Brabus maakt Smart voor eigenaren van een jacht

Auteur: , 21 Reacties

Of jacht-eigenaren dit ding ook daadwerkelijk gaan kopen is een tweede.

In stijl bij je jacht arriveren doe je met een Rolls-Royce of een Bentley. Wanneer iemand komt opdagen in een Smart, dan neem je deze persoon eigenlijk niet serieus. Daar denken ze bij Brabus toch echt anders over, want de tuner heeft in samenwerking met jachtenbouwer Sunseeker een speciale Fortwo gemaakt.

De cabrio luistert naar de naam Ultimate Sunseeker Limited Edition. Er zullen tien exemplaren van de kleine stadsauto worden gebouwd. De Brabus is onder meer te herkennen aan de Midnight Sapphire-kleur. Een donkere tint dat op een afstandje zwart lijkt, maar eigenlijk heel diep donkerblauw is. Daarnaast is het stuiteren geblazen, want het ding rolt op 18-inch wielen. In het interieur weet je dat je met de Sunseeker-versie te maken hebt aan de hand van diverse logo’s. Het houtwerk en de stoelen zijn een knipoog naar de jachten die Sunseeker maakt.

Onder de kap van de Brabus ligt een driepitter turbomotor. Het blokje levert 125 pk en 200 Nm koppel. De auto werd gepresenteerd tijdens de opening van een nieuwe Brabus-winkel in Düsseldorf, Duitsland.21 reacties

Dikke trommels, maar ik zoek de zon zelf wel op.
2 uitlaatpijpen te veel. Voor de rest netjes gemaakt, heeft iets chics. En wat boeit het met wat je aankomt, als je jezelf moet bewijzen met een dikke bak dan ben je eerder een slaaf van de samenleving dan een levensgenieter.
@ikweethet: al kom je op de fiets aan, als je een dik jacht heb ziet iedereen toch dat je geld hebt😂
@peterpann3nkoek: Het gaat er niet om dat iedereen ziet dat je geld hebt….toch?
@shadowbroker: natuuuuuuurlijk niet joh. Vinden de uberrijken helemaaaaal niet belangrijk
Beetje pauper als je de blits moet maken door met Bentley bij een jacht aan te komen.
Beetje eigenaar loopt met baquette onder de arm over de kade naar z’n boot.
@Hubert: is het nieuwe geld he…
Ik vind hem wel blits hoor.

Jammer dat dat logo van Sunseeker zo goedkoop aandoet.

Had ook een b-merk zonnebrand kunnen zijn bij de Action vandaan.
Dit is natuurlijk niet voor de eigenaren van het jacht, maar voor het personeel dat je bediend als je lekker op je plezierbootje ligt te genieten in de zon…
@raceface: Vind dit ding meer iets voor het personeel van het personeel.
Ontwerp van de wielen is volgens mij een doorontwikkeling van de wielen van een Fiat 500 .. maar net nadat de tekenaar een paar verkeerde zeevruchten had gegeten 🤔🤢
Soort van Fiat 500 Riva dus…
Is het wellicht omdat dit kleine gebakje in je boot mee kan? Iets wat met een grote Rolls of Bentley moeilijker gaat. Puur een suggestie van me.
@zeevink: dacht ik ook al aan
@zeevink: op sommige jachten is ruimte voor wel 10 auto’s, size is everything
Doet me denken aan de Fiat 500 Riva om een of andere reden…
@bestwelcoolenaam: kleine auto, cabrio, blauw met beige, zwarte wielen met dunne zilveren spaken, en een naam die te maken heeft met boten. Nee ook ik kan geen reden bedenken.
Special edition op basis van de Ultimate, Brabus vraagt er €59.900 voor af Botrop.
Speeltje voor de happy few in plaatsen als London of Monaco dus.
Van de 125 gebouwde Ultimates heeft Brabus er nog 9 in de verkoop, geen kiloknaller maar kennelijk zijn er genoeg liefhebbers om deze nieuwe serie te verantwoorden.

Het is dat ik ff geen 65k in een sok heb, anders zou ik hem zo aan mijn collectie toevoegen, het is weereens iets anders dan die obligate Audi, BMW of Mercedes.
Houten vloermatten zagen we laatst ook al in een dure BMW. Lijkt een trend te worden.
Als deze auto het luxe leven reflecteert, ben ik blij met het leven wat ik nu heb.
Ik vind het eigenlijk vrij lomp. Ik vind dat logo van sunseeker ook afzichtelijk. Die fiat 500 riva vind ik dan een stuk mooier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).