Officieel: Duitsers haten Max Verstappen

Auteur: , 83 Reacties

Onze oosterburen vinden onze Max niet tof.

Max

Het bleek eigenlijk al een beetje uit ons overzicht van wat de internationale media te zeggen hadden over Max’ optreden in de Japanse Grand Prix. Vanuit alle uithoeken van deze aardbol werd Max geprezen vanwege zijn verdedigende werk ten opzicht van Hamilton in de slotfase van de race en zijn tweede plaats. Er was echter één land dat hierop een uitzondering vormde: Duitsland.

Maar goed, je zou nog kunnen zeggen dat dat toeval is. Misschien viel Max’ harde opstelling net deze ene keer verkeerd bij de Duitse collegae, of misschien kwamen we net alleen de negatieve koppen van de meest verzuurde journo’s tegen.

Uit een poll van het Duitse Motorsport-Total, blijkt echter dat dat waarschijnlijk niet het geval is. Max ligt om een of andere reden niet zo goed bij de kuilgravers. Van de 8.000 mensen die hun stem uitbrachten, vond maar liefst 33,5 procent Max de meest onsympathieke coureur. Max verslaat daarmee wederom Hamilton, die op plaats twee terecht komt met 30,5 procent van de haat-stemmen.

Opvallend genoeg komen de Duitsers Rosberg en Vettel binnen op plaats drie respectievelijk vier. Het zou goed kunnen dat we dus te maken hebben met een klassiek gevalletje hoge bomen vangen veel wind, of zoals Max zou kunnen reageren op social media:

H8ers gonna h8.

Waren er dan ook nog coureurs die de Duitsers wél sympathiek vinden? Jazeker. Ook deze verkiezing wint de immer populaire antiheld Kimi Raikkonen, die wellicht een tikje verrassend nipt Verstappen’s teamgenoot Daniel Ricciardo verslaat. Om af te sluiten met een positieve gedachte: toch nog 3,6 procent van de ondervraagden vindt Max juist de sympathiekste van allemaal.83 reacties

Hun probleem, als wij hollanders hem maar tof vinden! hup max!
@spotcrewda: Nou dat zit wel goed. Hij kan niks verkeerd doen in onze ogen :p En oh wat vinden we het toch leuk als andere landen eens over ons praten, krijgt iedereen spontaan een harde plasser van…
@felixf: haha heerlijk, wel eindelijk een held in NL
@spotcrewda: Je mist nog 10 provinciën…
@mcshine: het land van Amsterdam, wen er maar aan.
@mcaa: ?????
@spotcrewda: Duitsers houden niet van mensen met humor ….
@dawwg: opel reclame be like “Duitsers maken geen grappen……..”
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zo sympathiek vind ik Kimi niet. Button, Ricciardo en Hulkenberg vormen mijn top 3.
@opgooier: Ah Kimi is sympathiek op zijn manier.
Kan wel sympathie opbrengen voor de manier waarop hij gewoon lak heeft aan het hele F1 circus… :-)
@Dimglor: Net een kleuter die helemaal los gaat op een kleurplaat maar wel al weet dat ie niet buiten de lijntjes moet kleuren.
Dat ligt waarschijnlijk grotendeels aan die 2 domme zuurpruimen die het commentaar verzorgen op de Duitse RTL. Die kraken bij voorbaat elke actie van Max af. Na de race heb je die lange blonde reporter ter plaatse die altijd met Lauda praat. Die is altijd wel positief over Max. En over het algemeen corrigeren die dus telkens weer de uitspraken van de race-commentatoren. Die twee zijn misschien nog wel slechter in hun van dan Olav Mol, continu dingen missen en/of het foutief beoordelen. Duffe ellende is het.
@flowdesign: misschien Ivo Niehe er neerzetten, past wellicht beter bij U.
@dailydriver: Dan wordt het wel een unaniem belachelijk groot succes.
@donvincenzo: En gelijk in 830 vloeiende talen!
Superlatieven te weinig voor zichzelf tijdens de verslaggeving van de wedstrijden. Goed idee!:)
Ze kunnen ook niet alles hebben.
Als ik ingehaald zou worden door Max, zou ik hem ook niet sympathiek vinden;-)
Na und?
Met lief zijn win je niet….
Duitsers haten alles, behalve bier en worst.
@dutchfiat: en tieten…
Hahahah en d’n Nico niet zeker? Als er iemand onsympathiek is is hij het wel!
@str8six: lees anders even de tekst…
Ik vind ricciardo ook ontzettend sympathiek, misschien wel meer dan max
Tja helemaal ongelijk kan ik ze helaas niet geven… Max moet eens stoppen met alles en iedereen de schuld geven! Laat hem lekker schijt hebben aan wat de rest doet/vind/denkt en lekker racen. Verder forza Max hoor!
@kampioentje: Dat heeft Max toch ook ? Het is altijd de media – inclusief Autoblog en wij ‘reaguurders’ – die er zo’n hype en trammelant over maken; niet Max zelf …
@kampioentje: Laatst kwam hij iemand niet voorbij (ik meen grosjean) en ging hij daarover klagen over de radio. Toen dacht ik: na al het gezeik wat je hebt gehad over jouw verdedigende werk, is het nou niet handig om te gaan zeuren over verdedigende acties van concurrenten…
Ik ben ’t stiekem wel met de Duitsers eens.
Het blijft voor mij (zeer hoge uitzonderingen daar gelaten) een onsportief, vals spelend [email protected] volk, BASTA. Hup Max!
@sracert: Kunnen we niet eens een enquete houden over Duitsers met name die van en opsturen naar RTL?
@sracert: toe maar, een heel volk over één kam scheren. Paar krachttermen erbij kan ook nog wel. Subtiel…
@forza: behalve die enkele hoge uitzondering na dan! blijven er genoeg over………..lastig he goed lezen en dan ook nog begrijpen
Hij heeft ook wel een onsympathiek bekje
Het zal max en de rest letterlijk aan hun derriere kunnen oxideren vrees ik
‘Duitsers maken geen grappen’.

Ik lach me anders rot hier.
Dus de Duitsers vinden Max onsymphatiek, fijn voor ze…

Dit is wat Kees, en met hem mij en vele anderen van de Duitsers vind:

https://youtu.be/a6K5L-wjNsQ

Ik had het zelf niet zo subtiel, tactvol en genuanceerd kunnen brengen.
@moveyourmind: hahaha die was ik al weer helemaal vergeten, wat een held!
En gelijk hebben ze, brengt anderen met regelmaat in gevaar met zijn capriolen.
@bofkont: “Life sucks, get a F’ing helmet, will ya” – Dennis Leary. Max brengt helemaal niemand in gevaar man … dat heet racen en daar wordt hij voor betaald !
@dawwg: nou nee hoor, hij is er al eens voor op de vingers getikt.
@bofkont: hij is op de vingers getikt voor het niet reglementair uitvoeren van een bepaalde move, niet voor het regelmatig in gevaar brengen van anderen. Dat is wat jij er van maakt echter strookt het niet geheel met de waarheid.
Duitsers maken geen grappen, dat verklaart alles..
Sympathieke f1 coureurs is natuurlijk een contradictio in terminis.
Dat nare trekkie heb ie van die opaatjes- en vrouwenmepper.
Het is ook een misselijk mannetje,
ik kan de duitsers geen ongelijk geven.
Honestly! What are we doing here? ?
@lebeaunl: ‘honestly….’ en dan met zo’n klagerig toontje. Brr
Denk dat er ook genoeg Nederlanders in Nederland Max haten….
@dillinger2016: Die anti-chauvinistische figuren hebben sowieso niks met F1!
@venividivici: Sinds Max voor Red Bull rijdt heeft 80% van de kijker niks met F1 maar alleen met de persoon Verstappen.
@dillinger2016: Dat lijkt me sterk…
Ik vind die Duirsers ook niet zo sympathiek voor meerdere redenen wat gaat van vroegere oorlogen tot het jatten van onze fietsen en van de schuld (wir schaffen das) van de mega instroom van midden oosten ‘vluchtelingen’ tot pisvingertje Vettel!
Maar ach, momenteel zijn de Duitsers gewoon jaloers dat ze zelf geen groot talent in de F1 hebben zitten haha.
@venividivici: Pardon, Rosberg?? staat met 313 punten riant op nr 1 momenteel, noem het maar geen talent, onze Maxie amper de helft.
@bofkont: Dan moet je het wel in het juiste perspectief zetten. Toen Rosberg 19 was, reed hij een paar tests voor BMW Williams. Prima tests hoor, maar geen race gereden. Op zijn 20e reed Rosberg GP2 (won de titels zelfs, dacht ik). Hij heeft jarenlang F1 gereden. Verdienstelijk. Maar hij heeft er 8 (!) jaar over gedaan om te staan waar Max nu waarschijnlijk gaat eindigen (top 6). Vervolgens 2 jaar lang door Hamilton gepiepeld en nu ein-de-lijk heeft hij zijn momentum.

Begrijp me niet verkeerd, Rosberg is een uitstekend coureur (net zoals vele anderen op de grid) maar een rauw talent als Verstappen is het niet, als we kijken naar de feiten. Kijkend naar de stormachtige opkomst van Max Verstappen, is de link leggen met de grote der wereld (Senna, Schumacher, Hamilton, Vettel, Alonso) niet zo heel erg vreemd.
@willeme: mooi verwoord!
@willeme: allemaal leuk lief en aardig, maar wie weet presteert max op die leeftijd wel helemaal niets meer.
@bofkont: Alles kan. Maar als hij gewoon de lijn door weet te zetten, zal dat wel mee vallen. Zelfs als zou zijn auto slecht zijn (zoals @mashell stelt) dan nog is hij interessant genoeg voor andere teams. En anders kan hij in elk geval lekker beginnen met het binnenharken van Euro’s. Een F1 coureur kan ongeveer tot zijn 35e mee. Heeft ie nog 16 jaar om een titel te pakken… En hij zit nu al bij een topteam.
@willeme: we doen in Nederland wel of Verstappen zo’n uitzonderlijk talent is dat meerdere wereldtitels wel zeker moeten komen. Maar zo werkt de F1 niet. Als Ferrari, McLaren, Mercedes of Renault een snellere auto heeft dan wordt het ondanks al dat talent helemaal niks. En als er een jongere held komt met verser talent dan Max dan kan hij er ook zomaar uitvliegen bij het team. Een beetje sympathiepunten scoren is daarom helemaal niet onverstandig. Dat doet het goed bij sponsoren en die kunnen je helpen aan een lange carriere (vraag dat Jenson Button maar).
@willeme: Je vergeet één belangrijk verschil. Max is de eerste coureur die volledig is opgegroeid met een simulator. Die heeft al honderden uren ervaring in een F1 auto voordat hij de baan opgaat. Rijders als Alonso, Button, Hamilton en Rosberg hebben het allemaal van het asfalt moeten leren. Het verschil is dan ook dat Max een hele andere leercurve heeft dan (bijna) alle andere rijders op het veld. Max moest vanaf de eerste dag meteen vol erop en mag geen fouten maken terwijl dat bij de rest van het veld niet hetzelfde verhaal is.
@bofkont: Rosberg is een leuk coureurtje en staat waar hij nu staat omdat hij gewoon veel geluk heeft en in de beste en snelste auto van het veld zit. Laat Max maar eens in een Mercedes tegen Rosberg racen… Ik kan je nu al zeggen dat Rosberg het nakijken heeft!
Nee toch zeker? Da’s goed nieuws, je hebt wat vijanden nodig om echt succesvol te zijn!
Zeker omdat hij Nederlander is…
De Duitsers hebben grotere problemen als horigen van de Amerikanen.
“Wir schaffen es”. Moehaha.
Ik heb wel eens f1 moeten kijken op rtl deutschland. Die zijn alleen maar bezig met andere afkraken en vertellen hoe geweldig hun eigen (duiste) coureurs zijn. Het komt zelfs een beetje sneu over zo erg is het.
@clarkson: En gelijk hebben ze! Heico Wasser en Cristian Danner hebben meer race verstand in hun pink dan fat boy Mol in zijn hele lijf.
Hij wilde de wagen niet halen zeker?
66.5% van de Duitsers vinden Max dus wel okay. Kan hij wel mee leven denk ik.
Heb de GP van Japan via RTL gekeken, maar mij viel eigenlijk op hoe lovend ze over Max waren. Ze waren wellicht een beetje te kritisch over Max z’n rijstijl, maar erg positief over z’n talent en het feit dat hij erg goed tegen druk kan.
Sommige reageren dermate onzinnig dat ik een Autoblog verwijderproces opteer!
Max als Hollandse trots. Ricciardo lijkt mij de gezelligste van het zooitje.
De pers is de voornamelijk de oorzaak van het slechte image van Max in Duitsland. Zij grijpen ieder gevecht van Max aan om Max vals te beschuldigen. De bashers op de fora doen de rest. De echte Duitse F1-liefhebbers weten wel beter! Neem Toto Wolff, nota bene de teambaas van Merceds: die steekt niet onder stoelen of banken dat hij Max een toptalent vindt en fantastisch vindt rijden. Ik wed dat Toto moeite heeft met wachten om Max een contract aan te bieden.
Het is zoals vermeld in het artikel “Hoge bomen vangen veel wind” . . . , dat is nu eenmaal zo als je iets doet waar anderen niet echt bij kunnen . . .
Overigens, de kop “Duitsers haten Max Verstappen” lijkt m.i. ook weer een beetje op haatzaaierij. Kennelijk bedoeld om weer een reactie van ons Nederlanders jegens de Duitsers uit te lokken. Formule 1 is nog steeds een fantastische sport. Hopelijk kunnen we dat zo houden door het goede voorbeeld te geven en de berichtgeving objectief te houden?
Well, fuck ‘em!
Niet alleen Duitsers haten hem maar ook gewoon Nederlanders haha! Ok ik haat hem dan niet echt maar of het nu om Max Kardashian gaat of Kim Verstappen, het zijn niet mijn favoriete mensen. Volgens mij zullen er in de toekomst vast nog wat opmerkelijke verhalen naar boven komen over jullie Max en zijn familie. Die dan weer opzij geschoven wordt door de fans.
Schumacher was op de baan ook geen lieverdje. Sterker nog, het was een egoïstische eikel. Vele malen erger dan Max.
Deutsland,deutsland UBER alles he.Ze hebben nog steeds een Fuhrer schein.ipv fahrschein of zoiets. Het een arrogant volk. Kan haast niet wachten tot Mercedes verslagen wordt door “onze”Max,haha.
@alfarobert: een Fahrschein is een treinkaartje die hebben we in Duitsland ook al wat langer.
Persoonlijk vind ik Nederland juist steeds aroganter worden. Als Max al meerdere wereldtitels heeft? Alsof het Nederandse voetbal nog zo veel voorstelt? Alsof er zoveel vluchtelingen naar Nederland willen? Alsof Nederland met hun idiote referenda EU verdragen zou moeten kunnen stoppen?
Belgen zijn ook geen fan hoor, Jos sloeg z’n vrouw enzo (een fijne Belgische dame). En Max maakt dat imago nu niet bepaald heulemal goed
@lowlow: De appel valt niet ver van de boom
-edit: nutteloze bijdrage-
Duitsers haten Max. En wij haten Duitsers. Who cares about ze djermans. Ze waren fout in de oorlog. Behoorlijk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).