Mitsubishi presenteert nieuwe modellen in Tokio

Auteur: , 12 Reacties

Maak kennis met onder andere de MI-TECH Concept1 en Super Height K-Wagon Concept.

Aan de andere kant van de planeet is de Tokyo Motor Show losgebarsten. Verwacht dus veelal Aziatisch nieuws, want de Europese merken laten meestal weinig zien op een beurs als deze. Mitsubishi heeft van zich laten horen door onder meer twee nieuwe modellen te presenteren. Het gaat hier om twee concepts.

Beide conceptmodellen zijn een voorbode op een elektrische toekomst bij het Japanse automerk. Tijdens de persconferentie vertelde Takao Kato, chief executive officer bij MMC (Mitsubishi Motors Corporation), dat de autobouwer met name in gaat zetten op plug-in hybrides. Die technologie wordt al gauw in één adem genoemd met Mitsubishi in Nederland. Met dank aan de Outlander PHEV. De Japanners willen tegen 2022 de crossover, SUV en Kei car modellen van elektrificatie voorzien.

Mitsubishi presenteert nieuwe modellen in Tokio

De Super Height K-Wagon Concept is een voorbode op zo’n nieuwe generatie Kei car. De productieversie moet voor het einde van dit boekjaar nog uitgebracht gaan worden. De MI-TECH Concept is een compacte plug-in hybride SUV, bestaande uit een 4WD-systeem met vier elektromotoren.

Mitsubishi presenteert nieuwe modellen in Tokio

Verder staat Mitsubishi in Japan met de Engelberg Tourer. Een studiemodel van een volgende generatie SUV. Ook dit is weer een PHEV met vierwielaandrijving. De zevenzitter heeft een elektrische actieradius van 70 kilometer.

Mitsubishi presenteert nieuwe modellen in Tokio12 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik ben benieuwd hoe buiten Nederland wordt omgegaan met uitstoot en CO2/NO2-regels. Want blijkbaar zijn er nog genoeg merken die met (voor ons en vooral voor Nederlandse leaserijders oninteressante) PHEV’s komen. En dan zelfs nog met droge ogen beweren dat ze maar liefst 70km op een acculading komen.

Blijkbaar is er genoeg markt voor, hoe werkt dat buiten onze grenzen eigenlijk?
@gulli: als ze nou ook echt met 70 kilometer actieradius komen, en niet in theorie met wind mee en ultra dunne bandjes, dan zou ik er graag 1 willen hebben. Kan ik al mijn woon-werk verkeer elektrisch doen, en hoef ik voor de rest 0 in te leveren op het gemak van een verbrandingsmotor.
@Gulli: Hoezo oninteressant? Leasen we die dingen dan niet omdat we zo milieubewust bezig zijn??
@posthumus: volledig elektrisch leasen is voorlopig nog vele malen voordeliger dan hybride, daar doel ik op
@Gulli: Het heeft vooral te maken met de gemiddelde uitstoot van een merk in zijn totaliteit. Die moet steeds lager, en daar helpen de PHEV’s aan mee.
Ware concept auto’s. Die open Dakar-cruiser, hoe zou het zitten met de carrosserie stijfheid? Ik denk dat Clarkson zijn nieuwe Espace cabriolet heeft gevonden die hij in tweeën kan rijden
Die nieuwe designtaal welke dit uitstraalt vind ik erg mooi!
Die Engelberg Tourer ziet er best wel gaaf uit zo.
Super Height K-Wagon Concept is zo goed als productieklaar. En voor een keicar ziet ie er goed uit! Net als de eK waar ie op gebaseerd is. Samen met zijn Nissan-broertje de mooiste keicars (alles is relatief natuuurlijk)
@RubenPriest, de Engelberg Tourer is al een oude concept car. Wel nieuw voor Tokio maar echt niet het grootste nieuws (thumbnail op homepage is dan niet zo gepast)
Foto 13: opgeblazen Aixam.
Elke keer als Mitsubishi een nieuwe auto lanceert houd ik toch telkens de vingers gekruist.. Helaas geen Lancer 😐

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).