Bomvolle RS4 is een occasion om van te smullen

Auteur: , 86 Reacties

Een optielijst met 101 opties. Naar dalmatiërs zoek je tevergeefs, Vossen echter...

In 1999 mag de wereld kennis maken met de allereerste RS4, al kunnen we natuurlijk de RS2 op basis van de Audi 80 als directe voorganger aanwijzen. Momenteel wachten we nog op de B9-generatie en dus is de RS4 B8 (2012-2015, rijtest) de meest recente. Wie dus een RS4 wil rijden moet zich behelpen met een occasion.

Alhoewel, behelpen? Neem nu dit exemplaar uit 2012, dat net iets meer dan 80.000 kilometer achter de kiezen heeft. Een atmosferische 4.2 V8 met 450 pk kan ik moeilijk behelpen noemen. Deze occasion is uitgevoerd als een typische RS4: grijs, maar met fijne goodies als keramische remmen, carbonpakket, alcantara dashboardbekleding en andere genotsmiddelen. De optielijst die de verkopende partij in de advertentie heeft geplaatst telt letterlijk 101 punten.

Het eerste punt is misschien ook gelijk de interessantste: ‘lichtmetalen velgen 19″‘. In een tijd waarin zelfs een Renault Scenic standaard al op 20 inch rolt lijkt dat weinig bijzonders, maar de foto’s vertellen een heel ander verhaal. Het zijn namelijk gesmede wielen van Vossen. Hoewel Marktplaats vol staat met imitaties, ben je voor een setje originele velgen -en ik ga er vanuit dat iemand alleen échte Vossen’s op een RS4 schroeft- al snel een dikke twee mille kwijt.

Al met al een RS4 die, zij het wat kleurloos, lekker dik in de spulletjes zit. De vraagprijs voor dit moois bedraagt 61.495 euro.86 reacties

Alleen de Audi-logo’s nog even zilver maken, zodat het een beetje matcht met de spiegels en wielen, en je hebt een erg dikke RS4!
@jobberns: en de motorkap aan de bijrijderszijde iets omhoog stellen. Mijn autistische trekjes spelen mateloos op bij deze verzakte aanblik.
@jobberns: idem dakrails :)
@jobberns: of de rest zwart maken
@jobberns: eerlijk is eerlijk het is wel bijzonder. Je bent een beste lefgozert als je deze koopt. Ik denk dat je er 2 dagen plezier van hebt en dan hoor je ’s ochtends dat ze een ramkraak met je auto hebben gepleegd….
Prachtig die Vossen eronder
@deef: staan wel in de verkeerde richting gemonteerd imo
@stanny: ik heb ook nooit begrepen waarom men niet velgen in “spiegelbeeld” maakt.
Nu heb je 2 velgen aan 1 kant die “met de klok mee” draaien en aan de andere kant “tegen de klok in”
Weeg niet hoe ik het duidelijker moet uitleggen, maar gok dat men mijn punt wel snapt?
@g40freak: dat hebben deze toch..?
@mikkeloentje: je hebt gelijk.
Gevalletje eerst praten, dan pas kijken.
@g40freak: vossen cvt zijn directionele velgen. Dus linkse en rechtse. Alleen zijn ze hier tegen de klok gemonteerd. In mijn ogen dus fout.
Alternatieven genoeg, alleen prijziger dan niet directionele velgen.
Vergelijkbare velg is de 1av zx1.
@g40freak: is gewoon duurder
Heerlijke wagen. Maar liever de B5.
@dutchdriftking: ja? Ik zou voor de B7 gaan. Best sturende Audi ooit gebouwd (op de R8 na, uiteraard ;))
@willeme: de B7 is de beste RS4. Ook de best klinkende RS4. Maar die B5 heeft iets magisch. Ze stijgen overigens alweer flink in waarde. Laatste tijd veel in een S6 V10 gereden. Ook absoluut niet de beste Audi. Maar die auto heeft iets…
@dutchdriftking: En de B6? Ben aan het oriënteren op een S4 Avant B6. Of is de B7 echt veel beter?
@iJoost: De B6 bestaat niet.
@berlinetta: RS4 als B6 niet nee, maar de S4 wel. Is die vrij rond gevormde.
@aambei: Das waar, maar ik bedoelde ook de RS4 B6. De B6 als A4 en S4 bestaat inderdaad wel.
@aambei: ja die! Vind ik mooi. Wolf in schaapskleren.
@iJoost: zeker, en met compressor er op ook serieus snel
@aambei: Zonder is het ook niet verkeerd hoor. Niet eng snel maar rap genoeg! Vergelijkbaar met de BMW 335i
@iJoost: S4 zal als B6/B7 niet enorm verschillen. Maar ik weet erg weinig van deze auto. @willeme kan je er vast meer over vertellen.
De ploffers zullen er chique bij rijden
Ik vind hem eigenlijk wel dik zo. Ja, de kleur is niet heel erg spannend maar het staat de auto wel heel erg goed. De wielen passen er ook zeer mooi onder. Fraai exemplaar.
Bij John van de Rijt auto’s staat een RS6 met 22 inch vossen eronder..heerlijk combi
Wat een heerlijk machine! Enkel andere stoelen van voor want die kuipstoelen zijn na een bepaalde tijd niet echt prettig op lange afstanden.

Nog een mooie Nord 56 dakkoffer erop en op naar wintersport!
Ziet er goed uit, maar wel beetje saai. Een RS4 vind ik op z’n mooist in Sepang Blau met matchroom pakket. Ook zou ik niet snel een zwart interieur nemen. Verder wel een topwagen. Die velgen staan hem zeer goed.
@berlinetta: helemaal mee eens. Ik snap sowieso al die zwarte accenten en interieurs niet. De zwarte accenten aan de buitenkant geven het geheel een goedkope uitstraling (net als een overdaad aan chroom overigens) en de binnenkant wordt nou niet bepaald sfeervol van al dat zwart.
@erwh: Een zwart interieur vind ik ook meestal niet sfeervol overkomen. Breng dan op z’n minst wat kleuraccentjes aan om het zwart te doorbreken. Niks mis met een kleurtje aan de binnenkant.
Ziet er goed uit. Wat wegen die 101 punten? Gesmede velgen helpen wel, maar anders was het al niet de lichste wagen.
Prachtige wagen en zoveel mooier dan een RS6. Een echt kleurtje had hem nog meer goed gedaan, alsook (voor mij dan toch) een panorma/schuifdak.
Wat heb je dagelijks nog meer nodig! (En dat van een niet zo grote VAG liefhebber, damn)
Sommige “opties” zijn overigens geen optie, althans niet op een RS4. Bijvoorbeeld:
– S line exterieur (je krijgt een RS exterieur)
– Quattro (zit er standaard op)
– ABS/ASR/ESP etc. (zit er ook standaard op)
– Audi Exclusive? Dat is geen optie.
– Het blackline-pakket staat meerdere malen genoemd.
– Leer (standaard)
– Led (standaard)
– Sportstoelen staat 2x genoemd
– Een bestuurdersairbag een optie noemen. Hoewel het niet vreemd zou zijn dat het bij Audi een optie is, is het echter toch standaard.

Daarnaast worden er volgens mij nog een paar dingen genoemd die standaard zijn, zoals startstop. Al met al is deze lijst dus wel iets korter dan 101 opties. Een afgeladen wagen is het echter wel.
@berlinetta: ik meen zelfs dat start stop niet eens bestaat op de RS4.. enkel als tekst op de start knop… dat was juist het mooie aan de RS4 van dit type… geen milieu helpende dingetjes :)
@berlinetta: is dit de eerste keer dat je een auto advertentie leest dan ? Al die auto bedrijven maken een opsomming van opties die meestal nagenoeg standaard zijn…….wordt daar ook zo moe van……..dingen als elektrische ramen voor en achter….etc etc Ja op een Aygo is het een optie ja, niet op een Duitse middenklasser.

Mooie auto, maar er zitten paar essentiele opties niet op:
– distronic
– panorama dak
– stand kachel

Ik heb dit model gehad in een 3.0 tdi uitvoering en er zaten meer opties op dan op deze…..behalve bekleed dashboard dan :)
Is al dat plaklood op foto 5 ook een optie?
@gebak: haha is ook erg veel onbalans, als je zo’n dure velgen koopt zou ik er zo min mogelijk van die lelijke loodjes op willen zien.
@gebak:
Tegenwoordig is plak’lood’ geen lood meer, maar – als ik me niet vergis – zink. En daarvan heb je meer nodig dan van het echte plaklood van vroegâh. Alleen als je af fabriek goed gebalanceerde velgen (geen idee hoe Vossen daarop scoort) en goede banden – deze Dunlops zouden wat dat beteft OK moeten zijn – en die banden op de juiste wijze (stipje t.h.v. het ventiel) zou er weinig ‘lood’ op moeten hoeven. Maar zo weinig als in de goeie ouwe tijd is tegenwoordig heel lastig realiseerbaar.
2 mille? Ik denk toch echt een flink stuk meer voor die velgen..

Setje met banden is al snel 6000-8000 euro.
@v70t6r: wilde idd al vragen waar ik ze kan bedtellen…
Coming to an ATM near you!
Het blijft vreemd iemand die standaard opties in het accessoire lijstje zet. Ook Audi navigatie en Audi full map apart normen is vreemd.

Nog vreemder is dat de auto een zakelijke eigenaar kent en een privé eigenaar. Volgens de RDW stamt de auto uit 2012 en is deze voor het eerst op 27-09-2016 toegelaten in NL. Daarna is deze van eigenaar gewisseld op 06-01-2017. Het scenario dat bij mij opkomst is:

Auto wordt in 09-2016 op naam van de zaak gezet, bedrijf staat op omkiepen en de auto gaat over naar de privé inboedel voor een prikkie. Bedrijf gaat failliet en de oud eigenaar van het bedrijf verkoopt nu binnen één maand zijn RS4 om munt eruit te slaan.

Misschien te ver gedacht maar een RS4 die in 4 maanden tijd 2 eigenaren heeft …………?
@erik2907: en u denkt dat de curator dit niet door zou hebben?
@timmieeee: als je er maar voor zorgt dat het gebeurt voordat er sprake is van een curator. ZZP’ers hebben alles zelf in de hand?
@erik2907: U weet niet wat een curator doet?
@erik2907: doemdenker!
Dit is mijn ex RS4. Heb de auto gekocht bij een autobedrijf (zakelijke eigenaar nummer 1) en vervolgens ingeruild bij het bedrijf waar hij nu te koop staat. Niet een hele vreemde gang van zaken volgens mij. Was een erg fijne auto overigens.
@evogt3:

Iedereen is gelukkig vrij in Nederland wat hij denkt. Of het zo is, is een tweede.

Daarnaast, voor zover mijn kennis reikt, is er geen enkel garagebedrijf dat zijn auto’s te naam stelt, tenzij het een demo is of gebruikt wordt door het bedrijf.

Blijf staan dat als het zo’n fijne auto is deze al binnen een maand weggaat tenzij er financiële redenen aan ten grondslag liggen, toch?
@erik2907: al die aannames die werkelijk nergens op gebaseerd zijn.
RS4 ingeruild op een RS6 (omdat ik financieel compleet aan de grond zit!!!! Bedrijf failliet laten verklaren enz enz!!!!).
@evogt3: EvoGT, zijn er meer foto’s te vinden van deze RS4 op internet? Instagram? Facebook ?
@evogt3: En waarom wilde je hem weer zo snel kwijt dan?
via Android app
@dare2think: @erik2907 gasten wat maakt het uit? Hij staat te koop, daar gaat het om. Iemand ter verantwoording roepen hier op AB waarom hij zn RS4 verkoopt is een béétje raar. Misschien spaart hij door voor een RS6, weet jij veel?
@autodrop: niet zo negatief. Ik was oprecht benieuwd.

Als jij het gaat hebben over dingen als ‘ter verantwoording roepen’ dan zorg juist jij ervoor dat de toon negatief wordt.
@evogt3:
Doemdenker = iemand die somber is over de toekomst aldus de Dikke van Dale, en dat ben ik zeker niet :-).

Het enige dat ik geschetst heb is een scenario dat gebeurd zou kunnen zijn, niet dat het zo is.

Fijn dat je een RS6 hebt gekocht, hopelijk vele veilige kilometers.

Neemt niet weg dat het in mijn beleving vreemd vind dat een geïmporteerde auto na 3 maanden verkocht wordt door de garage zoals je stelt en binnen 1 maand door jezelf. Uiteraard kan dat natuurlijk.

Daarnaast staat in de advertentie dat er 2 eigenaren zijn geweest. Hoeveel eigenaren waren er tussen 2012 (1e toelating) en september 2016 dan? Dat in de advertentie vermelden en een stukje geschiedenis (import auto) komt al vertrouwder over, toch?

Ben het wel eens met de meeste reageerders dat het een mooie auto is en blijft maar het verhaal in de advertentie is voor mij niet zaligmakend. O.a. opties benoemen die standaard al aanwezig zijn om het lijstje zolang mogelijk te maken roept bij mij namelijk vraagtekens op.
Sorry, maar gelukkig mag ik dat vinden in een vrij land.

Succes met de verkoop!
@erik2907: er zijn 1001 scenario’s die hier van toepassing zouden kunnen zijn. Onder andere het nogal negatieve scenario dat jij schetst.
Ik ben niet de verkoper van de auto. Auto is niet meer van mij.

Fijne avond.
@erik2907: nou ja, laten we maar blij zijn dat je geen rechercheur bent bij de politie..
@kareljansen: ook u begrijpt het schijnbaar niet.

Er wordt door mij alleen een mogelijk scenario geschetst vanwege de wisseling van 2 eigenaren binnen 4 maanden waarvan de laatste eigenaar al na één maand wisselde! (Daarnaast, afgezien van één of meerdere eigenaren tussen 2012 en 2016 buiten NL).
Een rechercheur zal altijd onderzoeken om het wettig en overtuigend te bewijzen. In dat stadium verkeerde ik nog niet en zal ik ook nooit komen.
@glazen bol? Eric?
@dijan: ja hoor, meerdere zelfs (knikkers :-))
Mooiste velgen op de markt imho.
Standaard leasegrijs met enorme pauper velgen eronder, mijn smaak is het niet. Maar de Audi bende zal er vast blij mee zijn.
Ja ik ben te lui om te kijken, maar staat op het 101 puntenlijstje ook bearlock ?
Altijd als ik ergens het woord BOMVOL lees bij een advertentie, is het altijd een zo’n voetballers auto…

Ik vind een RS4 een sublieme auto natuurlijk, maar laat ‘m toch gewoon origineel.
Dan is-ie toch perfect ?
@thearchitect: de originele Audi velgen zitten er bij.
Enige dat niet standaard is op dit moment zijn de velgen en de KW in hoogte verstelbare onderstel. Voor de rest is alles origineel Audi.
@evogt3: Het is persoonlijk natuurlijk, maar dat is voor mij al genoeg om zo´n prachtige auto te verkl….. eh…. minder aantrekkelijk te maken ;)
@thearchitect: snap je reactie niet helemaal. Originele velgen zitten er in 10 minuten onder. Dan is de auto zoals hij uit de fabriek kwam. Alleen 2,5 cm lager. Af fabriek staat een RS4 naar mijn mening te hoog op z’n wielen.
En wil je hem helemaal in standaard trim dan schroef je hem 2,5 cm omhoog.
@evogt3: het enige wat ik probeerde te zeggen dat ik de RS4 het mooist vind als hij origineel is. Verlagen en bredere velgen doen naar mijn smaak afbreuk aan de auto.
Anderen vinden het wel weer mooi.
Ieder zijn ding dus.
Mooie bak met je juiste stoelen.
Mooie auto maar een RS4 zou ik zelf uit Duitsland halen. Een vergelijkbare (en zelfs nog jonger/frisser) kost je nog geen 55k (inclusief bpm en overige importkosten).
Velgen niet mijn ding! Verder mega dik! Ik mis hem zo nu en dan wel…
Ook zo’n verkoopargument: “Met Nationale Autopas”. Maar wat er niet bijstaat, is dat daarop staat: “Geen oordeel”.
@RobTWo: Haha lol
101 opties maar dan wel geen volledig elektrisch verstelbare zetels
Bomvol ….
Meestal skip ik de advertentie
Als dat er staat
Mooi hoor! Zat een week 6 geleden richting roermond en ja een RS4 kwam voorbij! Hij moest in de remmen omdat er weer een slak op de linkerhelft zat! Dus mijn kans om het even op te jutten en jahoor gas erop en weg was de RS4. Wat een geweld! Het was net alsof ik stilstond en we reden dik 200km per uur. Echt een waanzinnige auto die RS4
Veelste duur en Quattro op de optie lijst bij een RS? Heeft deze ook remmen toevallig?
Leuk detail, dat brandende EPC lampje.

Eerst maar even laten checken door de dealer…
@hansiehansie: hij staat op contact brainwave. Hij draait niet. Man man man
Dan toch liever die goud/bronzen RS6 die ook te koop staat met keramische remmen en V10.
Wat heeft de auto nieuw gekost?
Grille, embleem en diffuser ff in de kleur vande velgen en klaar issie
-edit: schelden doe je maar op het schoolplein-
@evogt3:

Het woord ‘ala’ of ‘à la’ betekent ‘op de manier van’ (scenario schrijven) en niet ‘zoals Steven Spielberg’ (het kopiëren van).

Groeten en fijne avond.

Bron: http://www.vandale.nl
Saaie kleurstelling, geen schuifdak. Veel te donker interieur (deze Freggelgrot schreeuwt om een schuifdak). Foute wielen. Nee, deze is niet voor mij.
Geen schuifdak!
2000 euro valt nog mee een originele rotor velg 20 inch kost 1100,- euro.
Ff een midnight purple wrap erop en klaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).