BREEK: Max Verstappen vervangt Kvyat?

Auteur: , 93 Reacties

Max Verstappen rijdt PER DIRECT voor het topteam van Red Bull Racing!

Max Verstappen

Dat houdt in dat onze landgenoot volgende week, tijdens de GP van Spanje op 13 mei, al zal uitkomen bij Red Bull Racing (in plaats van Toro Rosso). De geruchten waren er al langer, maar dankzij de recente crashes van Daniil Kvyat zou dit nu vervroegd zijn. Teambaas Helmut Marko ziet het niet meer zitten met de Rus, zo claimt f1today.net. Max zou nog deze week in Engeland zijn stoeltje passen en zijn nieuwe teamleden zoals monteurs, engineers maar ook de teambaas leren kennen. Kvyat neemt op zijn beurt het stoeltje van Verstappen over bij Toro Rosso.

Maar ho. Andere bronnen melden dat de overstap een optie is die wordt overwogen. De F1 journo van de Telegraaf roept bijvoorbeeld dat het niet gaat gebeuren en huisvriend Olav Mol roept dat zijn bronnen nog niets weten en de huidige berichten teveel ‘ifs en buts’ bevatten. To be continued…

UPDATE 1: jawel, het is inmiddels officieel! Meer info HIER.

UPDATE 2: Het getrouwtrek tussen Verstappen en Sainz jr zou er ook mee te maken hebben. Meer info HIER.

Met dank aan iedereen voor de tips!93 reacties

Ik vind helemaal mooi!
@BmwMPower: Waarom zou je naar redbull gaan als torro rosso sneller is
@stefane30v8: huh? De Torro Rosso’s hebben het minste vermogen van het hele veld! Daarnaast geen upgrades. Mocht de overstap echt zo snel gebeuren, dan verwacht ik geen super resultaten. Hij zal hoe dan ook moeten wennen aan een ander chassis, team etc. Maar goed, max is een super talent, so anything is possible.
Eerst maar een officieel horen.
@lompey: Ik zie het inderdaad nog niet op verstappen.nl dus tot dan… fake news, not true!
@venividivici: haha.. Kijk nog eens?
@pluiske666: Jep nu wel… awesome! 😃
@lompey: officiële instagram pagina van redbull bevestigt het https://instagram.com/p/BFBHeXnwLg6/
Huh wtf haha
WTF!!! Dit is geweldig nieuws!
Ik vind helemaal hartstikke mooi
@bart1000: vind je mooi oke
Waarom betekent Verstappen naar de Red Bull hoofdkwartier gaan, hij kan net zo goed een stoeltje maken voor de barcelona Test na de race. Ik denk dat vele mensen ook vinden dat dit te vroeg is.
@uncivilsum: na 8 x lezen kom ik echt tot de conclusie dat je Chinees spreekt en dit met ggl translate hebt geschreven.
@damrakker: hahahaha
@damrakker: 他是喝醉了
@uncivilsum: precies
Gerucht. Zou Max goed uit komen, nu Ferrari motoren niet meer wordt geüpdatet. Hij moet nu toch een grotere kans maken op podiumplekken.
Keurig ! Zoals het hoort, die rus had niks te zoeken bij dat team en Max heeft alle talent in zich. Gefeliciteerd Max
Eerst maar wachten op een officiëel statement.
Lijkt me sterk, btje vreemde straf voor de Rus…
@stfu: idd, maar misschien stond Kvyat al onder druk en vandaar die fouten in mother Russia? De waarheid/details gaan we toch nooit horen
@stfu: maar niet meer dan terecht in mijn mening..
Wut?! Lijkt me heel sterk, zou bizar zijn om zoiets tijdens het seizoen te doen.
F1today.net, de website die heel veel roept in de hoop dat er iets tussen zit dat daadwerkelijk waar is… ik geloof het pas als het officieel bevestigd wordt.
@motoragent: mwoah, wat Max betreft hebben ze hun bronnen.
Blijft de vraag of het racen of testen is in Spanje…
@awesome: toch door meerdere bronnen bevestigd zeggen ze…we wachten af
Eerst zien, dan geloven
Ik heb gehoord dat Max per direct van stoeltje wisselt met Lewis. Het is nog niet bevestigd, maar ik heb ’t gehoord. Echt.
@snorrie: welke Lewis?
Vraag me af of crashvyat nog straf punten krijg ivm met de crash
@kimhung: Ja, die heeft de FIA al bevestigd. Kvyat heeft drie strafpunten gekregen voor zijn Vettel-crashes.
Het enige dat ik vreemd vind is dat Kvyat terug zou gaan naar STR. Ontslag zou veel logischer zijn en een nieuw aanstormend talent een stoeltje aanbieden bij STR. Daarom mijn vraagtekens
@bassx: Het probleem is nou net dat aanstormend talent. Sinds 2016 zijn de regels voor het verkrijgen van een superlicentie veranderd, waardoor je minimaal 18 moet zijn, een autorijbewijs moet hebben en een bepaald aantal punten moet hebben verzameld. Die punten kun je verdienen door goede resultaten te boeken in de lagere raceklassen, en wanneer je er 40 hebt mag je een superlicentie aanvragen. Op dit moment heeft Red Bull één juniorcoureur die ouder dan 18 is, Pierre Gasly, maar die komt met zijn prestaties maar tot 35 punten.

Dan is het dus niet zo gek om Kvyat te houden. Die jongen heeft al een getekend contract, en is ondanks de fouten van afgelopen week ook echt niet zo slecht als de media hem nu laat lijken.
@Edge: oké… Dank je! Van die wijziging dit jaar wist ik dan weer niet. Maakt het hele verhaal meer plausibel.
Testen na de race of de race rijden?
Ik lees het eerste wel op Motorsport.com, het laatste is gemeld door F1Today en overgenomen door andere site.
Het is wel een wezenlijk verschil hè?
Test klinkt aannemelijk, dan kunnen ze evalueren of het zin heeft om Max in de RBR te zetten…
@awesome:
Catalunia, dus het zal alleen testen zijn neem ik aan.
De rest is gespeculeer en het naroepen van elkaar.
Ik kan me niet herinneren dat er ooit eens eerder midden in het seizoen rijders tussen verschillende team wisselden. Ook vraag ik me ook af hoe dat dan met de puntentelling gaat. Ik geloof dus helemaal niets van dit gerucht.
@gaserop: Giancarlo Fisichella stapte tegen het einde van 2009 over van Force India naar Ferrari. Felipe Massa had eerder dat jaar een onderdeel van de wagen van Barrichello tegen zijn hoofd gekregen en kon dat jaar niet meer racen, en testcoureur Luca Badoer was zo enorm slecht dat hij al snel werd omgedoopt tot “Look how Badyouare”. Fisichella wist toen op Spa met een Force India de tweede plek te pakken, waarop Ferrari hem naar Maranello haalde.

Wat de puntentelling betreft: De punten die Max reeds heeft gescoord tellen voor het constructeurskampioenschap voor Toro Rosso en blijven ook voor Toro Rosso tellen. Voor Kvyat geldt hetzelfde. Alle punten die Max in een Red Bull pakt gaan naar Red Bull, en alle punten die Kvyat in een Toro Rosso pakt gaan naar Kvyat.
@Edge: Oja thanks dit was ik helemaal vergeten! Voor de puntentelling was ik vooral benieuwd of de punten die Max nu behaald heeft, blijven staan. Dat was in 2009 met Fisichella wel het geval zie ik, dus dat zal dan wel het geval zijn. Dit vind ik een beetje vreemd aangezien het voor een coureur in theorie dus mogelijk is om voor ieder verschillend circuit in een auto te rijden die voor dat circuit geoptimaliseerd is (en zo wereldkampioen te worden). Dit is echter een beetje ver gezocht erken ik ;)
@gaserop: ze hebben volgens mij ook ooit een keer Fisichella uit zijn Force India getrokken om Massa te vervangen bij Ferrari, halverwegen het seizoen.
Lijkt me heel erg sterk, beetje clickbait-artikeltje.
Neemt niet weg dat het wel tof voor Max zou zijn.
Zo dan… dat is even een donderslag bij heldere hemel nieuws haha. Nu ben ik benieuwd hoe goed Verstappen naast Ricciardo is.
Maar in elk geval veel nieuwe ontwikkelings mogelijkheden voor beide partijen i.p.v. de tot stilstand komende Toro Rosso waar het qua updates, uitdaging en alles klaar is!
Nu is het eindelijk het perfecte moment om de grap te maken, doet niemand het … Zal ik hem dan maar maken ? O…Verstappen
@gertjan2012: De eerste keer dat ik er wel om moest glimlachen. Verder is die zo uitgezogen.
NOS heeft het artikel al offline gehaald
Gertjan +++++
Wacht even, die Toro Rosso’s waren afgelopen weekend wel beter, dan die Red Bull’s. De achterstand van de Red Bull’s, dit weekend, waren niet alleen aan de courreurs te wijten, maar ook aan de auto’s, dus ik zou nog niet te vroeg juichen.
Het was jammer dat de Ferrari-motor van Verstappen de geest gaf, maar een overstap lijkt mij nog geen goed idee.
Ik hoop dan ook dat het niet waar is en dat Verstappen nog lekker dit jaar mag leren, om te presteren en niet gelijk onder druk wordt gezet, want dat is wel meer de norm bij Red Bull.
Oké, die Red Bull-auto zal meer door ontwikkeling meemaken, maar dat geeft ook meer prestatiedruk, niet dat Max dat niet aan zou kunnen, maar het mogen maken van kleine fouten, is acceptabeler voor een rijder bij Toro Rosso, dan voor een rijder bij Red Bull, zie het voorbeeld van Kvyat.
Dus laat hem nog lekker bij Toro Rosso dit jaar en dan volgend jaar knallen, of als het echt moet, dan de overstap, als Kvyat echt niet beter gaat presteren.
Het talent van Max is onmiskenbaar herkent door iedereen, maar geef het nog even de tijd, om tot volledige rijping te komen, waarschijnlijk is er nog tijd zat, om ooit wereldkampioen te worden. Alles op zijn tijd.
En Kvyat is ook nog jong en redelijk onervaren, maar heeft ook al wel mooie dingen laten zien.
@Orichy: Sochi is een baan waar motorvermogen heel erg belangrijk is, en op dat vlak scoort de Renault/Tag Heuer motor nog niet goed genoeg. Dat was deel van het probleem. Ander probleem was natuurlijk dat meneer Kvyat zo slim was om de race van Vettel in bocht 3 te laten eindigen en daarbij zijn eigen auto en die van Ricciardo te beschadigen.

Bovendien Renault binnenkort met een motorupdate, waarmee ze (Red Bull) volgens Helmut Marko races kunnen winnen. En die motor wordt natuurlijk verder doorontwikkeld. Dat zullen we bij de Ferrari van Toro Rosso niet zien. Die zullen het gat met de rest juist alleen maar zien groeien naarmate het seizoen vordert.

Wat die druk betreft: dat is een lastige. Je kunt wel roepen dat Max beter nog bij Toro Rosso kan blijven om verder te leren en dat hij daar een foutje mag maken, maar als hij klaar is voor de top dan is hij klaar voor de top. Lewis Hamilton stapte in 2007 als rookie ook gewoon bij een heel sterk McLaren in en deed gewoon volop mee om de titel. Toegegeven, hij heeft in 2006 uitvoerig getest voor McLaren, maar hij miste dan weer de F1 race ervaring die Max inmiddels heeft.
@Edge en @bietje; Ik zeg ook dat Max de druk wel aan zou kunnen en dat het racetalent onmiskenbaar is.
Maar ook denk ik, dat Kvyat ook genoeg getalenteerd is, anders had hij echt niet voor het tweede jaar in een Red Bull gereden.
Ik weet ook, door gezien te hebben, hoe rustig Max in zijn auto zit en tijd over heeft, naast alle drukke handelingen, die je moet doen als courreur, dat betekend twee dingen. A, hij is een mega talent en B, hij is misschien al zo gewend aan het racen, dat hij rijp is voor de top.

Maar dan komt mijn punt, dat hij nog te veel zijn emotie’s laat spreken en die moet je zo weinig mogelijk tonen tijdens de race, dat hij er de tijd voor heeft is mooi, maar op die momenten ben je altijd minder alert, denk maar aan jezelf en dat geld dubbel tijdens een race, alleen daarom was het beter geweest, om hem nog dit jaar voor Toro Rosso te behouden.

Ik gun hem de kans van harte, want het is inmiddels bevestigt, dat hij naar Red Bull Racing is gegaan. Voor hem inderdaad een mooie kans, die hij mag en gaat benutten, in zijn jacht naar het wereldkampioenschap, wat hij ooit wel eens gaat behalen, als hij zo doorgaat.
@Orichy:

Je zei ook niets verkeerds hoor.
@Orichy:

Ik moet eerlijk zeggen, als iemand de druk aan kan, dan is dat volgens mij Max wel als ik ‘m zo zie. Die jongen laat zich niet gekmaken en doet dat waar hij goed in is: zijn ding. Dat is ook de reden waarom ze hem willen hebben, waarom hij het zo goed doet en vrijwel de hele F1-wereld zo enthousiast over hem is. Hij zal het volgens mij perfect aankunnen bij een topteam.
Gaat het weer een beetje, meneer Dröge?
Kan het niet geloven. Denk echt. Misschien de testsessies.. Naja ik ben zelf op her circuit dat weekend, hoe vet zou het zijn. Want rbr op catalunya is succes! Go max
Andrew Benson, chef motorsport van de BBC meldt inmiddels ook dat zijn betrouwbare bronnen melden dat de kans heel groot is dat Red Bull Verstappen inderdaad laat instappen. https://twitter.com/andrewbensonf1/status/727970721591377920
Werner Budding meldt #confirmed…
Moet het nog maar zien. Verwacht wel dát dit volgens seizoen gaat gebeuren
Ik geloof echt dat Verstappen beter is dan Kvyat, maar Kvyat is ook geen slechte coureur. Doet het in principe niet verkeerd bij RB en dan zou ie na zo’n weekendje al aan de kant worden geschoven? Dat zou ik wel heel erg vreemd vinden. Als het al waar is dan zou je niet eens voor zo’n team moeten willen rijden die zo met z’n coureurs omgaat.

Ik zie Max ook liever vandaag dan morgen bij een topteam rijden maar niet op deze manier.
@Rick-dos: misschien is het volgens RedBull wel de beste/enige manier om Verstappen vast te houden… En vergeet niet dat die niet voor plaats 4 of 5 in den strijd om de constructeurs titel aan dit seizoen zijn begonnen. Plaats 3 is wel haast een must voor RedBull.
@Rick-dos: Max is better dan Kvyat ? Ik denk het niet.
Tsja waarom ook niet. Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen.
Het zou wel heel gaaf zijn als het écht zo is!
@potjak: Als er geen bloemen in je tuin staan?
@kilum: uhm…. Als een auto zonder wielen was beter geweest inderdaad 😉
Logisch zou zijn testen en vergelijken met Kvyat in de trainingen… En dan de keuze maken.
Heel goed, vanaf begin heb ik kvyat nooit wat gevonden, iets wat hij dit seizoen ook echt heeft bewezen vind ik!
Die Kvyat moet zo gauw mogelijk weg, het is een brokkenpiloot en hij heeft Vettel flink wat punten gekost met zijn botsautoactie en daar zullen ze bij Ferrari zeker niet blij mee zijn.
Misschien Kvyat is (nog) niet een super coureur, maar hij rijd toch wel wat better dan Max.
@mark88: Jij kijkt dus geen f1?
@clarkson: Tenminste Kvyat heeft 2 podiums en altijd wat meer punten dan max.
Top bericht! Heb je niks aan dus
@heilbot: Ik heb dit vermoeder dus al een tijdje. En ik denk dat dit dus absoluut mogelijkheid is. Bij RBR weten de dondersgoed dat ze max tevreden moeten houden of ze zijn hem kwijt. Als de RBR met Renault ook echt 80pk meer kunnen winnen met de aankomende motorupdates kunnen ze echt voor het podium gaan. En geloof mij ee bedrijf als Redbull wil maar al te graag een 18 jarige jongen op dat podium hebben voor hun marketing. Hoe gaaf is dat voor Redbull? Hun introducen het ‘jongste’ talent ooit dat het podium van de f1 weet te halen?! Vergeet aub niet dat redbull de f1.is ingegaan voor reclame. En beter dan max in een Redbull op een 18 jarige leeftijd op een podium gaan ze niet krijgen zij seizoen. De mercedes gaan absoluut winnen. Maar max kan voor het beetje extra publiciteit zorgen voor redbull.
Prima, ik ga kotsen met dingen enzo. Z
Denk dat het waar is. Red Bull moet heel snel iets doen met Max anders tekent hij bij Ferrari of Mercedes. Door hem nu al te laten instappen verplicht hij zich ook volgende jaar of jaren bij Red Bull te blijven. Dus geen vreemde actie van Red Bull
@hv991gts Inderdaad, helemaal nee eens. Ja, hij wordt gehypt over de top maar als hij die transfer naar RBR niet maakt pikken andere teams – lees Ferrari- ‘m “transfervrij” op; het is nu dus kiezen of delen voor RBR…

Hier een wat uitgebreidere kijk op het geheel:

http://www.grandprixtimes.com/news/id/11942
Zeg ik dat al niet al maanden? Redbull heeft geen keuze of ze zij max kwijt
De dag die je wist dat zou komen komt dus misschien wat eerder. Gaaf voor Max, dit jaar nog een podium? En hoe doet hij het naast Ricciardo?

Wel sneu voor Kvyat. En eigenlijk buitenproportioneel. Ook iets om in je achterhoofd te houden qua loyaliteit Max.
Als ern coureur word vervangen draait het meestal om geld of beter het gebrek aan geld.
Zou Max betere sponsors aantrekken dan Kvyat?
@kobus1967: vrij aannemelijk.
kvyat is een Rus = Poetin, daar wil je weinig mee te maken hebben als multinational…
Daarnaast heeft Verstappen meer tv-tijd, want beduidend opvallende acties en dus vaker in beeld (ok, op de start in Sochi na. Kvyat kreeg daar alle exposure van de wereld)
@kobus1967: waar heb Jij gezeten de laatste 2 jaar?
Tja, het is mogelijk maar het lijkt me een beetje sterk.
De reclame van Jumbo met max is in elk geval weer leuk
-edit: dank u, er is een nieuw artikel gepost-
-edit: dank u, er is een nieuw artikel gepost-
-edit: dank u, er is een nieuw artikel gepost-
-edit: dank u, er is een nieuw artikel gepost-

(overige reacties zijn gewist, maar dank allen!)
Daar zit ik dan met mijn Toro Rosso pet, shirt en vlag.
@kartmans: dat was sowieso stom, want je wist dat hij promotie zou maken.
Daarnaast is de RB merchandise vele malen mooier 😉
Nu nog ff wat extra power uit de redbull en de Mercedessen & Ferraris gaan de hete adem voelen in hun nek van Max. Ik zie een podiumplaats dit jaar er al in zitten. 😉😉😊😊
Het staat nu ook op de instagram van formule 1. Dus goed nieuws!
Overstappen gaat nu wel heel gemakkelijk! Oh ik snap um
@autoblogger Dit artikel kan nou wel weg. ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).