Felipe Massa krijgt speciaal afscheidscadeau van Williams

Auteur: , 17 Reacties

Er zijn wel eens slechtere cadeau's gegeven.

Massa

Flip kreeg weliswaar geen Renault Clio Williams om het einde van zijn F1-loopbaan luister bij te zetten, maar wel de Williams FW38 waarmee hij crashte in de Grand Prix van Brazilië. De meeste fans zal het tijdens die race al opgevallen zijn dat Massa rondreed met een speciale livery op zijn bolide. De naam van titelsponsor Martini was bijvoorbeeld vervangen door de achternaam van de kleine Brazo en op de vleugel stond ‘dankjewel’ in het Portugees.

Naast de auto was er ook nog ruimte voor ‘de persoonlijke touch’. Iedereen weet het: de enige manier om een nog beter cadeau te geven dan een peperduur object is om iets te geven waar je je bloed, zweet, tranen en creativiteit instopt. De brandstofslang-steler kreeg van zijn team een foto-album van zijn tijd in het Engelse Grove en een speciaal stripboek waarin zijn carrière geïllustreerd wordt. Hoe dat er ongeveer uitziet zie je hieronder.

comic

Een geëmotioneerde Massa greep na de overhandiging van de cadeau’s de mogelijkheid aan om teambaas Claire Williams te omhelzen. Tussen het wegpinken van een traantje of twee gaf hij nog maar eens aan dat hij blij is met zijn carrière, maar dat dit het juiste moment was om te stoppen.

“I am so proud of my career, everything I passed through, difficult moments, and great moments. I think it is a good time, so I am really happy with my decision. It is very difficult to decide or stop, because we are young and you need to decide something in the moment that you are still fit. To keep doing and keep working for very long, I am really sure I chose the right moment to do that.”

Vanmiddag start Massa zijn laatste race vanaf plaats 10 op de grid. Één plaats voor teamgenoot Bottas, maar die laatste heeft daardoor wel vrij keuze voor wat betreft de strategie. De eveneens afscheid nemende Button staat daar weer vlak achter en ook hij is er op gebrand punten te scoren in zijn laatste F1-wedstrijd. Of Massa dus nog puntjes kan toevoegen aan zijn huidige totaal van 1.122 F1-punten, valt nog te bezien.17 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Buttons cadeau van chanel 4 gezien ?
@logistiek: Chanel no.5?
@awesome: Humor!!
@logistiek: Dat was helemaal vet, die reuzenmanta!
Dat is een prachig, doch kostbaar kado. Vraag me af of het alleen de body is of compleet met motor
@pexers: normaal gesproken is het alleen de body.
Is toch leuk voor die kleine smurf.
Dat er massa ipv martini stond was me niet opgevallen maar de sticker op de spoiler daar kon niemand omheen
@rob5nismo: ik dus wel.
En rijd button met de helm waar hij zijn kampioenschap mee won?
@rob5nismo: Niet specifiek de helm, wel vrijwel hetzelfde design als hij bij BrawnGP had.
Er is echter een roze lijntje toegevoegd aan het design, ter nagedachtenis van zijn vader.
@awesome: hij heeft idd een seizoen met een roze helm gereden idd
Zal aan mij liggen, maar ik had dan toch liever een Clio Williams gekregen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).