Brabo koopt auto, politie pakt ‘m dezelfde dag nog af

Auteur: , 27 Reacties

Maar waarom waren de platte petten zo gemeen?

Brabant

Nou, omdat de man voor de vijfde keer in een half jaar werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Jawel, je leest het goed, vijf keer in een half jaar. Hoe krijg je het überhaupt voor elkaar om zo vaak gecontroleerd te worden, is de vraag die bij velen op zal komen.

Een tipje van die sluier wordt opgelicht door het bericht over hoe de man gisteren, voorlopig voor de laatste keer, staande werd gehouden. De politie zag hem namelijk op de Lodderdijk in Gemert rijden met een stel kapotte koplampen. Niet handig natuurlijk. Toen ze hem een stopteken gaven, ging de bestuurder volgens BN De Stem er pijlsnel vandoor. De hermandad meldt:

“De bestuurder doofde zijn lichten en scheurde de woonwijk gelegen aan de Groeskuilen in. Dat ging zo snel dat de agent de auto uit het oog verloor. Hij trof de auto enkele minuten later leeg aan op de Houtert.”

Vervolgens werd deze buurt afgezet en al snel werden twee individuen in de kraag gevat, maar beiden ontkenden in eerste instantie de bestuurder te zijn geweest. De agent claimde echter gezien te hebben wie van de twee lieden achter het stuur gezeten had, waarop de persoon in kwestie alsnog bekende. Daarop bleek dat hij een notoire recidivist is op het gebied van rijden zonder rijbewijs. Zodoende nam de politie de auto, die de man net die middag gekocht had, in beslag.

Daar houdt het verhaal echter niet op, want na de zoveelste overtreding zal de boef zich ook voor de rechter moeten verantwoorden voor het rijden tijdens een strafmaatregel. Verwacht wordt dat de man die in 2014 en 2015 ook al gepakt werd voor rijden zonder rijbewijs daardoor nu eindelijk een poosje achter de tralies verdwijnt.27 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wanne gek joh verrekte mongol
@romeoalfa: da moet die rooie zijn!
@thomasthomas: die rooie uit Gestel jongu !!!
Kennelijk is het de derde keer dat de beste man zijn auto is afgenomen. Nou heb ik natuurlijk geen inzicht in zijn bestedingsbudget, maar ik ga ervan dat met de inmiddels financieel geleden schade de man zijn rijbewijs al 10x had kunnen halen
Das bij min om dun hoek
@mark997gt3: bij jou ook al haha! Gemert!
@frankvandelaar: Gemert represent y0
Three strikes, you’re out. In de VS zou dat “25-to-life” opleveren.
Een extralange gevangenisstraf dus, zo moeilijk hoeft dat dan al niet te zijn.
Vijf keer opgepakt worden, dan heb je voor mij je krediet volledig verbruikt.
en het was nog lang onrustig in Gemert…

OT: Wat een idioot joh. van al die boetes had hij beter rijles kunnen nemen.
Iets zegt mij dat hij zijn leven niet gaat beteren van de gevangenisstraf.
Als deze persoon nog geen lesgeld heeft betaald,hebben al voorgaande straffen geen effect gehad. Hiermee kun je concluderen dat ons rechtsysteem bij hem heeft gefaald. Ik persoonlijk ben voor veel zwaardere straffen bij mensen die herhaaldelijk in de fout gaan!
@vvti: Ja, want daarvan is namelijk wel bewezen dat dat werkt…
@vvti: en dan? Dan is je rechtvaardigheidsgevoel bevredigd? De vraag is alleen of deze meneer er beter van wordt. Zoals @awesome al opmerkt, misschien leert hij er helemaal niks van. Lastige discussie maar ik denk dat we moeten doen wat werkt om in het vervolg te voorkomen dat hij weer dezelfde fout maakt. Harder straffen is voor de rest van ons allemaal lekker bevredigend, maar als het niks uithaalt is het zuiver beschouwd vernietiging van belastinggeld geweest.
@tenaci: ik heb liever dat hij in de bak wegrot dan ergens een kind een rolstoel in rijdt.
@porsche928: probleem is dat hij niet weg zal rotten, hij heeft niemand vermoord en zelfs dan ga je nog niet levenslang achter tralies hier. Als hij na een paar maanden brommen (zoiets zal het zijn) weer lekker gaat rondrijden en iemand een rolstoel in rijdt dan heeft het dus totaal geen nut gehad, hebben we dan niet meer iets aan een straf die wel helpt?
Hij zei nog, Rikkert, ik vat ekkes de Manta…
Misschien tijd voor een nieuwe wet: een voertuig kopen is alleen mogelijk met een geldig rijbewijs? Indien auto toch verkocht dan volgt 2x een in hoogte oplopende boete, daarna sluiting van de tent. Bij particulieren volgt ook een boete en bij 3x mag diegene geen auto’s meer overschrijven.
@baserace: dus oma met geld, maar zonder rijbewijs kan geen auto meer hebben waarmee familie haar ergens heen kan rijden.

Liefhebber van 16 mag niet vast een project kopen om op te knappen als eerste auto.

Mensen zonder rijbewijs die willen rijden die rijden toch wel. Ze blijken ook uitstekend herkenbaar te zijn door hun slechte rijstijl dus gewoon zwaarder straffen is voldoende. Flikker maar een paar weken in het staatshotel de eerste keer.
@lekbak: het probleem is toch meer dat je zonder rijbewijs niet verzekerd bent? Als je wordt aangereden door iemand zonder rijbewijs kun je hem wel aansprakelijk stellen, maar zijn verzekeraar zal niet uitkeren en waarschijnlijk zal diegene het niet uit z’n eigen zak betalen, “van een kale kip kun je niet plukken”. Dan ben je toch mooi de Sjaak.
@caferacer: ik geloof dat daar dan wel weer oplossingen voor zijn. Maar je wilt die rompslomp natuurlijk niet. Erger vind ik dat deze lui blijkbaar keer op keer gepakt en dus herkend worden door de politie. Dat betekent dat ze abnormaal rijden en waarschijnlijk dus onveilig. En dat vind ik toch verreweg het ergst. Geld boeit me niet zo maar gezondheid des te meer.
@caferacer: de verzekeraar keert vziw meestal wel uit, maar gaat verhalen op de dader. Zelfde idee, maar zonder dat het slachtoffer met alle ellende achterblijft. En de verzekeraar heeft wat meer macht. Dus je komt mooi op de zwarte lijst en ze drukken je gewoon richting schuldsanering.
@baserace:

Nee creëert alleen maar ellende voor anderen.

Gaan we dan ook opletten of je het juiste rijbewijs hebt?
Dan kun je dus nooit een projectauto kopen voor je daadwerkelijk je papiertje hebt. Of een maand voor je examen vast wat kopen omdat je er nu toevallig tegenaan liep. Of een zware motor kopen om daarna te laten begrenzen voor jouw rijbewijs. Of…
Allemaal kut.

En als je dat niet doet heeft het toch geen zin. Auto kopen met Am rijbewijs.

Je mag gewoon niet rijden zonder rijbewijs. Het enige dat je daartegen kan doen is handhaven.

Stoppen met allerlei onzinnige regels bedenken (waar we in nl zo goed in zijn). Zolang de pakkans toch 0 is maakt het geen ruk uit. Meer controle is het enige dat werkt.
En de terugkerende daders gewoon pakken waar het zeer doet. Dus idd auto’s afpakken, hoge boetes en als je (zoals waarschijnlijk) werkschuw uitkeringstrekkend tuig bent gaan ze maar verplichte werkzaamheden opleggen. En als je geld hebt om telkens weer een andere auto te kopen, dan is je uitkering duidelijk te hoog.
Dacht dat er een geldig rijbewijs benodigd was om een auto op naam te kunnen zetten… Zal ‘ie wel iemand anders voor gebruikt hebben, verrekte k*t.
@racerx:
Op naam zetten kan ook met een paspoort of ID.

Mijn tante heeft geen rijbewijs, maar wel de auto van haar man op haar naam gezet na zijn overlijden. Als ze ergens heen moet, kunnen haar kinderen haar rijden met haar auto, waar zij alle kosten aan betaalt.
Hahah idioot.
Waarschijnlijk heeft de politie al een tijdje geleden geregeld dat ze gewaarschuwd worden alser een auto op zijn naam wordt gezet. Bovenop het rijden zonder rijbewijs waarschijnlijk ook nog onverzekerd rijden..
Misschien is elektroshock therapie iets voor dit figuur? Dat hij hulpeloos begint te huilen zo gauw je hem achter het stuur van een trapauto zet?
Binnenkort bij Domeinen…
Hmmm…. Rijden kon hij blijkbaar wel. Ik bedoel, als je de politie kwijtrijdt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).