Met deze schets probeert Bugatti de Chiron te verkopen

Auteur: , 30 Reacties

Naar de buitenwereld laat Bugatti vooralsnog nog niets los, maar op één van de vele private viewings waarbij potentiële Chiron-klanten harder gefêteerd worden dan autojournalisten op persreis is al het nodige beeldmateriaal van de Veyron-opvolger getoond.

Eén van die previews betreft een schets van de zijkant, die nu zijn ronde op het internet maakt. De lijnen komen overeen met zowel de Vision GT als de deels gecamoufleerde Chiron die al geregeld in het wild werd gespot, waarmee we mogen stellen dat die mule minder ‘mule’ is dan we eerst dachten. Veel van wat op deze en onderstaande spyshots staat komt gewoon in het productiemodel terug. Iets dat we overigens in maart 2016 pas zeker weten, als Bugatti in Genève de hypercargame komt claimen.

Chiron

Wat weten we al over de Chiron?
Nou, eigenlijk best veel. VAG-bobo’s hebben al bevestigd dat de 8.0-liter W16 blijft behouden, en gekoppeld wordt aan een zeventraps DSG-bak. Kopers hebben ons al toevertrouwd dat ‘ie 1.500 pk krijgt, zijn immense banden met 1.500 Nm martelt, en voor een 0 tot 100-spurt slechts 2,3 seconden nodig heeft. Meer verklapte specs lees je HIERZO.30 reacties

Wat een beest
Hvl deed de veyron dan met topspeed? Ook zoiets toch
@jag00: originle veyron doet 407, deze doet 450… en vergeleken met de grand sport vitesse is tie nog steeds 14 kmph sneller, en het gaat bij dit model voornamelijk om de acceleratie, dit is formule 1 auto niveau en de motoren van dit ding wegen waarschijnlijk meer als een hele f1 auto. ook zit hier nog een super de luxe auto omheen gebouwd. voor het geld heb ik liever dit als een f1 wagen, alhoewel ik ze allebij wel wil…
@gwnbmw: dan..
@spoiler: ik begrijp ineens je naam…
@spoiler: huh?
@Ricardo, ze krijgen geen beeldmateriaal te zien, maar gewoon de gehele wagen in het echt en full scale.

Dus geen plaatjes maar een echte auto. Die Chiron is al meer dan jaar af qua design. De eerste Sheijks hebben dat ding al eind vorig jaar besteld.

MR
@marc_rutten: Dat ze meer dan een schets te zien krijgen ontken ik ook niet.

RC
@Ricardo: neem true zo ken ik nog een paar… Dan zeg ik het anders; wellicht zou je in de intro ff vermelden dat ze al tijden naar een echte auto kijken dan “het nodige beeldmateriaal” ;)
Het is toch gewoon een Veyron met een facelift als je dit zo ziet? Veyron 2
@rolov: goed gezien… heerlijk VAG. Veel van hetzelfde en het gewoon nogmaals gebruiken in ander jasje…
Als ik dit zo zie word het echt een hele mooie wagen. Ik wil er wel eentje. Overigens ook wel een Veyron hoor….
Prachtige schets, nu ben ik er 100% zeker van dat dat de mooiste auto van 2015 is en dat ik hem ook zeker zou willen hebben!
@hight96: not sure if serious
@trolle: Nee joh, je zie precies te weinig van die auto om te zeggen of ie mooi is of niet
Als ik alleen naar die schets kijk denk ik dat er 6 wielen komen.
Doe mij maar wat minder vermogen en een mooie auto. Met een pagani ben ik wel tevreden. Ik hoef niet zo’n lelijke super car.
@gerjan: huh? hypercar bedoel je? een pagani is juist een supercar, dus je spreekt jezelf nu tegen…
@gerjan: hoe omschrijf je een Pagani dan? Is in mijn ogen ook een supercar / hypercar
Slechte teaser hoor, mijn geld krijgen ze niet.
ga het gewoon zeggen! de vorige generatie was mooier! de ”oude” was in mijn ogen meer een jeager lecoultre deze is in mijn ogen meer een tag heuer met stalenband, mooi maar niet mijn smaak.
Ik kan me niet voorstellen dat je deze auto koopt om een andere reden dan de specs óf het prijskaartje.
De Veyron was al niet mooi maar dit lijkt erger dan een Mitsuoka…
Veyron is een gedrocht en ik durf een klein beetje te wedden dat dit ook zo 1tje wordt die je in de garage moet zetten en nooit buiten moet laten. Voor dat geld liever een Koenigegegeges.
Dikke deurrubbers heeft dat ding zeg!
Zouden ze al met de eerste one of modellen bezig zijn? Of met de eerste bijzondere oplage speciale uitvoering. Of zijn ze al bezig met de laatste uitzwaai kleurtjes. Het moet natuurlijk wel een model zijn wat 15 jaar later nog verkoopt. Hoeveel verschillende speciale uitvoeringen gaan er komen?
@gerjan: daar zijn ze nog mee aan het sjoemelen.
Al die haat op bugatti altijd….nu vind iedereen de veyron ineens mooier omdat er een nieuwe uitkomt.
Ik ben in ieder geval benieuwd naar de opvolger van een icoon
volgens mij kun bugatti gewoon een willekeurige kras op papier laten zien en em verkopen
Ik blijf erbij, de halve maan achter de portieren vind ik des Bugatti’s! Voor de rest, nog geen mening. Vond de Veyron ook helemaal niets in het begin, maar ik vond ineens de Légendes serie briljant. Onderscheiden door kunstobjecten te maken als hommage aan eigen successen. Een compleet andere en eigen benadering dan alle concurrenten. De rest probeert zich te onderscheiden door snelheid. Alsof je 0,5 seconden snelheidsverbetering merkt. Who cares! volgende week toch weer achterhaald. Door de link met kunst heeft Bugatti naar mijn mening wel onderscheidend vermogen gecreëerd.
Was da voor lillik ding.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).