Brandstofverkoop blijft dalen in Nederland

Auteur: , 28 Reacties

In 2013 werd in Nederland voor het tweede jaar op rij minder brandstof verkocht. De sleutelbegrippen: zuinigere auto's en crisis. En dan was er nog iets...

Tanken

Het is wel een aardig fenomeen: het aantal gereden kilometers lijkt niet te dalen, maar toch loopt de afzet van brandstoffen terug. De Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche (NOVE) keek naar recente cijfers, en concludeerde dat in 2013 1,6% minder brandstof werd verkocht dan in 2012. Leg je de cijfers naast 2011, dan bedraagt de daling 5%.

En op zich: als je je slurpende oude 5 Serie inruilt voor een A-segment-koekblikje met groen label waarmee niet harder dan 100 wordt gereden of, o gruwel, een Prius, dan scheelt het aardig in het verbruik. Met een elektrische auto helemaal natuurlijk, maar die rijdt nog bijna niemand.

Onze kwakkelende economie droeg ook een steentje bij, en tot slot wijst de NOVE naar het weglekken van volume over de grens, door de toegenomen prijsverschillen. De organisatie heeft een link met de Bovag, dus deze rant mocht natuurlijk niet ontbreken. In 2014 wordt bovendien gevreesd voor een toename van dit grenseffect, door de eenmalige accijnsverhogingen plus de automatische indexatie van accijnzen die 1 januari werden doorgevoerd.

Afbeelding: autojunk.28 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Als we steeds meer hyperzuinige auto’s gaan rijden en brandstof prijs omhoog doen…. Vrij logisch hè?
Goedemiddag, eigenlijk ben ik niet gediend van sexueel getinte plaatjes op een Website als autoblog. Ik zie hier veel liever autonieuws en als ik sex will zien koop ik wel een Playboy of een cheeky.
@vandenberg74: als ik jou was zou ik onder een steen kruipen zodat je nergens mee geconfronteerd wordt
@mevipp:
sommigen van ons hebben een baan op een fatsoenlijk kantoor, maar dat is misschien moeilijk voor te stellen als je een puber bent die zich op een zolderkamertje suf sjort…
@super: Hou je dan ook bij je werk en niet AB :O of bedoel je in je pauzes?

Tevens hoef je hier niet suf voor te sjorren hoor. Ik zie de humor er ook wel van in
@sjeppie156:
toch een beetje moraalridder quoi?

ik heb ook geen moeite met het plaatje, maar om nou gelijk over onder een steen kruipen te beginnen vind ik ook wat ver gaan…
@super: als er meer dames op deze manier gekleed en met zo’n Kont gaan tanken bij de noodlijdende pompen verzuipen ze ook minder snel ;-)
@super: Joh ik zit gewoon een beetje te stoken. Natuurlijk moet iedereen elkaar in zijn waardes laten en meningen zijn meningen. *Ridder out*
@super: als je een baan hebt op een fatsoenlijk kantoor hoor je niet op autoblog te kijken. Daar hoor je te werken :D
@nasty: Tuurlijk. En bij jouw werk wordt er natuurlijk ook nooit een minuutje verspild ;)
@dondeboer: Nope. Nog geen seconde. Heb verdomme niet eens tijd om mn boterhammen op te eten. Zucht :(
@super: Op een fatsoenlijk kantoor kijk je uberhaupt geen autoblog…
@vandenberg74: Onvoorstelbaar wat dit los maakt. Echter, ik ben het met jullie eens dat trekken altijd een plezier is van jewelste.
@vandenberg74: Schoonmaken is altijd wat minder
@vandenberg74:
Ja, ja, want jij bent één van die losers waar de SGP op de 19de de strijd mee denkt te gaan winnen, of niet?
@bennyweisz: Bedankt voor het herinneren waarom Autoblog een enorme kutsite begint te worden. Naarmate de artikels meer op Privé en Story beginnen te lijken, komt vanzelf het type klootjesvolk hier zijn gal spuiten.

Het is op z’n minst een terechte kritiek. Als je niet op z’n argument kan in gaan hou het dan gewoon voor je ipv ad hominem te gaan.
@Dev:
Jij hebt het, als ik het goed lees, hier niet zo naar je zin, niet waar? Bevalt het je hier niet, jonge?
http://www.youtube.com/watch?v=SwpnpGEvhXg
@vandenberg74: meen je dat nou echt? Een vrouw met een strak broekje aan is sexueel getint? En dan verwijs je naar playboy en een ander ruk blaadje?
Ik wil hier liever niet lezen over rukblaajes!Rukker!
Deze is voor Dikkie
Degene die nog een auto kan betalen en dus werk heeft tankt over de grens.Rest zit thuis door reorganisatie.Economie gaat nog steeds dagelijks slechter.Hadden ze dan verwacht meer brandstoffen te verkopen? Ik kan er met m’n kop niet bij dat dit kabinet (K)Rutte er nog steeds zit en er nog steeds geen acties(rellen)worden ondernomen.
@Alfarobert:
Newsflash : Er zijn nog werkenden in Nederland en ze tanken ook nog in Nederland.
Verder niet zo zitten sikkepitten maar genieten van bovenstaande foto.
En als je zo graag wilt rellen, dan ga meer lekker naar de Oekraïne.
Auto rijden doe ik Nederland en tanken in Belgie.
@mstiic: Dan zijn de wegen wel ineens goed genoeg eh? :p
@nasty: hahaha echt wel!!
Terecht met die belachelijk accijnzen hier in NL. Zodra ik er in de buurt ben probeer ik ook zo veel mogelijk te tanken over de grens.
Zou dit hetzelfde meisje zijn?

http://thechive.files.wordpress.com/2014/03/1041005.gif
@n54coupe: nee maar leuke poging
Is het artikel nu zo slecht, of de foto zo goed. Ik ben 4x opnieuw begonnen en heb nu nog geen idee waar het artikel over gaat.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).