BREEK: Daniil Kvyat wéér gedumpt door Helmut Marko

Auteur: , 24 Reacties

Maar de silver lining: het kan niet anders dan dat Max de race in Mexico nu gaat winnen!

Toro-Rosso

We schreven eerder gekscherend over het feit dat ze Kvyat helemaal kapot maken bij Red Bull, maar het begint nu echt belachelijke vormen aan te nemen. De Rus moest de races in Singapore en Japan al aan zich voorbij laten gaan omdat het team zijn stoeltje beschikbaar stelde aan Pierre Gasly. Omdat Gasly afgelopen weekend eigenlijk in Suzuka aan de bak moest in de Super Formula (de races daar gingen uiteindelijk niet door), werd Kvyat opgeroepen om de race in Amerika te doen. Dat deed de Rus verdienstelijk: hij eindigde de race als tiende en was het hele weekend aanzienlijk sneller onderweg dan Brendon Hartley, die de positie van de naar Renault vertrokken Sainz bij Toro Rosso innam.

Maar het heeft niet mogen baten! Bij de volgende race in Mexico zit Gasly weer achter het stuur van de Toro Rosso. Op zich is dat niet zo verrassend, maar ook Hartley krijgt nog een kans om zich te bewijzen in Mexico City. Dat is een veel minder logische keuze van Red Bull/Toro Rosso/Helmut Marko, want de Kiwi gaat écht niet opeens de halve seconde per rondje vinden die hij nodig heeft om een bonafide optie te zijn voor volgend jaar.

Kvyat, die naar verluidt de vorige keer al flink pissig was op Marko, zal nu wel helemaal door het lint gaan. Expres of niet, Marko torpedeert de carrière en het zelfvertrouwen van The Torpedo nu al voor de derde keer. Het heeft toch een beetje de schijn van een pesterijtje nu.

Het enige goede nieuws is dat we weten wat er de vorige keren gebeurde nadat Kvyat een demotie te verwerken kreeg: Max won in beide gevallen de race die volgde. Gezien de snelheid die de Nederlander aan de dag legde in de race van gisteren durven wij hem dus wel aan: Max wint in Mexico en Olav Mol doet de zangeres zonder naam na. Mexiiiiiiiiiiiiiiicccooooooo!24 reacties

Mooi, ik ben er bij in Mexico om het te vieren!
Eigenlijk reed kvyat in sainz zijn auto en hartley in kvyat (gasly) zijn auto.
Die Marko gaat toch wel schofterig om met z’n mensen hoor… Neem aan dat het nu definitief over is voor Kvyat. Behoorlijk sneu, terwijl zijn race gister aardig goed ging.
@trustmeiamanengineer: Het is een chagerijnige oude opa die Helmut
@shadowbroker: Zijn alle Oostenrijkers.
Ik zet thuis de carbon (champagne) al koud #gomax #1
Daniil voel zich vast erg GEBROKEN!
Ik ben zeker geen fan van Kvyat, maar dit gun ik hem ook weer niet..
@gekkenhuis: dit gun ik niemand niet. Zoals de artikel het ook zegt dit maakt je reputatie kapot. Hoe moet het verder met de carriere van die gast. Mensen gaan meer uitleg willen eender waar hij soliciteert.
@acizane80: ..dat gun ik IEDEREEN niet….

Tenzij je écht bedoelt dat je elke coureur zo’n behandeling toewenst?
Ik snap ook niet waarom ze voor Hartley gaan en niet voor Kvyat. Die hartley heeft niet veel laten zien. Kvyat weet af en toe toch wel goed te rijden.
@berlinetta: Hartley brengt geld mee om te mogen rijden. Daar betalen ze Kvyat mee. Kost TR/RB dan niets. Ik zeg win/win voor TR/RB.
@berlinetta: Hartley deed voor de eerste keer mee. Kvyatt doet al mee sinds 2014 en laat keer op keer zien dat ie er niks van bakt. Niet meer dan logisch om Hartley en Gasly een kans te geven dan die Russische veldvuller.
@berlinetta: lees dit artikel eens…
http://www.motorsportmagazine.com/opinion/f1/how-good-was-hartley
Weinig tijd gehad in een F1, laat staan deze 2017 auto. Bleef zijn tijden verbeteren het hele weekend en reed toen hij vrij baan had 6e en 7e snelste rondes van alle mannen op de baan met die Toro Rosso en gemiddeld 0,6 sec sneller dan Kvyat in vrije ronden..
@w0o0dy: let op, Gasly is gewoon weer een halve seconde sneller dan Hartley in de kwalificatie in Mexico. Die Kiwi heeft zijn hele carrière de ultieme snelheid niet gehad en dat komt ook niet meer.
@jaapiyo: we gaan het zien. Maar hij rijdt zuinig (brandstof) en spaart de banden.. en dat zijn tegenwoordig meer dan ooit in F1 heel belangrijke sleutels..
Zag Helmut vroeger ook doelloos rondlopen in de pits omdat hij zijn F1 bolide weer eens niet kon kwalificeren op de grid. Helmut heeft er alles aan gedaan om ook tot de F1 familie te horen en loopt nu al ettelijke jaren naast zijn schoenen en ondertussen konten te kussen van de Ontwerper en de baas van Red Bull.
Misschien hebben ze bij Mercedes een plekje voor hem.
Hun tweede rijder schijnt acuut last van geheugenverlies te hebben.
Misschien heeft Scott Speed nog interesse om in te stappen…
Euhm, was dat niet allang bekend bij alle partijen dan? Het kwam gisteren alleen niet handig uit omdat Gasly graag naar Japan wilde. Kvyat staat gewoon op de reservelijst en moest in die functie gisteren een stoeltje vullen.
Gasly wilde niet graag, Honda wilde hem graag in Japan hebben. Maar inderdaad, de rest was al 99% bekend.
Schijnt dat die veel motor ervaring heeft. Hartley Davidson
@dell: Ik kan je mededelen dat dit echt de slechtste woordgrap is die ik hier ooit heb gelezen.
Ze hebben 3 rijders voor 2 stoeltjes…. Kvyat hebben ze al over besloten, die rijdt volgend jaar gewoon voor STR.

Gasly is gewoon nog niet zeker. Hartley was goed, nu willen ze die 2 beter vergelijken. Kijken wie er naast Kvyat komt volgend jaar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).