BREEK: Sebastian Vettel prijst Max Verstappen

Auteur: , 16 Reacties

Direct na de race in Brazilië was VET nog pissig op VES omdat die laatste hem van de baan gedrukt zou hebben. Na de race initieerde de Germaan dan ook een SMS-conversatie met onze landgenoot, zo liet Verstappen gisteren weten. In de persconferentie voor de race in Abu Dhabi werd Vettel ondervraagd over de inhoud van deze tekstberichten.

Max-seb

Vettel wilde echter niks zeggen over de inhoud van het gesprek. In zijn inmiddels traditionele ‘get of my lawn’-stijl stelt hij dat hij niet weet of dingen tegenwoordig anders liggen, maar dat hij nog gewend is dat privé-gesprekken tussen twee mensen privé blijven. Misschien schrijft Vettel later nog eens een niksverhullend boek over al zijn belevenissen in de Formule 1 getiteld ‘For pity’s sake, I don’t want a towel, seriously, what áre we doing?’. Tot die tijd zullen we echter niet te weten komen wat Vettel Max te zeggen had, tenzij Max uit de school klapt of een Engelse tabloid de telefoons van een van beiden hackt.

Enfin, we hoeven die waarschijnlijk saaie materie ook helemaal niet te weten, want er is veel groter nieuws. Vettel heeft na het zien van Max’ moves eigenlijk niets dan lof voor zijn broeder van een andere moeder, Max Verstappen.

“He did a good race. I saw a little bit after the race and obviously he did a great job coming through the field and finishing on the podium. I was not so happy after the race because I had the target with the last Safety Car to get the podium with only two cars in front, but I struggled to get going again. I think he drove an excellent race.”

Of Vettel ervoor kan zorgen dat ook de rest van de Duitsers bijdraait valt nog te bezien, maar één schaap is in ieder geval al over de dam.16 reacties

Geloof er geen reet van
@markjor: Dit is een voorbode op dat Vettel waarschijnlijk in bocht 1 er weer een RedBull gaat aframmen.
@martinus: hij zal het proberen
Ah joh, ik geloof ook wel dat Vettel een prima gozer is. Alleen hij is zo zeikerig wanneer het niet gaat zoals hij zou willen dat het gaat. Maar dat is bij elke coureur zo. Max Verstappen is ook niet te genieten als hij een dramatische race gereden heeft.

Elke competitieve en sportieve racer kan genieten van een topprestatie van een andere coureur, kan niet anders.
@viezefreddyw: mee eens! Er wordt altijd verwacht dat je naast een goede winnaar ook een goede verliezer kan zijn en soms lukt dat gewoon niet. Ik vind het eigenlijk wel mooi al dat gezeik
@viezefreddyw: eindelijk eens een menselijke reactie! Ik ben het volledig met je eens
@viezefreddyw: Helemaal mee eens. Ik heb daarnaast ook een stuk minder moeite met wat Vettel ( en anderen) ” in the heat of the moment’ tijdens of direct na de race roepen terwijl de adrenaline nog door de aderen racet dan met de zure commentaren van lui als Villeneuve.
@viezefreddyw: Die chagrijnige smoel van Max bij een wedstrijd die minder ging vind ik altijd wel mooi om te zien. Is volgensmij alleen maar een goed teken. Vettel is gewoon een prima coureur en in mijn optiek vergelijkbaar met Rosberg nu. Uitstekende betrouwbare auto+goede coureur= kampioen.
@dieselkameel: Ja, dat vind ik ook wel mooi om te zien. Maar dat vind ik bij elke coureur. Maar ik kan me ook nog wel een paar boordradio’s herinneren van Max die zeikerig overkwamen. Australië dit jaar bijvoorbeeld. En zo heeft elke coureur wel zijn momenten.
@viezefreddyw: zolang ze maar niet als voetballers gaan praten. Die prachtige sport is compleet kapot gegaan, wegens te veel centjes en te weinig spelers/trainers met karakter. Sport is emotie en laten we hopen dat de sporters ook in hun emotie mogen blijven reageren, imo de leukste reacties.
Volgend jaar wanneer Max kampioen wordt heeft hij niks te zeuren dacht ik zo.
Vettel is in de periode bij Red Bull verwend geweest met een super auto. En nu bij Ferrari gaat het een stuk moeilijker en niet zoals hij wil. Dan krijg je al snel dat sommige gaan zeuren. Zeker als snotneus Max je de oren wast. Volgend jaar misschien beter Sebastiaan……
“I think he drove an excellent race”. Understatement van het jaar!
Als je als coureur dit zo omschrijft, dan snap je het niet of het doet te veel pijn het toe te geven.
Ik ben na Max al tientallen jaren Ferrari fan. Ook Vettel heb ik tot voor kort hoog zitten. Hij valt nu alleen een beetje erg hard van zijn troon.
Stoppen met zeuren en rijden alsof de duivel op je hielen zit.
Honestly?
Hoax!
Nou ik lees niets overdreven. Hij zegt gewoon dat hij vind dat Max een goed race heeft gereden. Meer niet
Valt me op dat er zo weinig stukjes over Max zijn de laatste tijd, kan dat wat meer?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).