Borgward: geen auto in Genève, wel grootse plannen

Auteur: , 11 Reacties

Ok, er staat wel een prachtige klassieke Borgward Isabella Coupe, maar op een nieuwe moeten we nog tot de IAA in september wachten. Meer details en grootse plannen na de breek.

We hadden al het vermoeden dat Genève wel eens te vlug zou kunnen komen voor de werderopstanding van Borgward. Begin februari kwamen namelijk de eerste berichten naar buiten dat Borgward zou werken aan een terugkeer. Alhoewel, eerste berichten… Op enkele dagen na is het al weer tien jaar geleden dat we voor het eerst iets schreven over het nieuwe Borgward. Ondanks dat Borgward ons toen twee nieuwe middenklassers beloofde, hebben we nooit ook maar een conceptcar mogen aanschouwen.

Christian Borgward, kleinzoon van de toenmalige oprichter van het merk, vind het de hoogste tijd om het nog eens te gaan proberen. Dit maal moet het niet bij twee modellen blijven, maar wil het merk elk jaar twee tot drie nieuwe auto’s presenteren. De eerste zullen we op de IAA van Frankfurt te zien krijgen in september. Veel details geeft Christian nog niet, behalve dat het gaat om ‘premium’ modellen en dat er sprake is van ‘e-mobility’. Of we dan moeten denken aan volledig elektrische auto’s of plug-in hybrides blijft nog even in het midden.

Behoorlijk grootste plannen dus, waar ook nog een hoofdkantoor inclusief R&D-afdeling in Stuttgart bij hoort. We zijn benieuwd of Borgward ditmaal wel van de grond komt. Tesla heeft al laten zien dat het mogelijk is om succesvol een nieuw merk te beginnen, maar Christian Borgward lijkt zo mogelijk nog ambitieuzer dan Elon Musk. Oh boy!11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik vind het zo leuk dat er nog wat gemaakt wordt.
Die achterlichten zijn echt mooi
Waarschijnlijk de mooiste auto van de hele show, maargoed. Ik ben benieuwd waarmee ze op de proppen komen, ik verwacht inderdaad een soort volledig elektrische Model S concurrent.
Ik denk dat de beperkte markt voor volledig elektrische auto’s een goede kans bied voor een nieuw (oud) merk. Ik hoop dat het wat wordt.
Leuk idee, maar of het ook wat wordt…..
Als ze de Isabella opnieuw in productie zouden nemen, zou dat nog steeds goed nieuws zijn…

Vraag maar aan @desjonnies
@e1000bmw523i: graag een Isabella Coupe EN een -Cabriolet. Nog steeds een begrip in Duitsland.
Leuk karretje zeker gaan bouwen!
Prachtige kleurstelling zeg!
Volgens mijn werkgever, destijds dealer van onder andere dit merk, waren ze niet stuk te krijgen.
Knap opgelost, een oudje op de beursvloer zetten om er toch maar bij te zijn. Toont ook wel dat Junior het wel echt meent, want zo’n beursstandje is niet goedkoop, dus dat doe je niet even voor de lol, om daarna geen verdere stappen meer te nemen.

Chinese financiers?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).