Breek! De gewone Alfa Stelvio is mooier dan de Q

Auteur: , 31 Reacties

There, we said it.

Breek! De gewone Alfa Stelvio wordt mooier dan de Q

Onze Italiaanse collega’s van omniauto.it zaten nietsvermoedend naar een uitzending van het nieuws te kijken. Bij één van de items bracht Matteo Renzi, premier van Italië, een bezoekje aan de Alfa Romeo-fabriek. Of het een uiterst slim staaltje marketing is of een misser van jewelste weten we niet, maar in elk geval kwam de gewone Alfa Stelvio vol in beeld.

Het feit dat Sergio Marchionne, wiens trui prima matcht met de lak van de SUV, pontificaal naast de Stelvio staat doet vermoeden dat Alfa dit lekmomentje zelf heeft geregisseerd. Doet er niet toe, veel belangrijker is dat we nu weten hoe de huis tuin en keuken-editie eruit komt te zien!

Wat ons betreft oogt de gewone Stelvio een stuk eleganter dan de Stelvio Quadrifoglio. Kan te maken hebben met de zwarte in plaats van rode lak, al kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat de (afwezigheid van de) dikke bodykit een duit in het zakje doet. Wat jullie?31 reacties

Vanaf een foto slecht te beoordelen.
Denk, dat ik ’t met je eens ben.

Voor ’t mooi zou er overigens wel een iets grotere diameter velg op mogen.
Pfff nee Alfa dit wordt niet jullie cashcow vrees ik.
Lastig te zeggen. De foto is nogal wazig en zwart doet niet altijd elke auto goed. Maar ik ben er wel van overtuigd dat ook de non-anabolen Stelvio erg mooi wordt.
Het ziet er zo in eerste instantie goed uit, alleen de velgen mogen wel een maatje groter. Ik vind het een mooie crossover, alleen even een ander kleurtje meegeven. Ik heb er vertrouwen in dat de Stelvio het wel kan gaan doen voor Alfa Romeo.
Ik weet niet waarom, maar ik vind hem begeerlijker dan de Giulia.
Deze wil ik wel, over een paar jaar, de 159 blijft maar gaan en maar gaan en maar gaan….
@desjonnies: ik weet het wel. Zal ik het zeggen?
Ja ik zeg het gewoon: je word oud!
@desjonnies:

Is je 159 aanstaande zondag weer in Houten terug te vinden?
@jack_abarth:
denk wel dat we ff langskomen.
@desjonnies: 230.000km bijna bereikt. 2.4 jtd en de aisin automaat is een sterke combinatie
Ik denk dat het geen coltrui is.
@wpgt: Zeer, zéér scherp! Gaan we fixen.
@wpgt: hahaha, heerlijk scherp ??
Zo’n groen klavertje vier staat anders verdomd goed op een zwarte Alfa.
Zo héél dik vind ik de bodykit van de Stelvio Q niet, het kleedt de Stelvio Q net mooi aan zonder uitbundig te zijn. Op deze foto is het niet goed te zien maar ik denk dat ik de Stelvio net als de Giulia er wat sober vind uitzien in vergelijking met hun Q-versies. Ik zie dagelijks een Giulia met een soort diep paarse kleur en donkere velgen… ik word er niet hebberig van maar van een knalrode Giulia Q met de juiste velgen daarentegen wel.
@tocae: diep paars en donkere velgen matcht indd niet echt met elkander..
Met bodykit graag.
Alleen jammer dat de designers bij Alfa keer op keer vergeten dat een voorste ketekenplaat in zowat de hele wereld verplicht is.
@osmo: kenteken*
@osmo: ze vergeten dat buiten Italië de politie zeikerig doet over een klein nummerbordje op de voorbumper.
@osmo: Italië ook hoor, maar daar is bewust gekozen voor een iets kleiner exemplaar ☺️
@osmo: vind je juist het mooi omdat het apart is
Ik ben het er niet mee eens, ik vind de dikke Stelvio wel mooier :)
@allesmetturbo: die dikke is niet de Stelvio die dikke is Marchionne.
@mashell: haha
Zet maar neer in het zwart. Wie weet dat ik wel een poging ga wagen om die auto te krijgen..
Zo stel ik me het ten grave dragen van Alfa Romeo voor. Links een man verkleed als uitvaart ondernemer, in het midden een saaie sombere Alfa in zakelijk zwart en rechts een Marchionne die een stekem vreugdedansje doet.
@MauritsH: Dit is een still uit het landelijke nieuws van Canale5 (“TG5”). Ding loopt waarschijnlijk al een week ongecamoufleerd door de straten van Torino, medewerkers die een daily driver als tijdelijk woon-werk meekrijgen, niet anders dan bij de Juul.
On topic: Ik houd niet van de SUV en als ras-Alfist ook niet van deze (in welke trim dan ook). Als ik toch moet kiezen dan de QV. In the end opteer ik voor de Juul en hoop op een SportWagon medio 2017 (ivm verlopen leasecontract begin 2018 ;-))
Hoe moet de Stelvio Veloce er dan niet uit zien in blauw… ai ai ai!
Zwart is altijd +1. Vindt zelf de Veloceversie vd Giulia ook mooier dan de QV. Benieuwd naar zo’n uitvoering voor de Stelvio.
Een X3 met een hazenlip…en wat Tiguan genen
Mwaah….kweet het niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).