Brabus 700 (E63 S) klapt op geparkeerde auto in Apeldoorn

Auteur: , 116 Reacties

Helaas is er een gewonde te betreuren bij dit bizarre incident.

Een klap zo hard dat de koets van de auto knakt. Het overkwam de bestuurder van een Mercedes-AMG E63 S gisteravond in Apeldoorn. Op de Arnhemseweg verloor de AMG-rijder iets voor 20:00 de macht over het stuur van zijn auto.

De E63 S schoot van de weg, raakte een boompje en klapte vervolgens op een geparkeerde auto. De geparkeerde auto werd zo hard geraakt dat deze naar voren, zich door een bijgebouw van een tankstation boorde. De schade is groot.

Van de AMG is weinig meer over. De aanrijding moet gezien de schade met hoge snelheid zijn gebeurd. Helaas voor de bestuurder is hij er niet zonder kleurscheuren vanaf gekomen. De man zou zwaargewond met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht. De brandweer kwam ter plaatse om de gewonde man uit de auto te krijgen.

Deze Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ heeft een 4.0 biturbo V8. Ondanks de (uitschakelbare) vierwielaandrijving is het oppassen geblazen. Normaal gesproken is de sedan goed voor 612 pk en 850 Nm koppel. De auto was echter getuned en het ging in dit geval om een Brabus 700. In deze setting was er dus sprake van 700 pk en 950 Nm. Door de aanrijding kwam een deel van de straat zonder stroom te zitten. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

Fotocredit: Luciano de Graaf116 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Money doesn’t buy skill
@barendbotje: Waarom schrijven tieners altijd dit soort onzin op?
@e550: Omdat ze sinds kort zonder handen kunnen fietsen. Skillzzz.
Op een 50-weg zo hard gaan dat dit het gevolg is. Dan zoek je het ook wel op en ben je een malloot.
Het gaat wel erg lekker met de AMG’s in Nederland deze week he?!
@viezefreddyw: Frappant dat de reacties worden verwijderd op een forum 😅
@barendbotje: Gebeurt echt veel de laatste tijd. Een bepaalde vorm van censuur die ik niet gewend ben van Autoblog.
@viezefreddyw: fijn, ik ga het nog één keer uitleggen: Autoblog is een autosite. In dit geval mag er lekker gereageerd worden over de auto, over Apeldoorn en evt speculeren over de toedracht (ergo: hij zal wel te hard gereden hebben oid). Wat we NIET wensen is een politieke discussie. Waarom niet? Omdat er altijd mensen zijn die onredelijke reacties plaatsen en vervolgens loopt de discussie uit de hand. Vervolgens ben ik drukker met het bijhouden van reacties dan met het brengen van wat ik leuk vind: het laatste autonieuws. Voor discussies over migratie, zwarte piet, het UWV en whatnot is Autoblog.nl NIET het platform.
@rubenpriest: Valt ook wel weer wat over te zeggen.
@viezefreddyw: ah, vandaar dat onze reactie over de floef van Ilse DeLange verwijderd werd!
@RubenPriest: zat zwarte piet achter het stuur?? Misschien had hij wel een pepernoot in zijn band. Weten wij veel. Inderdaad niet oordelen (en ook niet toeteren!).
@rubenpriest: ik wens je sterkte, als je ziet hoe snel men beledigd is tegenwoordig kun je idd vrijwel alles wel verwijderen.. nothing personal..
@RubenPriest: “Autoblog is een autosite”

Enkele uren later 2 posts over een motorfiets..

Dude please 😜…
@viezefreddyw: xenofoben kennen nu eenmaal weinig zelfcensuur en denken dat ze alles kunnen zeggen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. Wellicht zou AB zich meer moeten toeleggen op echt autonieuws en minder op “nieuws” waarin een auto voorkomt.
@vroaaaaaaaaaar: Inderdaad. Het nieuws triggert natuurlijk ook de reactie. Ik zie hier op AB opvallend vaak “AMG wordt afgeschreven”-berichten, vaak icm trouwstoet of een bepaald type bestuurder. Geef dat nieuws en daarmee die bevolkingsgroep gewoon geen aandacht, dan worden er ook geen ongewenste reacties uitgelokt. Opgelost.
@vroaaaaaaaaaar: oh jawel hoor, het meerendeel reageert enkel onder een alias waarmee de eigen identiteit gecensureerd wordt. Niet?
@jochen: dat is geen zelfcensuur maar lafheid.
Dat moet een giga klap zijn geweest! Slechte week om een AMG te zijn…
@danieldb: BMW M lacht…
@venividivici: Volvo 850R ook🤪
@kennone: ford transit lacht het laatst omdat ie traag is.
@kennone: Dat is geen Duitse concurrent.
@eetvlagetmoney: had even over de ‘gewonde’ heen gelezen. Dat is natuurlijk triest. Vorig topic over de lantaarnpaal-kusser in Rotterdam voorspelde iemand al dat dit niet lang goed zou gaan. Die voorspelling is helaas uitgekomen.
Binnenkort in dit theater: alles electronisch gekoppeld aan big brother. Snelheidslimieten, vermogens, wie is waar, enz. Een paar gekker versnellen dit proces.
@porker: Als we daarmee honderden doden per jaar voorkomen, why not. Mensen zelf laten rijden is gewoon niet efficiënt en extreem gevaarlijk.
@monaco: als efficiëntie het wint van vrijheid :(
@por100: dat klinkt leuk maar is onzin. De vrijheid die je hebt is om zelf te bepalen waar je heen gaat maar je hebt niet de vrijheid de wet (zoals de verkeersregels) te overtreden. Zoals Montesquieu al zei: Vrijheid is het recht om alles te doen wat de wet toestaat.
@mashell: prima, ik reageer dan ook op de inefficiëntie van mensen zelf laten rijden. Die neem ik voor lief met bijbehorende risico’s als daarmee een belangrijke vrijheidsexpressie van zelf rijden gehandhaafd blijft. Ik bedoelde niet de vrijheid om de verkeersregels te overtreden…
@por100: Dat kan je ook als je auto gewoon inhoudt bij de snelheidslimiet. En waar heb je dan nog de 700pk voor nodig.

Dus vind je het nog steeds vrijheid om zelf te rijden of wil je eigenlijk gewoon kunnen planken?
@fanboy: jij reageert specifiek op het punt van snelheidsbeperking, terwijl ik vooral reageer op het punt van zelf blijven rijden/sturen acceleren/afremmen, ook al is dat minder efficiënt.

Maar goed als jij liever in een autonome auto rijdt … ik niet.

En jouw vraag is weer lekker zwart-wit, daar ga ik niet op in want mijn leven is toch zeker 50 tinten grijs
@por100: wat is dan die “vrijheidsexpressie van zelf rijden”?
@vroaaaaaaaaaar: sturen, schakelen wel of niet snel optrekken, wel of niet scherp een rotonde aansnijden, wel of niet op dijkweggetje stukje berm meepakken. wat is niet vrijheidsexpressie? Als ik gereden wil worden dan ga ik wel met de bus …
@monaco: haha wat doet deze mening op autoblog
@detroitv8: wat is er mis met een mening die niet overeenkomt met die van jou?
@monaco: Een paar 100 zal het wel niet worden, eerder 10 of zo schat ik.
@monaco: meen je dat nou?

Ik vind daar wat van hoor. omdat een bepaalde groep mensen er niet mee om kunnen gaan moet je het de mensen die er wel verantwoordelijk mee om kunnen gaan maar ontnemen?
AMG gaat lekker deze week..
Zo dat is echt een mega klapper geweest, wat een mafketel.
Die staat binnenkort ‘voor weinig’ te koop bij Tonny Keizers 😅
Gelukkig was het een onbemand tankstation.
Hoezo “Helaas voor de bestuurder is hij er niet zonder kleurscheuren vanaf gekomen”. Als je op een plek waar je 50 mag met je AMG-Brabus met 700PK zo’n klap maakt dat je koets knikt verdien je het om de rest van je leven vloeibaar te eten. Hij zal je huis inrijden, of je auto of iemand scheppen met oversteken. Niks medelijden, natuurlijke selectie.
@heisenberg: Helemaal mee eens, mag hopen dat hij in ieder geval nooit een voertuig mag besturen in Nederland. Met uitzondering van zijn rolstoel natuurlijk…
@monaco: bij je eerste reactie hierboven probeerde ik het nog, maar na het lezen van deze reactie geef ik het op …
@por100: Nog een beetje te vroeg om grapjes te maken he ;)
@heisenberg: Eerst het onderzoek afwachten. Zijn er bijvoorbeeld wel of niet remsporen? Voor hetzelfde geld kreeg de man een infarct , hypo of eleptische aanval en hield zijn gas stijf ingetrapt.
@willemseles: Geloof je ‘t zelf ?
@willemseles: Diverse getuigen hebben inmiddels verklaard dat het voertuig enorm te hard reed op het moment van het ongeval, maar ook daarvoor..
@heisenberg: jij deed nooit iets geks toen je 20 was ? Het zal je kind maar zijn. Zoiets zeg je gewoon niet. 200 km p/u rijden waar je 50 mag is heel dom maar jouw reactie vind ik nog dommer.
@autopetje: 200 rijden waar je 50 mag, binnen de bebouwde kom en dat afdoen als “iets geks doen”. Dan heb je de realiteit ook niet helemaal lekker helder voor je.
@autopetje: Als mijn zoon 200 rijdt waar je 50 mag help ik ‘m zelf die rolstoel wel in.
@heisenberg: zieke man. Je zoon hoor je te beschermen wat er ook gebeurd. Altijd achter je zoon staan. Tis gewoon jezelf maar dan in het klein jou bloed -alles. Thuis laat ik hem alle hoeken van het huis zien. Maar ik zou me zoon NOOIT laten vallen.
@bmwe46m3balling: dus je laat je zoon de klappen opvangen door er achter te staan. Ik sta er altijd NAAST om SAMEN de klappen op te vangen.
@erik2907: hahahahaha lekker droog 😂😂 dat bedoel ik ook 😅 hahah
@bmwe46m3balling: Hij laat hem ook niet vallen, want rolstoel…
@quincy: hahahahah ik ga stuk om jullie 😂😅haha
@quincy: Wellicht kan hij van het verzekeringsgeld een Brabus rolstoel kopen? Die keren vast en zeker uit want harder dan 50 ging dit natuurlijk niet.
@autopetje: Neen, de bestuurder blijft, ondanks eender welke opmerking ook, de grootste debiel.
@autopetje: Zover ik terug kan gaan heb ik ook weleens wat te snel gereden, maar dat was miniem, mijn Golf 1 1.1l 50pk had niet zoveel reserve. Komt de vraag waarom we 700 pk nodig hebben?
@heisenberg: ergens las ik dat er ook nog een 100 meter lang remspoor aan vooraf ging. Bizar hoe hard hij dan wel niet heeft gereden.
@heisenberg: wauw… Die jongen heeft ook familie en vrienden die hem graag weer volledig zien herstellen. Ja, het is ontzettend dom wat die deed. Maar hebben jij en ik ook wel eens iets op onze 20e gedaan waarvan we denken dat we lucky zijn dat we zonder consequenties van af zijn gekomen? Ik wel namelijk en durf vrij zeker te stellen meer mensen hier. Om iemand zo gelijk invalide te wensen vind ik beetje kortzichtig en nogmaals: ik keur de vermoedelijke oorzaak ten strengste af. Maar laten we gewoon leven en laten leven. Iedereen leert zijn of haar lessen vroeg of laat
@beast95: Alhoewel ik je reactie snap en het er grotendeels mee eens ben. Helaas zijn het vaak anderen die eerst de dupe moeten worden voordat zo iemand zijn les vroeg of laat leert. Vaak komt het dus te laat dat ze het echt afleren. Met die snelheid die hij moet hebben gereden hadden er makkelijk doden kunnen vallen en dan komt hij ermee weg dat hij “maar” zwaar gewond is.
Als je niet verantwoordelijk om kan gaan met die spullen, zou je er eigenlijk gewoon geen toegang toe moeten hebben (wettelijk gezien dan). Net zoals met wapens het geval is.
@beast95: mooi gesproken 👍🏻
@heisenberg: Gelukkig ben jij wel de ideale schoonzoon en ben jij nog nooit jong geweest of een fout gemaakt in je leven.. iemand zoiets ernstigs toewensen zegt enorm veel over de harteloosheid tegenwoordig in dit land.. wens hem een taakstrak, boetes desnoods gevangenisstraf. Maar vloeibaar eten?? Zoals de rest al zei, het zal je kind maar zijn!
@brabusrocket: Alhoewel zijn toewensing heel heftig is, is het toch ook opvallend hoe makkelijk en vergevingsgezind wij blijkbaar in dit land zijn. Zoveel dingen moeten maar kunnen. Maar de ravage die hij heeft aangericht is alleen door geluk en niet door wijsheid. Hij had makkelijk 1 of meerdere levens van anderen kunnen beëindigen bij dit ongeluk. Al zou hij dan de rest van zijn leven vloeibaar moeten eten, komt hij er nog steeds beter vanaf (als in dat hij nog leeft). Ik zie zijn leeftijd niet als een excuus voor een actie zo ridicuul als deze. Als je een keer 200 op de snelweg rijdt, prima. Maar dit soort gekke fratsen in de bebouwde kom tussen allemaal mensen en andere verkeersdeelnemers geeft duidelijk aan dat hij een stuk realiteitszin over gevolgen mist en maakt hem voor nu een gevaar voor zijn omgeving. Alhoewel ik op zijn leeftijd ook gekke dingen, had ik zeker wel mijn grenzen wanneer er mogelijk anderen bij betrokken waren. Laten we dus niet doen of je als 20 jarige een vrijbrief hebt voor dit soort belachelijke acties.
@quincy: ik geef geen enkele 20 jarige jongen een vrijbrief om inderdaad zoiets doms en gevaarlijks te doen.. maar om iemand gelijk dood of gehandicapt te wensen gaat voor mij nog steeds te ver. Zoals eerder gezegd zijn er in Nederland gelukkig genoeg andere mogelijkheden om iemand te straffen. Rijbewijs invorderen, extreem dure cursus laten volgen, een lange taakstraf en als het moet zelfs een gevangenisstraf. We moeten niet gaan doen alsof het hier een jungle is en iedereen maar overal mee weg komt want geloof mij er word gelukkig genoeg gehandhaaft en gestraft.
@brabusrocket: Dan interpreteerde ik je reactie misschien verkeerd en denken we er hetzelfde over :-D Super!
@heisenberg: sta echt versteld van die reactie. Ontzettend domme actie, maar een 20-jarige jongen met een heel leven voor zich zoiets vreselijks toewensen vind ik echt ongekend.
@flatsixx: then again… Als deze persoon zo net z’n leven omgaat gun ik hem liever een vroegtijdig vertrek dan iemand die zich niet als een debiel gedraagt…
@heisenberg: mogelijk was/is dit één van jouw meth (snel)koeriers die net zijn nieuwe leasebak had gekregen?
Gevalletje “stoerdoenerij” met een nektasje in een gehuurde auto?
@arias: een gehuurde Brabus? Lijkt me vrij onwaarschijnlijk.
@SimonMc: die kan je gewoon huren inderdaad..
@arias: Ik weet niet of het die persoon is, maar waarschijnlijk is het de e63 van een meneer die een grote supermarkt in Apeldoorn heeft. Die hebben precies dezelfde auto en dat is toevallig ook een Brabus.
harrie van het kamp??
Van die BMW X5 die daar geparkeerd stond is niet veel meer over!
Ik twijfel toch wel behoorlijk aan de kwaliteit van Mercedes/AMG dat ze er zo uitzien bij een ongeluk met 50 km/u maximaal ……
@erik2907: er is dan ook misschien een klein beetje te hard gereden
@supercarboy: het sarcasme ontgaat u?
@erik2907: misschien lag de kofferbak vol en is de inhoud van de volle kofferbak doorgevlogen terwijl de rest van de auto al stilstond?
Het zit maar één letter tussen Trouwstoet en Rouwstoet.
Dat je daar nog levend uit komt! Onvoorstelbaar. En wat een idioot zeg, dit is ver over de 100 km per uur gegaan.
@peterv: Ik heb dat wel vaker bij mercedesbestuurders gezien, meestal zijn het bejaarden, maar als het jonkies zijn in hun nieuwe mercedes dan doen ze soms alles om hun medeweggebruikers in te halen incl. via de vluchtstrook inhalen etc.
Geen medelijden met zo’n halve zool… Als je zo rijdt neem je doelbewust een risico.
In deze is het alleen maar een geluk dat er geen andere slachtoffers zijn gevallen.
fucking idioot….t zal je kind maar omver rijden…..
via Android app
@mustang750supersnake: of je kat, of je tante. Altijd maar verwijzen naar kids om het erger te maken..
@stfu: de tante is ook iemands kind…
Jezus wat een ravage… Ik snap echt niet hoe iemand die blijkbaar verstandig genoeg wordt geacht om auto te mogen rijden het in zijn of haar hoofd kan halen om zo absurd hard te rijden op plekken waar dat niet mag. Stel je voor dat er iemand z’n hond uitliet? Met een klap als deze had je die persoon (en hond) dan met een dweiltje bij elkaar kunnen vegen.
Ah de 2e klapmongool van deze week. Het houdt niet op, niet vanzelf!
Ach. De verzekering betaalt toch alles! (Zullen ze denken)
@kvgorp: ik hoop het toch niet! Serieus hard gereden als je zoveel schade veroorzaakt. Ik zou het onder de noemer “gevaarlijk rijgedrag” plaatsen en niks betalen
Wie had dat gedacht? “ van rollen in een Brabus, naar met het OV met de stadsbus “
@groninger: Van rollen in een Brabus naar rollen op een Batavus.
Nog een geluk dat het huisje er. Oor stond. Voor hetzelfde gels crosst ie met een flinke snelheid door de tankinstallaties. Zunnen grote knal jung.
@autopetje: Neen, de bestuurder blijft, ondanks eender welke opmerking ook, de grootste debiel.
Ben wel benieuwd hoe hard het echt is gegaan. Bijzonder dat de beste man nog leeft.
Iedereen denkt op zijn 23e een tweede Max Verstappen te zijn
@erik2907: Bij jij er zo eentje die, als het zoontje thuis komt van school met straf, verhaal gaat halen bij de leraar?
De mijne krijgt te horen dan zul je ook wel wat verkeerd gedaan hebben.
@fordnut:

Mijn zoontje is 33 ……..

En ja, ik hoor het verhaal van mijn zoon(tje) aan en als hier twijfels uit naar voren komen ga ik zeker het gesprek aan met de leerkracht. Dat zijn ook maar mensen die mogelijk verkeerde inzichten en beslissingen kunnen nemen. Elk verhaal heeft twee kanten. Als ouder ben je namelijk verantwoordelijk voor je kinderen, niet de leerkracht en ik hoor dan ook graag als wettelijk vertegenwoordiger wat de reden van de straf is en of dit strookt met de feiten.
Een geluk voor de bestuurder van de Brabus Rocket dat het huisje waar de BMW voor stond van bordkarton was. Als het huisje van steen was geweest had Rocketman de botsingsenergie met zijn lichaam moeten opvangen en was hij er nog iets slechter vanaf gekomen.
@joosstra: was het een BMW, ik gokte op Golf Sportsvan.
Ik woon toevallig een 100 meter van de plek af. Aan de markeringen die nog duidelijk zichtbaar waren van ochtend op de weg is de auto redelijk ruim voor het station beginnen met “proberen” op tijd te remmen. Er zit een kleine 100 meter voor deze plek een overgang met tussen stuk voor fietsers en of voetganger. Helaas voor deze bestuurder kan je daar niet vol langs klappen maar met je een kleine stuurbeweging maken om er lang te kunnen. Een kleine stuurbeweging met een te hoge snelheid kan serieuze gevolgen hebben als je met je 700 pk in de berg terecht komt en naar de andere kant geslingerd wordt. Wel bizar dat witte huisje enz al binnen een paar uur vakkundig gesloopt is. De eigenaar van het aangrenzende autobedrijf heeft serieus geluk gehad. Die stond toevallig nog even te praten met een klant i.p.v in het busje te zitten waarin de Mercedes geklapt is.
@vespinie: Situatie is precies zoals je zegt. Je zou zelfs nog kunnen zeggen dat er maar echt een minimaal kleine stuurbeweging nodig is, kun je nagaan hoe hard die heeft gereden icm remspoor/schade.
Het zou mij niks verbazen als het dik boven de 150 was.

Zo kan ik ook aan me aantallen komen wat verkopen betreft pfff wat een klapper….
Natuurlijke selectie
Als het nou was gebeurd met een CLS, had de kont er dan uitgezien als die van een E-klasse? Vragen vragen….
Dat is nota bene recht voor de politieschool. Goed plekje ook… Die garage was eerst een Chrysler Jeep garage. Daar ben ik m’n auto carrière begonnen. En heb ik leren inparkeren. De auto’s die ik daar parkeerde zagen er echter een stuk beter uit.
@e34m5touring: Denk niet dat toen dit gebeurde daar nog veel aspirant agenten aanwezig waren.
Deze AMG tütert niet meer 🙈
Toevallig een gehuurde auto?
‘Wat ben je met al die paardenkrachten als er een ezel achter het stuurt zit’
Wat inside info, de jongeman in kwestie had de naam al als een onbeheerste rijder het wachten was op wanneer. Gelukkig een éénzijdig ongeval. En inderdaad rijke ouders, wat niet de indicatie hoeft te zijn dat er niet gewerkt werd, maar toch.
@carattereitalia: ja iedereen weet in de buurt wel om wie het gaat. Trapte regelmatig volle bak winkelcentrum over waar zijn ouders een zaak hebben.
Lekker voor hem, als je op een dergelijke weg dit soort resultaten kan presteren dan ben je wat mij betreft dat rijbewijs en die wagen niet waard. Zal wel een verdwaalde droefstoetganger zijn geweest.
Jonge bestuurders in serieus snelle auto’s. Vaak een gevaarlijke combinatie. Bestuurder heeft nog geluk dat ie het heeft overleefd. Je zult maar degene zijn die de auto heeft uitgeleend.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).