Bonjour, de Grand Prix van Frankrijk komt terug!

Auteur: , 28 Reacties

Met een stokbrood onder je arm en een fles wijn aan de mond Formule 1 kijken, het kan binnenkort weer!

Paul Ricard

Tenminste, daar heeft het alle schijn van, want de geruchten dat we weer een Franse Grand Prix krijgen zijn uiterst hardnekkig, aldus de Franse krant L’Equipe. In 2008 was het voor het laatst een F1-race in Frankrijk, destijds gewonnen door niemand minder dan Felipe Massa. De Braziliaan was toen het snelste man op het asfalt van Magny-Cours, maar zal om meerdere redenen niets aan die ervaring hebben. Niet alleen omdat de kleine man zijn F1-elm dit weekend definitief aan de wilgen heeft gehangen, maar ook omdat het niet Magny-Cours is dat vanaf 2018 de kalender zal verrijken.

Het lijkt er namelijk op dat maandag de deal beklonken gaat worden dat Circuit Autmobile Paul Ricard (ook wel Le Castellet) vanaf 2018 op de kalender zal staan. De omloop met zijn kenmerkende blauwe en rode uitloopstroken maakte tussen 1971 en 1990 ook al deel uit van het kampioenschap. Het is een snel circuit, maar werd in 1990 van de jaarplanning gehaald omdat de baan zich niet genoeg leende voor spannende inhaalmanouvres. De tijd zal leren of dikke banden en stalen ballen genoeg zijn om de Grand Prix van Frankrijk weer spannend te maken.

Als je je afvraagt hoe het kan dat de Formule 1 een nieuwe Grand Prix in West-Europa krijgt, terwijl Bernie Ecclestone de laatste jaren vooral in zandbakken wil racen, moet weten dat diezelfde Bernie Ecclestone ook de eigenaar is van Paul Ricard… Dan nog even slecht nieuws voor de Hollanders die graag ons Max willen aanmoedigen: Paul Ricard ligt op zo’n 1250 kilometer van Utrecht, daar waar Magny-Cours op 750 km rijden ligt.

Paul Rikaart

Met dank aan Maarten voor de tip!28 reacties

Ik heb het altijd wel een mooi circuit gevonden. Mag er van mij wel bijkomen. Bernie zou er al helemaal goed aan doen om Baku te laten verdwijnen en dan Istanbul erbij te halen als European Grand Prix.
Morgen open dag op Paul Ricard, leuk om een rondje te fietsen of skaten en voorverkenning waar je in 2018 het best kan zitten. Wie gaat er mee?
@rijnounsdoor: dat is dan wel eerst een flink stuk fietsen voor je er bent. Dan mag je nu wel weggaan.
@sketcher: dan mocht hij afgelopen zondag al wel zijn vertrokken.
Wel beetje jammer dat Autoblog een foto plaatst van een World Series by Renault / Formule 3.5 V8 Auto ;-)
@gertjan2012: maakt meer lawaai dan een F1-racer! ;)
@mauritsh: Wat je gelukkig er goed hoort op een foto :-)
@gertjan2012: Tja, zoveel recente én rechtevrije foto’s zijn er niet van F1-wagens op Paul Ricard ;)
@dizono: Die “rechtvrije” foto’s snap ik inderdaad :-) Recente auto’s zeker wel, gezien Pirelli er dit jaar getest heeft met de nieuwe bredere banden voor 2017.
Tipisch Mercedes circuit….
Ik zou liever Magny cours terug zien.. die s’es zijn epic!
Hoe lang is dát rechte stuk wel niet? Hopelijk heeft de RBR ietwat meer topsnelheid volgend jaar
Bah. Dat ding ligt helemaal in zuid frankrijk. Daar rijdt je dus niet zoals de GP van Belgie of Duitsland in een paar uurtjes heen.
@fiestacruizer: met Ryanair vanuit Eindhoven naar Marseille?
Misschien niet het spannendste circuit, maar ik juich het toe dat er een Europees circuit bij komt. Doet Bernie toch goed vind ik. En nu Bakoe even schrappen. Daar wordt niemand vrolijk van.
Baku vond ik juist wel lekker eigenlijk. Die omgeving, sfeer, dat smalle knikje bij dat kerkje en die snelle knikken samen met een hoge topsnelheid.
@hamerhaai: sfeer, die hele stad leek wel leeg. Je kon de mensen buiten de tribunes op een handje tellen.
@hamerhaai: Het was er zo leeg dat ze zelfs backdrops hebben opgehangen. Lekker rijden langs een spandoek van een historisch huisje, sfeervol!
Mooie tikfout: de F1-elm van Massa Laten staan aub, daar de echte fransoos de h in helm niet zal uitspreken.
@postzegel: Ik vraag mij dus ook ten zeerste af of dat wel een tikfout is. ;-)
Baku 2
Ik zou best wel eens een F1 race willen zien op Circuit de la Sarthe als het dan toch in Frankrijk moet. Maar goed erg realistisch is dat niet.
“Als je je afvraagt hoe het kan dat de Formule 1 een nieuwe Grand Prix in West-Europa krijgt, terwijl Bernie Ecclestone de laatste jaren vooral in zandbakken wil racen, moet weten dat diezelfde Bernie Ecclestone ook de eigenaar is van Paul Ricard”

En dan nog het mooiste van alles, het kost Bernie bijna niks. Die ouwe heeft de lokale overheden zover gekregen om het gros van de kosten op zich te nemen.
@Edge: dat zegt genoeg, want het is een goede testbaan, maar de race wordt vreselijk saai. Dat kan ik je nu al op een briefje geven
Lijkt me een saai cirquit, en een erg lang recht stuk..
Mooi gelukkig is de F1 terug in Frankrijk. Renault is gewoon TOP!.
Hahaaa! “Paul Rikaart”!!!
De mouseover van het jaar!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).