslotte bekeurt kan worden).

In Duitsland is het óók druk, met korte invoegers.
In Nederland zou ik het zelf rustiger berijden.
Maar nogmaals, de moraal is bij velen ver te zoeken…
@v60germany: dat heeft dan toch juist te maken met gebrek aan inzicht en dus geen rekening houdend met?
@mopar: met een flinke teller afwijking valt dat wel mee.
Bovendien kun je wel veel te snel willen rijden, maar meestal lukt je dat niet eens. 20 te snel op een 80 weg gaat goed tot de eerste vrachtwagen. 160 op de snelweg dat houdt je ook niet lang vol. Met een beetje gezond vertand geeft je dat gewoon op, houd je je aan de snelheid en kun je je telefoon van al die apps bevrijden. Ik heb die les ook op de dure manier moeten leren maar het is echt de beste oplossing.
@mashell: tegenwoordig hebben de auto’s bijna geen tellerafwijkingen meer. Mijn wagen wijkt tot 160 maar 1 km/uur af van de gps snelheid. Buiten dat is het ook idd lastig om voortdurend zo snel te rijden. Ik rijd ook hard, maar meestal houd ik het bij 140 wel voor gezien. Dat is snel zat en de eventuele boetes blijven zo nog enigszins binnen de perken.
@mopar: dat is wel sterk afhankelijk van je velg/band setup!
@n0zem: tenzij je opeens naar absurde maten gaat moet dat weinig uitmaken. Een grotere velg heeft meestal een dunnere band tot gevolg zodat de gehele omtrek nagenoeg hetzelfde zal blijvend. Mits zogezegd, je niet meer dan 1 of 2 maten groter gaat. Ik heb mijn standaard 18″ vervangen door 20″ en op de gps is de tellerafwijking bijna hetzelfde gebleven. Als je bijv 20″ gaat hangen onder een wagen die eerst 16″ had, dan zal je idd een andere afwijking hebben.
@mopar: wel eens van een binnenspiegel gehoord. Videowagens heb je toch zo in de gaten man.
@borrelnoot: wel eens van politie in burger gehoord? die hoeven dus echt niet allemaal een camera in de wagen te hebben.
@borrelnoot: Op snelwegen doe je maar wat je wil. Op 80km wegen 30+ rijden vind ik schandalig.
@pomoek: ligt heel erg aan de betreffende weg en tijdstip imo. Op de n210 van R’dam naar Schoonhoven kan het bijvoorbeeld makkelijk.
@borrelnoot: tankpas?
@dutchdriftking: niet eens haha
@borrelnoot:

A.: toch wel leuk geprobeerd om de reacties te testen op dit forum met je opgesomde snelheden of;

B.: je zit al opgesloten in een gesloten inrichting.

Ik houd mijn keuze nog even achter de hand.
@erik2907: C.: je bent een aansteller.
@borrelnoot:

Oooh, dank voor de tip, je bedoelt zeker als aanvulling op mijn keuzelijst:

C: jij bent een opschepper.
En voor een 10tje extra lijsten ze hem ook in dan? Haha
@audirick1995: Ik neem aan van wel. Net als dat je kan aanvinken dat het een cadeautje is.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
M’n opa heeft er zo twee. Vanuit Duitsland, dus je staat er met je tronie op.
Hij werd geflitst op precies dezelfde locatie (ergens in Aachen), met dezelfde snelheid, en de boete was door dezelfde vrouw (administratief?) behandeld. Er zat alleen iets van 8 jaar tussen de twee boetes!
Hij heeft ze nog nét niet ingelijst volgens mij.
Helaas ben ik er al achter dat je inmiddels met iDEAL kan betalen. En dat je je foto wil zien is toch niet meer dan normaal?
Ik weet uit ervaring helaas dat ze in 2010 dit al hadden in politieregio Den Helder. Geen idee wat ik daar überhaupt deed maar ook toen kon je online al op hun regiopolitie site je foto opvragen.
@kevinova: p.s. Iedereen vraagt hem toch op om te kijken of ze het wel zijn geweest? Anders heb je mooi bewijs dat de flitser niet deugt en kan je er makkelijk onderuit komen.(lees eerst betalen dan verhalen en vervolgens na +/- 1,5 de uitspraak horen en je geld 6weken later weer terug ontvangen).
@kevinova: ik heb foto’s liggen van 15 jaar oud, uit de tijd dat je zo’n standaard beroepje uitprintte en indiende. Dan kreeg je de foto als antwoord, met nog een verzoek om te betalen.
Zelden zoveel verdriet en spijt in een foto gezien
@janmetdelangeachternaam: Ik wordt ook nog steeds emotioneel wanneer ik ‘m er weer bijpak. Gelukkig remde ik hard genoeg waardoor het me maar drie tientjes heeft gekost.
Ehm, ik zal het wel fout lezen, maar 80 % van de foto aanvragen via het digitaal loket en 46 via ovj???
Gewoon net als in Duitsland de foto’s van de voorkant nemen. Meteen een nieuwe profielfoto voor op Facebook
@hummer95: Hahaha! Ik moest hardop lachen
@hummer95: dat is best een goed idee!
@hummer95: of nog beter, zoals in Japan. Daar worden ze ook van de voorkant genomen, maar moet je ook aantoonbaar achter het stuur zitten. Bivakmuts op en doorkachelen maar!
Hij remde toch ???
@rubenpriest artikel voor in de toekomst: de 10 mooiste en grappigste genomen flitsfotos.

alvast een voorproefje: https://forum.flitsservice.nl/media-archief/coolste-flitsfoto-ooit-volgens-geenstijl-nl-t58310.html
Ach, ongeveer 1 in de 3 jaar, meestal rij ik toch wel 20-30 km/h te hard buiten de bebouwde kom. Best goed te doen dus.
In Duitsland bij bepaalde deelstaten, krijg je je foto ook al digitaal inzichtelijk.
Laatst nog een high-res mogen ontvangen bij Berlijn/Brandenburg.

15km/h te snel, dan blijft € 20,- euro toch een schijntje vergeleken in Nederland.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).