Bugatti toont silhouette Chiron op kerstkaart

Auteur: , 24 Reacties

Trek dat doek er eens af. Iemand.

Ho ho ho!

Het kerstkaartje van Bugatti van 2015 toont de Chiron in al zijn glorie. Helaas voor ons zit er een blauw gordijn omheen gefrutseld. De teaser van de hypercarfabrikant komt overeen met een eerdere schets die gebruikt werd om potentiële Chiron-klanten alvast op te warmen voor het supersnelle monster.

Over drie maanden is het zover. In Genève zal Bugatti dan eindelijk de Chiron, zonder afdekhoes, aan de wereld tonen. Van de dichte variant worden 500 stuks gebouwd, waar momenteel al 100 orders voor zijn genoteerd. Later komt de cabrio, waar ook weer 500 exemplaren van zullen komen. Of we daarna een speciaaltjesregen à la Veyron kunnen verwachten is nog even koffiedik kijken.

Dan nog even de vermoedelijke specs, die jullie inmiddels allemaal in koor kunnen opdreunen: 1500 pk, 1500 Nm en in minder dan 15 tellen naar de 300 km/u. Samen collecteren om er eentje te kopen kan op Chiron 555.

Hier: nog een plaatje van de Bugatti Chiron24 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
even mn mening geven. want dit is het internet
Laat maar zitten dat doek.. Blijft de lak schoon en rijden doen de meesten toch niet.
Hij lijkt nou niet echt veel af te wijken van z’n voorganger. Had net zo goed de Veyron HyperSports kunnen zijn.
@MJB: dat doen Pagani en Koenigsegg ook, een grondige facelift als compleet nieuw model verkopen.
@mashell: nou, als ik van een zonda naar een huarya(of hoe je dat ook typt/schrijft) ga zie ik toch wel degelijk een nieuw model.
@mashell: Koenigsegg doet dat ook wel ja, maar dat is wel even een kleiner bedrijf dan het VW concern. Bij Pagani vind ik wel meevallen, maar ook dat is natuurlijk vele malen kleiner dan VW.

Maar goed, we zullen het zien.
@mjb: bij VW hebben ze een budgetgaatje van €30.000.000.000,00. Dan kunnen er ineens heel veel dingen niet meer……
Zien we hier een veyron met slechts een fris front en bips?
@dieselaer: Wat wil je dan? Dat het ineens een SUV wordt? Of een sedan?
@vr6audi: noem het dan een facelift ipv een nieuw model
De Veyron blijf ik een fenomenale auto vinden en dat zal vast ook voor de Chiron gelden.
Stiekem ben ik toch weer benieuwd. Ook of hij weer zoveel commotie doet opwaaien of dat het nu minder is.

Verder had ik niet verwacht dat ze er weer 500 gaan maken, of zelfs 1000 als je de cabrio mee telt. Gezien dat ze bij de Veyron ook 10 jaar nodig hadden om ze aan de man te brengen.
Chiron 555👍
@fmgarcia: chiro 555*
@dampu020: Was een leuke grap van @rubenpriest jonge!
Ik vind het nogal jammer dat het er weer 1000 worden. Doe gewoon een oplage van 250 stuks. Dan is het boeiend en gaan de rijke arabieren er ineens wel geld aan uit geven. Daarna nog een stuk of 30 one offs voor de mensen met echt veel te veel geld. En dan klaar.
Bij de Veyron heeft het toch heel wat jaren, en heel wat special editions gekost om de totale oplage van 450 stuks te verkopen. In totaal 1000 Chirons verkopen zou ik dan op z’n minst ambitieus willen noemen.
@Edge: Hoewel ik het met je eens ben dat 1000 te veel om het ook echt exclusief te maken….denk ik dat veel van de huidige Veyron bezitters zo’n ding willen hebben. Oké…het zijn maar 100 pre-orders maar ik denk dat er 450 stuks al zo goed als verkocht zijn.

Daarnaast gok ik dat ze veel vraag hebben gehad om naar een volwaardige cabrio, niet een targa zoals bij de Veyron het geval was. Ik ben dus vooral benieuwd of het ze dit wel gelukt is om een volwaardige cabrio te bouwen. Als dat zo is denk ik dat ze die 1000 stuks sneller wegkrijgen dan met de Veyron.
@legoblokje:
Je weet dat ze 10 jaar met de voorganger hebben moeten leuren om er 450 te verkopen en dat ze daar bijna evenveel “special editions” voor moesten bedenken?
Het is geen Ferrari of Mclaren die al uitverkocht zijn voor het eerste moertje het eerste boutje ontmoet.
Ik gun het ze van harte hoor, maar ik moet nog zien hoelang ze er over gaan doen.
Ik gok op een jaar of 15.
Nieuw videootje op Instagram van 2 Chirons in Duitsland, geflankeerd door een Veyron, 918 en een Lambo: https://www.instagram.com/p/_aDMRugV2M/
Op de teaser mist die zijspiegels
veyron v3.0 zeker
Ik zit me af te vragen wat je met 1500 pk moet… Maar ja, wat moet je als oliesjeik met al je geld? Natuurlijk is 1000 pk dan niet genoeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).