C63 AMG trouwauto klapt op lantaarnpaal in Rotterdam

Auteur: , 109 Reacties

Het zijn de C63 crashweken in de Maasstad!

C63 AMG trouwauto klapt op lantaarnpaal in Rotterdam

Vorige week klapte een Mercedes-AMG C 63 op een boom in Rotterdam met forse schade aan de auto tot gevolg. Gisteren was het weer raak in Rotterdam. Met wederom in de hoofdrol een Mercedes-AMG, weer een C63 en weer een zwart exemplaar. Het verschil is dat het in dit geval ging om een cabrio trouwauto en geen sedan van een particulier.

De AMG van gistermiddag was onderdeel van een trouwstoet in de binnenstad. Al toeterend trok de stoet door de stad, een actie waar overigens de gemeente mee bezig is dit tegen te gaan. Dit punt stond al op de agenda van de gemeente Rotterdam en zal nu nogmaals aangestipt worden. Het ging namelijk mis. De politie zei er zelf het volgende over:

Vanmiddag was het weer zover. Bestuurder zonder rijbewijs reed in een gehuurde Mercedes AMG in een bruiloftstoet. Tja en dat vermogen kun je niet aan als je stoer wilt doen. Buiten de schade is de bestuurder aangehouden en kan hij de nodige PV’s (proces verbaal) verwachten

Ooggetuigen verklaarden tegenover RTV Rijnmond dat ze inderdaad ‘stoer’ weggedrag vertoonden in de stad. Dat ging dan ook mis. De bestuurder van de AMG verloor de controle over het voertuig. De C63 schoot van de rijbaan, over een stel fietsen en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Het is een geluk bij een ongeluk dat er niemand anders bij het incident werd betrokken. Het fietspad en de stoep begeven zich pal naast de weg waar het gebeurde.

De rest van de trouwstoet is doorgereden en lieten de twee personen in de AMG achter. De politie heeft diverse boetes uitgedeeld, waaronder voor het rijden zonder rijbewijs en het onnodig veroorzaken van verkeershinder.

Fotocredit: RTV Rijnmond109 reacties

Wat een triest einde van zo’n mooie dag.

-edit: comment aangepast, laten we het gezellig houden!-
Bijzonder sneu voor verhuurder, maar ik kan van dit soort berichten intens genieten.
@viezefreddyw: grote kans dat de verhuurder een neef van een neef is en die het AMG bakkie alleen maar op zijn verhuurbedrijf heeft staan. Iets met onder de radar blijven voor de belastingdienst.
@rhellema: precies. Erger nog; grote kans dat die verhuurder het toch op de verzekering verhaalt. Familie draait niet voor de kosten op, maar de overige premiebetalers. Met andere woorden; het kost mij meer als die sjakies hun penisverlengstukken in de prak rijden, dan wanneer ze het niet zouden doen. Ik zie ze dus liever heel blijven.
@n0zem: Het is inderdaad walgelijk allemaal..
@n0zem: niet verzekerd, want geen rijbewijs. Verzekeraars hebben dure juristen zitten..
@thijsj: verhuurder, de verhuurder verhaalt dekosten, niet de huurder. Want ze kennen elkaar, dus dat wordt zo wel opgelost.
@n0zem: de verhuurder verhaalt de kosten op de huurder, want die zal er iemand zonder rijbewijs in hebben laten rijden. ’t verhaal is bekend dus de verzekeraar gaat sowieso niet uitkeren. Dat de verhuurder en huurder elkaar kennen is prima. Ze vechten ’t maar uit.
@n0zem: verzekering betaalt niet uit als iemand zonder rijbewijs heeft gereden.
@vroaaaaaaaaaar: hoe is dat als je m verhuurt aan iemand met rijbewijs. En diegene geeft de sleutels aan pietje/jantje/Ali of Ahmed zonder rijbewijs?
@jpoers: hetzelfde. Sterker nog, sommige verhuurbedrijven eisen bewijs van rijbewijs van eventuele 2e bestuurder als je niet van plan bent om als enige in de huurauto te gaan rijden.
@n0zem: denk je dat de verzekeringen uitbetaald? Bij mijn moeder gingen ze al over €1000,- moeilijk doen.
@rhellema: Vorige week had iemand een gehuurde Lambo gecrasht en toen was er wel degelijk een verhuurbedrijf de pineut, die zich in de media over het ongeval heeft uitgelaten.
@jorden: gelukkig zijn dat maar uitzonderingen!
@rhellema: precies. Van die cash-only witwasverhuurders uit de Spaanse Polder.
@rhellema: Geen idee of z’on constructie daadwerkelijk wordt gehanteerd. Klinkt behoorlijk vergezocht. Probleem blijft dat het verzekeren van een sportieve AMG of M belachelijk duur is in dit land. Stel je droomauto is een M2/M4 bezitten, dan betaal je al tussen de 3800/4800 Euro p/jaar voor volledige dekking met 0 schadevrije jaren.
@bmw2coupeeigenaar: weleens in de grote stad geweest? Klinkt van niet… Het stikt er van de Golfjes en dikke AMG’s waarvan je weet dat er geen reet van klopt. Dat weet de politie ook. Ze worden ook daadwerkelijk vaak aangehouden. Vroeger werden er zat auto’s in beslag genomen omdat de bestuurder niet goed kon aantonen hoe hij het heeft kunnen betalen (uitkering, etc.). Nieuwe methode is dat soort wagens huren bij (speciaal hiervoor opgezette) verhuurbesrijfjes. Daar kunnen ze nog wel gewoon hun zwarte cash kwijt. Is dus geen verzonnen verhaaltje.
@poes: jemig opa… “De grote stad”?? Echt?
@davelepeef: 🎶 Big City 🎶
@rhellema: “opscheertje”, bontkraag, AMG. Welkom in de randstad. Vraag me vaak af hoe die Zweden dat altijd doen die auto’s als ze 25 zijn.
@marc94: Wees flink. Noem het beestje bij de naam, niet popie jopie dingen gaan roepen.
@momo: Finnen heten ze toch?
@momo: ga je gang. Maar dat wordt uitgecensureerd.
@viezefreddyw: Nu wel genieten ja, maar stel je voor dat zo’n snotneus je omver had gereden.. Onverzekerd want geen rijbewijs. Van een kale kip kun je niet plukken, waren leuke rechtszaken geweest!
@olivier420: Nu wel genieten ja. Mocht hij wel iemand omver gereden hebben dan had ik een andere comment geplaatst natuurlijk.
@viezefreddyw: Neu was ook niet naar jou toe; meer algemeen dat je denkt …. het kan niet meer zo lang nét goed gaan zonder slachtoffers..
@olivier420: Als de auto wel WA verzekerd is, betaalt de maatschappij de schade, die ze dan op de bestuurder gaan verhalen.
@viezefreddyw: De verhuurder is of iemand die z’n werk niet heeft gedaan door de auto aan iemand zonder rijbewijs mee te geven, of iemand die z’n gram kan halen bij degene die de sleutels aan deze kneus heeft overhandigd.
@karhengst: Mwah, dat is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Witwaspraktijken is een woord wat hier vaak genoemd wordt, en wellicht ook terecht, maar je kunt je auto als degelijk verhuurbedrijf ook zomaar aan een domoor verhuren. Als ik nu netjes bij Hertz of Sixt een nette auto huur, en vervolgens een of andere “vriend” of “neef” zonder rijbewijs erin laat rijden, is er niet veel dat de verhuurder eraan kan doen. Uiteraard ben ik dan wel ook het haasje als er iets mis gaat, want mijn naam staat op de verhuurovereenkomst., maar dat is iets waar we in dit geval niets van weten.
@viezefreddyw: ik vindt het eerder bijzonder sneu voor die fietsen en lantaarnpaal!!
@viezefreddyw: god straft onmiddellijk
@viezefreddyw: bij dit soort artikels verheug ik me altijd op de comments. Bedankt hiervoor!
@occasiefapper: Ik ook. Tot ze verwijderd worden.
@viezefreddyw: word… Maar ik ben bang dat we binnen afzienbare tijd een bericht gaan krijgen waar we niet meer om kunnen lachen. Eens loopt het slecht af.
@davelepeef:

Inderdaad! Gaan we echt wachten tot er doden vallen?
Behalve toeteren kunnen sommige van die lui niet veel, zo lijkt het.
via Android app
@amghans: gek he zonder rijbewijs
Gelukkig zijn er voornamelijk ego’s gekwetst had makkelijk erger gekund. Daarnaast, aangezien de bestuurder geen rijbewijs had ga ik ervan uit dat hij niet de huurder was… In dat geval lijkt het me dat de verhuurder de volledige schade gaat verhalen op de malloot die een 500 pk auto die niet zijn eigendom is uitleent aan iemand zonder rijbewijs. En aan de foto’s te zien wordt het een mille of 15.
@basman147: Ik hoop dat niet alleen de kosten voor herstelling maar dat ook de tijd om alles af te handelen mee als verhuur wordt afgerekend.
@alfapeter: Deze “heren” gun ik een zo hoog mogelijke rekening (die Abri en die fietsen zien er ook niet meer zo fris uit).
Als ze nu standaard de bruid en bruidegom even meenemen naar het bureau voor het getuigenonderzoek dan is dit probleem zo opgelost.
Ik denk niet dat het bruidspaar en de ouders zitten te wachten op een uur oponthoud in het doorgaans strakke schema van een bruiloft.
@bakboord1: moet je opletten als je dat doet. Dan is de wereld weer te klein, inclusief alle clichés die ik hier maar niet ga noemen.
Rijbewijs afpakken!
…Oh wacht.
Aboutaleb voor de gemeenteraad: Willen jullie meer of minder toeterende trouwstoeten door de stad?
@grrrrommmmm: dan gaan we dat regelen.
Als ik 1 keer toeter naar een vriend die voorbij rijdt krijg ik een forse boete, deze gasten trekken soms een uur lang permanent toeterend rond en krijgen niks…
@gwnbmw: Jij krijgt terecht een boete, zij niet.

Claxonneren mag alleen in gevaarlijke situaties.

Jij claxonneert om een vriend te groeten. Zij claxonneren, omdat ze als een stelletje gekken aan komen scheuren en alles en iedereen omver dreigen te rijden.
@gwnbmw: het feit dat jij niet weet of ze een boete krijgen, wil niet zeggen dat ze geen boete krijgen… het is slechts een aanname gebaseerd op jouw kleingeestige kijk op de wereld.
„De rest van de trouwstoet is doorgereden en lieten de twee personen in de AMG achter.”

Goede vrienden ook…
@z4coupe30si:
In true TopGear style…
Toch vind ik dit altijd wel grappige berichten om te lezen.
Trouwstoet en de bestuurder staat er met witte sneakers en bontkraagje. Ik zou me schamen in zijn plaats, maar nu lach ik hem uit na dit verhaal te lezen. Volgende week gebeurt dit opnieuw, andere locatie, zelfde type met witte sneakers waarschijnlijk.
@ddimi: Mag je alleen maar opgetut naar een trouw? Of bedoelde je het anders en heb ik het niet begrepen?
@wimof: Euhm ja, het is toch een trouw, toch geen zomerbbq? Je draagt op z’n minst een hemd en geklede schoenen, liefst kostuum.
@thezonda: Rijden met zo’n schoenen is vragen om ongelukken.
@wimof: Ik zal maar toegeven dat ik er ook op let, al was het uit respect .
Wat ik me eigenlijk afvraag is heeft zo’n AMG eigenlijk wel een beetje een tüter??

OT; je bent natuurlijk betüterd als je zonder rijbewijs in een auto gaat “rijden”.
Raar dat wanneer je het woord Turk gebruikt je bericht verwijdert wordt. Ik wist niet dat dit zo’n enge linkse website was waar feiten niet benoemd mogen worden.
@joeyamg: doe niet zo flauw. Je gebruikte Turk in een zin als schelden en schelden is inderdaad niet toegestaan.
@joeyamg: Dat heeft niks met eng links te maken, maar met fatsoen. Dat heeft de bestuurder van die AMG niet, en mensen die dit soort berichten aangrijpen om een hele bevolkingsgroep in een bepaalde hoek te duwen ook niet.
@joeyamg: Ik vind het vreemder dat je een afkomst gebruikt als reden van dit voorval en daarmee een hele bevolkingsgroep in een hokje plaatst. Ja, dit is een Nederlander met een immigratieachtergrond, maar m.i. niet per definitie representatief voor gehele bevolkingsgroep.
@m550d: nederlander met migratieachtergrond laat me niet lachen enige wat dit type met nederland gemeen heeft is woonplaats en uitkering. Voor de rest is hij een harder voorstander van zijn lands regime dan de eigenlijke bewoners.
@fabian159: welk ”type”?
@m550d: kom maar eens in Overvecht ofzo, dan zie je dat veel mensen met een lichte tint regels aan hun laars lappen (denk bijvoorbeeld aan door rood rijden, 100+ door een woonwijk, meiden uitschelden voor kech, voorrang nemen op een zebrapad en zo kan ik nog wel even doorgaan).

Tuurlijk dit gaat niet op voor iedereen maar criminaliteit is wel degelijk een groot probleem onder dit soort groepen. Zolang we dit niet erkennen kan hier ook niks aan gedaan worden. Ik vindt het zelf heel jammer van de mensen die zich wel gedragen dat ze hier ook op aangekeken worden, maar dat is geen reden om weg te kijken.
@antoombom2000: Ga de politiek in. Jij kan ons land veranderen!
Oppassen dus als je in de markt bent voor c63 occasions de komende jaren!
@n0zem: schade lijkt beperkt
In deze natuurlijk geen mooier vermaak dan leedvermaak. Zeker voor de jaloers aangelegde Nederlander. Maar wel zuur voor de verhuurder. Al snap ik de bruidegom ook niet helemaal. Je gaat een AMG huren voor je neefjes zonder rijbewijs, dan verdien je dit ook.
@dutchdriftking: Jaloers aangelegde Nederlander. Leg even uit hoe Nederlanders jaloers zijn op een gehuurde auto, wil je?
@paulvtec: Heeft geen uitleg nodig, basis inlevingsvermogen is voldoende.
@dutchdriftking: Gelukkig hebben mijn ouders mij geleerd dat je nooit jaloers hoeft te zijn op mensen die zelf geen spulletjes kunnen betalen. Jaloers op deze figuren ben ik zeker niet. Auto huren voor een dag kan iedereen net als het tanken bij de benzinepomp voor een tientje in de auto van je mattie. Wat ik wel vervelend vind van dit soort lui is dat ze het uiteindelijk verzieken voor andere mensen die het allemaal wel kunnen betalen en een dag op pad gaan met een stel dure auto’s en die de regels wel hanteren. Mijn inlevingsvermogen om dit soort gedragingen wel oké te vinden is dan ook ver te zoeken en ik hoop dat er in de toekomst hele zware straffen komen op komen te staan. Je bent echt een sneu figuur als je met een gehuurde auto zo omgaat waarbij je ook nog omstanders onnodig in gevaar brengt.
Waar komt die vage traditie eigenlijk vandaan, een veel te dure auto huren en dan toeteren, agenten op hun bek slaan etc.
@cabriohater: tsja niet in elk land brengt groot geschapen mensen voort.
@cabriohater: Gezien jouw naam ben jij wel echt heel erg blij met bovenstaande, of niet?
@cabriohater: Wellicht maakte men vroeger een ritje op de kameel uit de bruidsschat?

Flink tik op z’n reet en je hebt de tüter.
Ach ja. We klagen weleens dat NL tradities dreigen te verdwijnen. Je ziet dat we er nieuwe voor terug krijgen.
@pa045: Allah straft onmiddellijk
@pa045: helaas wel
Daarom dus een C43 AMG. #vierwielaandrijving
@geenidee1975: daarom dus een rijbewijs
@kennone: dat alleen is duidelijk niet voldoende, zie alle glijders met de RWD C63.
Power is nothing without control ……enne hebben ze teveel naar Top Gear gekeken of zo want daar laat de rest van een “stoet”een gestrandde medeganger ook aan zijn/hun lot over
Zo die is uitgetuuuuterd.
Als verhuurder van dit soort auto’s zou ik toch de mogelijkheid om veiligheidssystemen uit te zetten, uit willen zetten.
@escort77: ze huren deze auto’s niet hoor. Verhuurbedrijf is vaak een witwaspraktijk.
@rhellema: inderdaad. Alsof Hertz of Avis ze al aan zien komen: ”We rekenen cash af en het is voor een bruiloft.”
@stephane8200: Ja tuhuut!
Kan het wel begrijpen dat dit gebeurt. Het is best wel moeilijk om twee hersencellen te laten communiceren met elkaar en dan ook nog er mee te moeten denken…
Hebben die dingen geen valetmodus?
Schadenfreude ist die schönste Freude zie ook: karma
Ben toch benieuwd wat dit grapje de bestuurder allemaal gaat kosten
@kennone: joh, dat lossen ze gewoon op binnen de familie. De neefjes gaan gewoon wat meer drugs runnen de komende weken. Zo gepiept.
@kennone: Je denkt toch niet dat dit soort figuren voor de kosten opdraaien? Ze lachen zich kapot man.
Laatste keer dat ik een bruiloft had huurde we ook auto’s. Ook Mercedessen, maar dan met een licht gevend balkje op het dak. 🥂🍾🍺🍹🍸🥃🍷 Je denk toch niet dat we zelf gaan rijden 😋
Iemand zonder rijbewijs is doorgaans iemand die ofwel niet kan rijden, ofwel zich dermate achter het stuur misdragen heeft dat het rijbewijs is ingevorderd. Als je dan toch gaat rijden breng je moedwillig jezelf, maar erger nog, ook anderen in gevaar. Wat mij betreft zouden er dan ook forse celstraffen op dit soort vergrijpen mogen staan. Nu is het gelukkig maar een lantaarnpaal, maar je had ook zomaar een omstander of medeweggebruiker kunnen aanrijden.
@Edge: artikel 5 toch?
In Turkije is de overheid zeer actief bezig om zulke droeftoeters op te sporen en te beboeten waarbij het voertuig ook in beslag genomen wordt. De Turken zijn deze stadsdebielen schijtzat. Wat mij betreft mag de NL’se politie hetzelfde ook hier doen. Afpakken die kar met een dikke prent á min. €1000.
Mooi trainingspak. Zeker ook met bijpassende Adidas-slippers? Als ie hem flink uit de broek heeft laten hangen, misschien wel van Gucci.
“De bestuurder stond betuterd naast de auto. Zijn echtgenote toeterde woest in z’n over zijn escapades. De rest van zijn omgeving vond hem maar een droeftoeter.”
Trouwstoet? Provocatie stoet.

En maar blijven omarmen en binnenhalen dat volk, gaat goedkomen!
@deuxchevaux: liever 10 Turken, dan 1 deusjeveu
Waarom moeten trouwstoetgangers trouwens toeteren? Is dat hetzelfde plebs dat toetert als hun clubje of land een voetbal match heeft gewonnen?
@ericd: uiteraard…
Karma much?
Oppakken, en alle kosten op de bestuurder verhalen, zonder dat er een verzekering bij betrokken wordt.
Whahahaha grappig, gelukkig geen omstanders geraakt. (Oh wat mag je dan gaan betalen) maar is zo trouwstoet is speciaal voor een kansparel? Of zijn er ook euh euh euh andere mensen die dit organiseren? Je moet toch van a naar b rijden, dan toch achter elkaar.
Belangrijkste vraag die overblijft: kan hij nog toeteren?
Vervelend voor Pieter Jan, dat zijn pa Eduard maar garant staat.

Zonder gekkigheid, er zijn wel bepaalde groepen die heel goed zijn in het laten verdwijnen van een draagvlak. Wat je zaait zul je oogsten.
Ik had een Audi RS2 als trouwauto . S avonds gewoon weer in mijn eigen garage gezet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).