Brengt Mercedes de SEC terug op de markt?

Auteur: , 39 Reacties

Dat zou nog een nieuwe variant binnen de S klasse familie betekenen!

Liefhebbers kennen hem (nog) wel, die stijlvolle Mercedes 560 SEC uit de jaren ’80. Dit was in principe de S klasse coupé van die tijd, die nog altijd genoeg liefhebbers heeft. Mercedes zou overwegen de SEC terug op de markt te brengen, schrijft carmagazine.co.uk. Maar Mercedes heeft toch al een S klasse coupé in haar modellen range?

Dat klopt. Echter, de financiële mannen (m/v) bij Mercedes-Benz konden melden dat het in 2015 erg goed gegaan is. De paarse broeken waren hier natuurlijk als de kippen bij en dachten nog wel een naam uit het verleden af te kunnen stoffen. Wat hebben we nog niet gehad; Maybach? Pullman? Nee, SEC natuurlijk!

Maar goed, dit was altijd een coupé variant van de S klasse. Die is er natuurlijk al, dus dit wordt iets anders. Een ‘slankere’ S klasse (rijtest), met S Coupé voor- en achterkant, om maar even kort door de bocht te gaan. Een soort über CLS met vier deuren dus, gericht op stijl en luxe. Wel zouden we nog even moeten wachten op dit model, want hij zou rond 2021 met de nieuwe S klasse geïntroduceerd worden.39 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Waroom een nieuwe sec op de markt brengen als het geen nieuwe s klasse coupe word.
Mooi model zou leuk zijn als hij terug komt
Hoeveel modellen kan je blijven uitvinden. Je hebt niches maar trop is dan ook te veel. Lekker zo laten de S coupe is mooi genoeg.
@cadrez: precies..
@dutchcorvette: *precies!
Lekker vaag, ik snap echt geen bal meer van al die modellen bij Mercedes.
@mennok: hoe bedoel je?
@mennok: het is mijn inziens logischer geworden, vooral de gelandewagen/terreinwagen series zijn nu begrijpelijker.
Tja, ik ga hem toch nooit kunnen kopen, ik ben alleen maar blij dat er weer wat bijkomt om over te dromen. Ja toch?
via iPhone app
@sunder94: als je zo denkt dan gaat het zeker niet lukken .
@sunder94: niet bepaald ambitieus ingesteld precies :)
@nasty: Nou ja als simpele student wordt het hem nu niet, maar natuurlijk wel in de toekomst ja. Daar wordt dan dus over gedroomd.
Een soort CLS maar dan van de S klasse die moet refereren naar de SEC wat eigenlijk een S klasse coupé is.. Aha! Blijft weinig SEC van over dus
@JamesBond007: En eigenlijk zou de CLS dan CLE moeten heten en de SEC CLS. Zo klopt de naamgeving tenminste.
@berlinetta: Dat verwacht ik ook. Volgende CLS wordt een pak groter en duurder, en er komt een CLE onder ter vervanging van de huidige CLS…
@Esprit_de_Flandre: Zou goed kunnen. Van de CLS kunnen ze misschien ook weer een Maybach-variant maken.
@berlinetta: Hmm ik verwacht het niet. De A7 is gebaseerd op de A8, de laatste CL en CLS op de S. De CLS blijft gewoon in de huidige vorm bestaan lijkt mij, want een gerucht over een ingewikkeld samengestelde SEC voor 2021 neem ik vooralsnog met een schep zout.
Dus..een s class coupé maar dan met 4 deuren?
@janmetdelangeachternaam: Of een S-klasse met een lager dakje.
Breng maar gewoon bovenstaande SEC opnieuw uit met wat nieuwe techniek.
Een CLa, CLc, CLe (was cls) en een nieuwe grotere CLs (zouden ze die echt SEC gaan noemen?
@eklasse: idd, noem het ding dan ook CLS, klopt de naam strategie tenminste nog..
Altijd leuk nieuwe modellen van Mercedes
En die arme Mercedes dealer moet nog een extra auto in de showroom weten te plaatsen…..
@dutchdriftking: De tijd dat in elk dorp en stad een MB showroom staat is niet meer. Zeker niet in 2021.
Op zich is een vierdeurs coupé niet echt gek, de a6 heeft het (a7), de 5reeks heeft het (6 gran coupé) en de e klasse ook (cls). Dit is gewoon een stapje hoger, zeg maar waar we ook een eventuele a9 en 8 gran coupé kunnen verwachten
Die zag ik laatst nog staan bij een restaurant
Klaas Bruinsma had zo een ding
http://www.autoblog.nl/nieuws/beschaafde-mercedes-560sec-ex-klaas-bruinsma-te-koop-57083

zou tof zijn als de mannen van Autoblog hier nog eens een rijtest van willen maken als de gelegenheid zich voor doet! :)
Citaat: “een coupé variant van de S klasse. Die is er natuurlijk al, dus dit wordt iets anders. Een ‘slankere’ S klasse (rijtest), met S Coupé voor- en achterkant, om maar even kort door de bocht te gaan. Een soort über CLS met vier deuren dus, gericht op stijl en luxe. ”

Dus een coupé met 4 deuren, die een coupé-versie van de S-klasse moet zijn, maar het niet is, want coupé-versie van de CLS, maar dan met 4 deuren, maar de CLS heeft volgens mij altijd al vier deuren.

Nou kan ik de modelnamen van MB niet helemaal meer volgen, maar dit maakt het er niet duidelijker op.

OT: gewoon het oude model volstoppen met nieuwe techniek. Grote ster in de grille (niet op de motorklep!), foute 3-spaaks velgen eronder met te brede banden. Heel groot AMG op de kofferklep. Liefst in goudkleur of zwart. Doe mij er maar eentje dan!
Hoe je het ook wendt of keert, het zou gewoon een vierdeurscoupe-variant van de S-klasse moeten worden. Ik juich dat toe. Vierdeurscoupes vind ik meestal wel erg geslaagd, zie de CLS, 6 GC, Passat CC, A5 en in mindere mate de A7 en 4GC. Duurder en minder praktisch, maar het oog wil ook wat.
Ik vind het prima, als ze dan maar weer zo’n dikke kofferbak introduceren als op de oude SEC. Want alle Mercedes-sedans hebben mijns inziens tegenwoordig last van een onbalans in het ontwerp, lange motorkap, samengeknepen afhangende kont. Ik vind het geen gezicht.
Doet het altijd goed op het kamp
Concurrent voor de BMW 6GC? De CLS is meer een E-klasse 4-deurs coupe.

Voor de rest is het een nieuwe niche, alleen BMW 6GC kan ik als concurrent bedenken. Het modelaanbod van Mercedes is wel degelijk makkelijk te begrijpen als de huidige CLS CLE zou heten:
-> CLA, CLC, CLE, CLS
-> A, C, E, S klasse.
-> GLA, GLC, GLE, GLS + coupe versies voor de rijke voetballers.
-> C coupe, E coupe, S coupe,
->
De huidige s klasse coupé is toch maar een lelijk hok. Neem deze maar weer in productie.
Als je er mee opgegroeid als kind bent is de 420, 500 en 560sec iets magische. Als je nu 20 bent snap je daar geen hol van.
Ik kijk al uit naar de shooting brake van de SEC. Hopla weer een niche gevuld/ gecreëerd!
Als klein manneke één van mijn lievelingsauto’s die 560 SEC mede door de film…


https://www.youtube.com/watch?v=rJ3ZJFHvXjI
In de tijd dat ik nog in café De Zwarte Zee in Utrecht kwam op doorzaktijden, zat daar altijd een dealertje in paars trainingspak, met een witte SEC om de hoek fout geparkeerd. Ik vind nog steeds dat een SEC wit moet zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).