Breek! Gerard de Rooy wint Dakar 2016

Auteur: , 31 Reacties

Vers van de pers heeft zojuist een nieuwe lading gekregen.

Breek! Gerard de Rooy wint Dakar 2016

Dit jaar stond De Rooy alweer voor de twaalfde keer aan de start van de rally der rallys. In 2012 wist hij ‘m te winnen, twee jaar terug werd Gerard tweede en in 2004 en 2009 was de derde plaats zijn deel. Zojuist stuurde de “zoon van” zijn Iveco over de finish om met het eindklassement aan de haal te gaan. Hij reed de rally in 44 uur, 42 minuten en 3 seconden en pakte ook nog 2 minuten straftijd. Nog altijd ruim voldoende voor een voorsprong van ruim een uur op Kamaz-rijder Mardeev, die tweede wordt in het algemeen klassement.

Gerard is zojuist gefinisht als vierde op slechts 6 minuten van de etappe-winnaar én neef Hans Stacey. Mardeev werd tweede, Villagra tweede en tom van Genugten is net binnen als vijfde. Daarmee heeft Team de Rooy drie auto’s in de top 5, al verliest Van Genugten vandaag nog wel zijn vierde plek overall aan Hans Stacey.

Bij de auto’s is het de Fransman Peterhansel die in zin Peugeot de Zuid-Amerikaanse woestijnen het snelst wist te doorkruisen. Het is zijn zesde zege in een auto, na al eerder zes keer op de motor de snelste te zijn geweest. Klein probleempje kan een zaak zijn die X-Raid MINI heeft aangespannen tegen de coureur bij de FIA. De organisatie gaf Peterhansel geen straf, waarna MINI besloot naar het hoogste autosportorgaan te stappen. De uitspraak kan nog enkele weken op zich laten wachten…

Verder is Nasr Al-Attiya tweede overall geworden in zijn MINI, De Villiers wordt derde in zijn Toyota Hilux. Beste Nederlander is Erik van Loon op de 13e plek. Bij de motoren ging Toby Price onbedreigd met de overwinning aan de haal.31 reacties

Gefeliciteerd! 😎
@patrick: Van Harte de Rooij jr.
Nederland is trots!

Toch mooi dat ‘we’ de Russen hebben kunnen verslaan.

Dakar is de Rallye der Rally’s.
@martinus: Dankje!
@patrick: gefeliciteerd ook van mij.
@patrick: gefeliciteerd nog hé!
Nice!
Rally’s met vrachtwagens… I’ve said enough
@gillesvda: vind ook dat je genoeg gezegd heb…
@gillesvda: De Rooy zou wss in de top 10 bij de auto’s eindigen als ze hetzelfde parcours hadden gereden…
@Dizono: Van de week was er een etappe waarin hij P6 geëindigd zou zijn wanneer er een gedeeld algemeen zou zijn geweest.
@gillesvda: ik ben meer van de auto’s en motoren, maar je zou de dakar eens moeten volgen op rtl7. Die De Rooy en kamazzen gaan serieus hard! Paar etappes geleden reed De Rooy een tijd die bij de auto’s genoeg was voor een 6e plaats. Dan rijd je dus in je Iveco fabrieks Mini’s, Toyota’s en Peugeots aan de kant.
@gillesvda: dan ken je niets van deze rally….
@gillesvda: je bedoelt dat het vrachtwagen klassement het mooiste is van de Dakar rally? En nee, ik ben geen vrachtwagen chauffeur en ga ook niet naar truckstar festivals.
Dakar moet je rijden in een vrachtwagen.
@gillesvda: Jan de Rooy VS ari vatanen, I’ve said enough
Mega mooi gedaan , gefeliciteerd…Zo nu even in de sneeuw spelen hier…
@norge: sneeuw ja? het is hier -18, dus geen slask
@norge: Ik heb mijn winterbanden er nog niet eens om liggen :-(
@mout: larsyboy1997 , minus tien en 20 cm verse sneeuw..
Geweldig! Altijd mooi om te lezen dat Nederlanders succesvol zijn in de autosport. Laten we hopen dat dit niet het enige Nederlandse succesje is en dat jongens als Giedo van der Garde (LMP2), Max Verstappen (F1), Tom Coronel (WTCC) en Kevin Abbring (WRC) daar nog wat leuks aan toe kunnen voegen.
SPOILER!!
Maar wel mooi werk! Blijft toch gaaf om te zien, die lompe bakken met zo’n snelheid door dat zand. Toevallig net de aflevering van Andere Tijden over de DAF jaren van Jan de Rooy teruggekeken. Wat een machtig apparaat was dat. Ik hoop dat DAF toch weer eens mee gaat doen, zeker omdat we nu ook de Braziliaanse markt betreden lijkt me dat ook marketingtechnisch aantrekkelijk.
@trustmeiamanengineer: tja, we kunnen moeilijk met heet nieuws wachten totdat Allard Kalff er zijn plasje over heeft gedaan ;)
@Dizono: Hehe, das waar. Had ’t sowieso wel op andere plekken gelezen/gehoord voordat die figuren van RTL7 hun aflevering weer in elkaar gehackt hadden. Wat dat betreft wel vervelend met dat tijdsverschil in Zuid-Amerika. Is met Afrika een stuk gunstiger voor ons.
Ja geweldig dat de rooy heeft gewonnen! Hadden we toch al stiekem een beetje op gehoopt, maar hij moest het nog wel doen.

En Peterhansel heeft nu wel voor de 12e? keer nu de dakar op zijn naam geschreven he. Dat is best een prestatie hoor!
Ik heb een hekel aan vrachtwagens, ook in Dakar.
TOP!
Dat is top nieuws zeg
* Nasser Al-Attiyah
Lekker gedaan
Doen ze goed!
Team De Rooy (Gerard heeft het niet in z’n uppie gedaan hoor) Gefeliciteerd.Iveco(FIAT) Italiaanse grundlichheid he,haha
Wat is er nu eigenlijk gebroken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).