Breek: de nieuwe VW Polo!

Auteur: , 69 Reacties

Baanbrekend design.

Breek: de nieuwe VW Polo!

Voor de uiterlijke wijzigingen hebben jullie ons verder niet nodig, maar toch moeten we dat streepje boven de grille en onder de motorkap even benoemen. We zagen dit foefje ook op de VW Arteon en het ziet er misschien wat gekunsteld uit, maar kennelijk denkt VW dat ze een designhit te pakken hebben. Wie zijn wij om daaraan te twijfelen?

De nieuwe Polo staat gepland voor 2018 en wordt gebouwd op het MQB-platform, waar bijvoorbeeld ook de huidige Golf op is gebaseerd. Het ligt dus voor de hand dat de Polo zal groeien en ruimer wordt, terwijl de auto wel zo’n 70 kilo zou afslanken ten opzichte van het uitgaande model. Voor meer info zul je nog effe geduld moeten hebben.

Foto’s via Cars.co.za

Polo69 reacties

Toepasselijke kleur, aangezien dit niets meer is dan een stuk witgoed…
Voor het gemak hebben ze alle voorstellen voor extra lijnen maar gewoon doorgevoerd? Wat een druk ontwerp zeg.
Niets mis mee
@thesis: tenzij je de diesel kiest…..
Hmmm, dan is de huidige misschien iets saaier, maar wel strakker. Deze lijkt mij wat geforceerd druk en hip. Hoop dat het interieur iets vrolijker is, dat vind ik bij de huidige wel erg saai.

Wanneer zou hij op de markt komen?
@rrk147: elk VW interieur is saai. Een “wauw”-interieur bij VW moet nog uitgevonden worden.
@dromedaris: Jup. Bijna net zo als als als bmw
@romeoalfa: Net zo erg als bij*
@romeoalfa: en de rest van dr priemjum duitsers
@dromedaris: de New Beetle had een vaasje hoor haha!
Leg mij eens uit waarom je de polo wil laten groeien!? Je koopt zo’n auto toch omdat die compact is? Kansloos streepje in gril ja.
@jorden: Golf – Polo – Up – (…)

Ze waren allemaal eerst klein en groeien allemaal dus er komt zeker ooit iets tussen de haakjes..
@dare2think: Je zou gelijk hebben als dat zou betekenen dat er dan aan de bovenkant van het gamma af en toe modellen afvallen. Maar dat gebeurt niet – sterker nog, daar voegen ze nog ‘ns een Phaeton toe…
@jorden: Nee, mensen kopen dit soort auto’s omdat ze de grootste auto willen die hun budget toe laat. Als ze het geld hadden zouden de meeste een Golf gekocht hebben.
Ik vraag het mij af of dit hem wel daadwerkelijk is. Ik zie VW geen 6 PDC units in de voorbumper stoppen. Tenminste niet op een Polo.
@ihrte: VW levert al een tijdje sensoren die ook aan de zijkant detecteren. Vandaar diegene bij het voorwiel. Knap irritant is het wel als je het mij vraagt. Telkens als je door een smalle doorgang rijdt, begint het keihard te loeien
@godofracing: @ihrte: zijn het aan de zijkant geen ultra-soon sensoren? Voor bijvoorbeeld automatische inparkeren? Deze sensoren meten dan een parkeervak op
@mastemaker: nee lijken mij gewoon parkeersensoren
@godofracing: je kan het toch ook gewoon uit zetten?
Wauw, wat *gaap* een spannend desi…*snurk*
OT: beste autoproducenten: Maak eens iets spannends alsjeblieft :(
@joostie: Denk dat dat wel meevalt als je hem op de weg tegenkomt met 17 inch en een lekker lakje..
@denniss00: Ik hoop het, maar ga er zeker niet van uit… Ik ga voor die 16.000 euro wel iets spannenders uitzoeken. Een DS3 bijvoorbeeld!
@joostie: als jij opgewonden raakt van een DS3 is het goed mis
@denniss00: die stalen velgjes helpen hem niet bepaald.
Wow hoe kunnen ze dit op de markt brengen. Eén woord: afgrijselijk!
Hij ziet er nogal groot uit op de foto’s, het lijkt wel een Golf. En echt mooi vind ik hem ook niet..
@viezefreddyw: hij is ook gebouwd op het platform van de huidige Golf
Ik stel voor de namen zoals Golf, Polo te laten vervallen, en de Volkswagens vanaf nu gewoon in aantal centimeters te bestellen. Zo uitwisselbaar is het.
@fanboy: Jammer genoeg is dat al lange tijd gaande.. kijk ook naar BMW 3-5-7 serie. Jammer dat er weinig ruimte is, voor een eigen gezicht per type auto binnen het gamma
Dan toch maar de nieuwe Seat Ibiza!
Laten we hopen dat het definitieve design toch beter geslaagd is.
@dutchdriftking: Dit ziet er anders al behoorlijk definitief uit. Sterker nog, een jaar voor de marktintroductie wordt er aan het uiterlijk niet zo heel veel meer versleuteld, dan zijn ze vooral bezig met testen testen testen.
Serieus.. die achterlichten komen van de audi Q2.. Waar is de eigen identiteit? Dit is gewoon bullsh%t!
@Mika_Hakkinen: huh??? Audi q2 achterlichten komen weer van de polo af.
Zoals altijd, zou ik er niet dood (of levend) in gevonden willen worden, wat blijft VW toch saaie en emotieloze designs maken zeg….
@spykerboy: Wat opzich wel weer een kunst is, het tekenen oké, het daadwerkelijk elke keer weer gereproduceerd krijgen is best knap.

OT: Deze nieuwe Polo lijkt wel het formaat van de Volkswagen Gol te hebben, ansich niets mis mee, maar dat is misschien ook het uiteindelijke doel, om zo de volgende Up iets te laten groeien, omdat er meer ruimte is gekomen, omdat te laten doen.
Verder is het niet bijzonder spannend, maar daar koop je een Volkswagen niet voor, het is tenslotte ook een wagen voor allerlei volk.
Een ander kleurtje doet wonderen en het delen van onderdelen, is zo’n beetje uitgevonden door Volkswagen, dus daar hoef je je niet over te verbazen.
Alles om de kosten te drukken en de verdiensten te verhogen. Het geld van de kosten, die de soemelsoftware met zich meebrengen, moeten tenslotte weer terug verdient worden, om toekomstige investeringen op peil te houden.
En waarom dan foto’s van de oude boven dit artikel?
Zelfs wasmachines hebben tegenwoordig een spannender ontwerp.
Niet de definitieve vorm.
Hyundai i20, Kia Rio achtig.. voorheen haalden de Koreanen inspiratie uit Europese modellen, echter lijkt het nu wel andersom.
Danku VAG! Voor het verzieken van het straatbeeld in NL! Smaakeloze kar die Polo’s!
Meer de kenmerken vam vroegere polo.g4p
Walgelijk.
Ik geloof er geen hol van. In ieder geval niet een Polo die in Europa verkocht gaat worden. Lijkt me eerder een nieuwe Gol, ter vervanging van de huidige Polo en de huidige Gol.
Die achterkant is niet echt de mooiste polo
En maar weer zeuren en afkeuren,bashers. Word toch WEER een van de best verkochte auto s !
@dijan: de realiteit is hard, dit is een blog en hier mag je je persoonlijke mening delen. Maar ja, jij hebt lange VAG teentjes en je begint lekker te happen.
@dijan: Mensen zullen altijd haten op de beste…
@romeoalfa: de beste? Proest
@romeoalfa:
De beste? We hebben hier vast gesteld dat het niet de mooiste is. En bovenaan de betrouwbaarheid onderzoeken staan ze ook niet.
Wat een lelijke verschijning
WRC versie van de huidige polo is wel lekker. Kennis van me heeft er 1tje met alleen chipje zo’n 300pk. Dat ding gaat serieus voorruit.
We kunnen alles over vw zeggen maar je ziet ze echt op elke straathoek. Of dit de defenitieve europese Polo wordt is niet duidelijk maar verkopen zal ie toch wel. Dit noem ik magie van VW.
Kan hier niet warm of koud van worden.. wanneer komt vw eens met een compleet nieuwe golf of polo…
Als je dacht dat de audi q2 op een polo leek, dan lijkt deze nieuwe polo al helemaal de achterlichten van dat model geërfd te hebben
Die grille lijkt wel van de Astra GSi te komen!
Is dat niet de vervanger van de Braziliaanse Gol?
@brt: ik hoop het maar voor ons
Doe mij maar een nieuw Ford Fiesta ( model 2017 )
Leuke auto voor vvd stemmers ..
Leuk een artikel over VW. Altijd fijn om de uiterst positieve reacties te lezen
Neem aan dat het rare chrome randje rond het achterlicht wel verdwijnt. Ziet er raar uit. Lijkt sowieso meer een Gol dan polo.
Mooie auto hoor!
Polo is en blijft een bestseller omdat het de kopers niet om poespas en leuke franjes gaat. Een Polo biedt gezien de afmetingen veel ruimte en koffer is heel toegankelijk (grote 5de deur) . Ruime keuze aan afwerkingniveau’s en motorisatie. Dus voor ieder die een kleine wagen wil het ideaal karretje. Met de juiste kleur en velgen geen onaardig ding.
Ik vind dat streepje maar niks zo op de Polo.
Wát een lelijk ding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).